Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300

Най-новата уловка на фирмите за бързи кредити – такса "известие"
85
Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300
Снимка: архив, "Булфото"

Теглиш 1500 лв. и връщаш 6300 лв. В този капан се е озовала майката на Красен Марков от Девня. За да получи спешно пари, тя се съгласила да върне 2400 лева.

Рязко обаче бързият заем се оказва по-скъп от договореното. Получаваш в пощенската си кутия въпросният договор, където пише, че трябва да върнеш 6300 лв.

Още по темата

Оказва се, че в предварителният договор повечето полета са празни, а след връщането му от централата на фирмата нещата изглеждат съвсем различно за този, който тегли кредита.

След като получава парите 63-годишната жена от Девня започва да връща парите. По 130 лева на месец и така 4 години. След това започва битката на сина й и съда, разказва Нова тв.

Сред най-новите трикове на фирмите за бързи кредите е такса "известие". В някои случая размерът й е дори 30 лева за всеки просрочен ден.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях.

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. Точно тогава трябва да сме внимателни, защото фирмите измислят атрактивни предложения, но със скрити уловки. 

А иначе с тези бързи кредите хората попълват дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване.

Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми.

Потребителите, които прибягват до бързи пари са все по-млади хора – до 30 години с висше образование, с доходи около 900 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
GREG OWEN преди 5 години
Получаването на легален заем винаги е било огромен проблем за клиентите, които имат финансови проблеми и се нуждаят от решение за това. Въпросът за кредита и обезпечението е нещо, за което винаги се притесняват клиентите, когато търсят заем от легитимен заемодател. Но ние направихме тази разлика в кредитната индустрия. Можем да осигурим заем от 5 000 евро. до 500 000 000 евро на 3% лихва Моля, отговорете незабавно на този имейл: Gregowenloanfirm1***gmailУслугите ни включват следното:1)
82
0
 
0
 
! Отговори
HELEN BENJAMIN преди 5 години
IMMACULATE ПРЕДОСТАВЯЩИ КРЕДИТИ ЛИМИТРешете финансовия проблем в рамките на 24 часа. Вие ли сте заети или бизнес собственик? Вземете от 1,000 евро - 200,000, 000 евро заем в рамките на 24 часа Опростеното парично решение.За повече запитвания се свържете с нас на: immaculateloanprovidersltd***gmailГлавен изпълнителен директор: г-жа Бенджаминили посетете нашия клон: Ниво 29, Кулата Тифани, Кулите Джумейра Лагери Дубай. ОАЕСвържете се с нас на: immacul
81
0
 
0
 
! Отговори
bassy преди 5 години
СЪДЪРЖАНИЕ ОТНОСНО КАК ДА ЗАПОЧНАМ МОЯТА ЗАЕМ ОТ ТОЗИ ГОЛЯМА КОМПАНИЯ {CITIBANK}моето име е Пати Лиза, получих заем от 95 000.00 USD на 23 септември 2018 г. в рамките на 12 часа без стрес, те наистина са бог от страх от хора, работещи с реномирана компания. ако имате нужда от заем и сте напълно сигурни, че ще върнете заема, свържете се с тях днес и им кажете, че Пати ви е посочил. контакт чрез (citibanklender***gmail)ТЕЛЕФОН (незадължително)
80
0
 
0
 
! Отговори
Manuella преди 5 години
<html><body><!--StartFragment--><span id="result_box" class="" tabindex="-1" lang="bg"><span class="">Казвам се Мануела, искам да ви уведомя, че вчера получих заем от легитимен кредитор, който ми помогна с $ 8000 без никакво обезпечение.</span> <span class="">Аз съм много щастлив сега, защото отново се върнах в моя пластичен бизнес с помощта на този добър заемодател, можете да я достигнете чрез този имейл: joycesmithloanlendercompany***gmail</span></span><!--EndFragment--></body></html
79
0
 
0
 
! Отговори
Г-н Дерек Дуглас преди 5 години
Добър ден,Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем, за да изчистите дълговете си? Ще увеличите ли финансите си? Вие сте бизнес лице, което иска да разшири своята компания. Препоръчваме ви да се свържете с истинския герой, доверие и ефективна кредитна фирма за отпускане на заем. Аз съм признат както от хората, така и от правителството за нашата голяма ефективност.Моля, свържете се с нас, ако сте заинтересовани, чрез easyloanfirm2020***gmail
78
0
 
0
 
! Отговори
Г-н Дерек Дуглас преди 5 години
Добър ден,Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем, за да изчистите дълговете си? Ще увеличите ли финансите си? Вие сте бизнес лице, което иска да разшири своята компания. Препоръчваме ви да се свържете с истинския герой, доверие и ефективна кредитна фирма за отпускане на заем. Аз съм признат както от хората, така и от правителството за нашата голяма ефективност.УСЛУГИ ВКЛЮЧВАТ:* Лични заеми (сигурни и необезпечени)* Бизнес кредити (сигурни и необезпечени)* Подобрен
77
0
 
