Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300

Най-новата уловка на фирмите за бързи кредити – такса "известие"
85
Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300
Снимка: архив, "Булфото"

Теглиш 1500 лв. и връщаш 6300 лв. В този капан се е озовала майката на Красен Марков от Девня. За да получи спешно пари, тя се съгласила да върне 2400 лева.

Рязко обаче бързият заем се оказва по-скъп от договореното. Получаваш в пощенската си кутия въпросният договор, където пише, че трябва да върнеш 6300 лв.

Още по темата

Оказва се, че в предварителният договор повечето полета са празни, а след връщането му от централата на фирмата нещата изглеждат съвсем различно за този, който тегли кредита.

След като получава парите 63-годишната жена от Девня започва да връща парите. По 130 лева на месец и така 4 години. След това започва битката на сина й и съда, разказва Нова тв.

Сред най-новите трикове на фирмите за бързи кредите е такса "известие". В някои случая размерът й е дори 30 лева за всеки просрочен ден.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях.

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. Точно тогава трябва да сме внимателни, защото фирмите измислят атрактивни предложения, но със скрити уловки. 

А иначе с тези бързи кредите хората попълват дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване.

Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми.

Потребителите, които прибягват до бързи пари са все по-млади хора – до 30 години с висше образование, с доходи около 900 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простата сметка показва , че ако нямаш пари за ежедневните си нужди как ще връщаш заеми . Просто няма да теглиш нищо . Колкото имаш толкова. Особено сега около коледа исканията нарастват за какво ...подаръци . Е тогава си заслужаваш съдбата .
22
2
 
20
 
! Отговори
Зубър преди 6 години
Пак е виновен Путин, хибридните му войни, милионите ***. Това е ясно дори без разследване. И престанете да продавате неща на които пише "на баба" . Лютеница, млека, сирене. Някога да сте яли домашно. Яли сте на баба ми фърчилото.
21
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормален човек не би теглил бърз кредит!Аз лично не съм толкова богат, че да си позволя бърз кредит, затова бих стоял гладен и на студено, но не и на тези д0лни еничари да им попадам в ръчичките.
20
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че хората взимат такива кредити от недоимък и мизерия, когато са притиснати до стената и единствената им мисъл е да вземат спешно дадена сума. Тогава и бдителността им се приспива. Аз съм взимал такива, но само ако мога да ги върна до няколко дни. Така се плащат дребни суми като лихва и спестяваш дискомфорта да се обясняваш на близки или познати. Същественото при "бързите" кредити е БЪРЗОТО им връщане!
19
1
 
31
 
! Отговори
хора от народа преди 6 години
за мародерите Божков и Пеевски народен съд и разстрел на стадиона в неделя!
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съществуването на тези фирми се обуславя само ако нямаш пари под ръка и можеш да се издължиш буквално до няколко дни. Всичко друго е обир и надцакване.
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да се обърне към някой лихвар, пардон фирма за бързи кредити е добре да се обърнат към някоя банка. Хората нямат елементарна финансова култура.
16
4
 
33
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Тези дето теглят бързи кредити не мога да ги разбера. Днес ти трябват 1000 лв., и нямаш, а как се очаква след Х дни/месеца да имаш 2-3000 да върнеш заема? Ако пък знаеш че след даден период ще имаш възможност да заделиш тези 2-3000 лв. - ами изчакай малко - събери пари и си покрай разхода.
15
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И целят този обир на гражданите се покровителства от ГЕРБ, които разрешиха дори реклами по Националната телевизия.
14
3
 
35
 
! Отговори
ДС преди 6 години
А бе трябва да ги забранят тия. Държавата има правото да го направи.
13
0
 
20
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Орешарски е виновен.Боко е невинен.Цветелин Бориславов също.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 8 години бях взел 300 лв и върнах 1650 а трябваше да върна 450 ??? Това беше за първи и последен път , когато трябваше да внеса последната вноска от кредита закаснях с 7 дена а ги бях предопредил че щесе забавя с една седмица а теми казаха че няма проблем и няма да имам наказателна лихва . но след това започна голямата надлъгваница че нисъм се обадил и такива неща наден ми била по 48 лв и 50 ст лихвата .. Направетеси. Сметка затова молявисе пазете се ...
11
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема да ревете оти кога живеехте и пеехте не ви аресваше. Ходехте на почевка два пъти в годината и на море и на планина. Теглехте по 500 лв. взаимоспомагателна каса в заводите и си строяхте къщи купувахте си автомобили и се обзавеждахте. Е и това не ви аресваше. Щом не ви аресваше те сега ше ви ареше. Сега ше ви онодват и у трите дупки оти сте тарикате!
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нарушение директно да се отнема лиценза на фирмата а собственика да бъде съден на 5 години затвор
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългариТози,който даде на Божков и Шиши да въртят нац.лотария и тотото.Само им гледай рекламите.За една година билетите поккъпнаха от 2 до 20 лв.Възползват се от безизходицата на много хора.Това безобразши трябва да се забрани.
8
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руска чума тегне над България
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички фирми за бързи кредити са със руски корени,разполагат и със колекторски руски фирми ,то други няма.Дойдат ли бандюги на вратата ви ,знайте ,че инстетуцията от която сте зели пари е руска
6
1
 
49
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не мога да разбера кой даде законно право на такива фирми да съществуват? Това е все едно да приемеш закон за изнудване. Всички фирми за бързи кредити трябва да бъдат забранени.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях.Името на фирмата бате е както виждаш всички фирми.Демек зада не изгорат и други хора...
4
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левон Хампарцумян-руски доносник и агент,откраднал 4 милиона на честен човек като Мартин Петров,сега друг руски доносник,и агент,назначен от Кремъл за главен прокурор на България ще разсследва грабежа.Дали един руски бандит няма да покрие другия руски бандит ?