Фалшиви фактури по мейла от ЕНЕРГО-ПРО. Не отваряйте!

На външен вид те наподобяват изпращаните сметки до клиентите
4 дек 2017 15:00, Анисия Иванова
7
Фалшиви фактури по мейла от ЕНЕРГО-ПРО. Не отваряйте!

Нов вид измама по имейл заразява компютрите с вируси. ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за фалшиви електронни фактури, разпространявани от името на компанията.

На външен вид те наподобяват изпращаните до клиентите на компанията електронни фактури, но в тези съобщения нямат нищо общо с ЕНЕРГО-ПРО, съобщават от дружеството.

Още по темата

Компанията съветва своите клиентите да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача.

Електронните фактури, издавани от ЕНЕРГО-ПРО, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg.

Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, следва да има предвид, че то не е изпратено от ЕНЕРГО-ПРО и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус.

При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на ЕНЕРГО-ПРО, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.

През последните месеци фалшиви съобщения бяха изпращани уж от НАП, "Кредисимо" и други кредитни институции, които плашат потребителите, че са задлъжнели, а в писмата има злонамерени файлове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Добри Добрев преди 6 години
Някой има ли представа, какво правт тези вируси. И по-специално този от ЕНЕРГО-ПРО
5
0
 
9
 
! Отговори
Язека преди 6 години
...и истински фактури от енергото не отваряйте. Пак са измама, но сумата е доста по-значителна.
4
3
 
4
 
! Отговори
Петков преди 6 години
Защо не проучите въпроса в детайли ами само браните Енергото . Какви са вирусите , каква е целта , по добре го направете за потребителите от колкото за ЕРП-то дето ги боли шмайзера ,че чрез тяхното име са ти хакнали компа - лайняри !!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на тях да им мамата.
2
1
 
5
 
! Отговори
тт преди 6 години
До АнонименНе се съмнявай - измамници са.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има разлепени и едни бележки по входовете дали е измама искат да се обадиш на някакъв номер за да получиш клиентски номер. Пак са на енерго-про съмнява ме че са телефонни измамници и събират лични данни.