1
 
! Отговори
Mr Robert преди 6 години
Знаеш ли, че можеш да хакериш всяка банкоматна машина !!!Имаме специално програмирани банкомати, които могат да се използват за хакване на всяка банкоматна машина. Тези банкомати могат да се използват за теглене на банкомат или плъзгане, магазини и изходи. Ние продаваме тези карти на всички наши клиенти и заинтересовани купувачи по цял свят, картите имат дневен лимит за теглене от $ 2500 в банкомат и до $ 50,000 ограничение на разходите в магазините. а също така и ако имате нужда от други кибе
76
0
 
0
 
! Отговори
DE SCHOENMAEKER OLAF преди 6 години
Имате ли нужда от заем? Това е да информираме широката общественост, че предлагаме кредити на физически лица на 3% лихва. rathfarnhamcreditunion***gmail
75
0
 
1
 
! Отговори
DE SCHOENMAEKER OLAF преди 6 години
Давам заеми на цялото българско население на физически лица, малки и средни предприятия на ниска ставка от 3% Моята услуга започва от 3000 до 500 000 лв. Информация: rathfarnhamcreditunion***gmail
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краденето на тоя народ е по всички канали...
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кьорав карти не играе. Преди да подпишеш- чети. С доказан и достатъчен доход банките дават кредити с ясни условия. Който се прави на хитър, а не е, накрая пада в апана.
72
0
 
17
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Фирмата е Профи Кредит ! Проверете в интернет има интересно клипче в офиса им в Девня/подчинен на офиса във Варна /.
71
0
 
24
 
! Отговори
Crow преди 6 години
Всяка фирма за кредити с нарушения, обаче си работят без притеснение от държавните органи...
70
1
 
18
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
този кредит не е за теб. Хора които им е работа да продават кредити ти отказват значи на теб трябва автоматично да ти светне лампичка, че този кредит просто не е по силите ти! Всеки иска да си купи пасиви които са символи на статус в обществото и не се замисля, че те само го дърпат назад.Ако аз съм с телефон за 400 лева и го ползвам докато се счупи (4-5 години) и за това време съм отделил пари за 2,3 декара земя която ми носи рента по ниско в обществото ли съм от тоя с айпфона на изплащане?
69
1
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
И накрая като се нашият с 4-5 бързи кредита изхарчени за простотии и почват да ревът - ами сега какво правим. Нямат дори мозъка за отидат да се опитат да договорят отсрочка на 2-3 от тях за да могат да изплатят поне 2 без да се съсипват и да забатачват всичките и след това да поемат останалите (да не говорим, че ако имаш един кредит въобще в мозъка ти не трябва да се появява идея дори за втори или повече!). Рефинансираш на по добри условия, или ако банка не ти дава още в началото значи просто
68
1
 
21
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
условия.3. Масата теглят кредити за простотии - да си вземат нов таралясник за 5000 който първо немогат да поддържат и след 2 месеца паркират като паметник пред тях и второ след 2 години е с пазарна стойност от 1000 лева (в най добрия случай) или за телефон който дори не ползват като хората,а за с елфита и с оркита. За какво и е на келнерката с 600 лева заплата телефон за 2000 лева на който дори не му ползва 10% от функциите? Масата взимат неща които не им трябват или просто не са по джоба им!
67
1
 
16
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Споделям лични наблюдения:1. Българина има трагично ниско финансово образование - масата нито си правят бюджет, нито знаят какво е кредитно досие, нито как един лош кредит ти се отразява върху всички бъдещи кредити, нито какво да направи за да намали лихвения процент и тн.2. Масово взимат от първото място на което им дадат кредит, а не да вземат офертата с нея да отидат на друго място и да се борят за по добри условия и така докато завъртят всички банки 2,3 пъти и не вземат наистина с добри
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е цялата истина и това не е единственият бърз кредит на женицата. Дори си е предлагала и имота за ипотека, а после синчето ходи да вдига скандали. Кредитите са за хора, които могат да управляват парите, а не да теглиш ,,защото дават''. После не им се връщат заемите и тичат при Мая Манолова.
65
0
 
24
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
Няма друга страна от ЕС в която да има над 50 фирми за бързи кредити,представете си какво пране на пари и грабеж на хора пада!ще питате къде е държавата,каква държава!?ни я сме територия на чудесата....
64
0
 
32
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Последното място където подобни бандитски фирми грабеха хората беше Румъния,но от там ги изгониха преди години и те дойдоха да грабят у нас,защото сме слаба държава която не може да защити народа си.