Чашка, две... Зависими сме от алкохола, в провинцията – най-вече

Но пък държим на пиене, без да губим контрол
5 дек 2017 12:30,
80

Изключително зависими сме като нация от алкохола, смята психологът и психотерапевт Анна Тодорова.

"В провинцията има страхотен проблем с алкохола. Най-застрашени са хората, които имат предразположения и зависимости. Това си е чиста генетика. Младите хора са под най-висок риск", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

В същото време изследване на Евростат показва, че страната ни е на едно от последните места по похарчени пари за алкохол. Българите отделят от семейния си бюджет средно по около 200 лева на година.

"Има вълна на здравословен начин на живот, която залива младата генерация и може да има ефект върху тези резултати. Има и домашни напитки - вино и ракия, които предполагам, че не фигурират в тази статистика", коментира Анна Тодорова в "България сутрин".

Тя посочи, че в САЩ хората се наливат с алкохол, докато тук в югоизточните страни има начин да се пие без човек да губи контрол, което според нея може да бъде повод за гордост.

Редовно при нея идват хора, които са зависими физически или психически към алкохола. Проблемът е много комплексен, смята психотерапевтът и подчерта, че алкохолизмът е болест, която променя мозъка.

"Всяко нещо в малки количества може да бъде здравословно", завърши Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
17
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Страстта към алкохола била генетично заложена.хаха.Абе тези "специалисти"къде ги учат тия глупости.
6
1
 
38
 
! Отговори
da преди 6 години
Естествено в привинцията пият .. В София не ... как ли сте го проучили това
5
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да се прибера вечер, да седна до топлата камина, да си сложа една туршия, топла погача да ме омайва с аромата си, да нарежа суджука, една ракия, може и боб чорба. След това да повторя ракията. И така няколко пъти. Телевизия не гледам даже, понеже че заливат с фалшиви новини и се опитват да ме облъчват мутренските канали.
4
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една ракия на ден не само, че е полезна, но и недостатъчна.
3
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братле, изкараха ни алкохолици. Това са традиции бре хора
2
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медиите се чудят с какво да ни занимават, само и само да не вдигаме вой за заплати и да не протестираме срещу киския стандарт. Естествено, че ще пият в прованса. Какво друго да правят?! Хората са със скапано самочувствие. Всички са тотално деградирали от комплексите си. Всички са тотално изперкали. Тотална пошлота и ненкаказуемост на бандюгите. Всички са като в хибернация и гледат да са надрусани или пияни, за да не мислят за битието си! Гнусна политичвска класа до къде ни докара! Шмайзер за вас
1
8
 
55
 
! Отговори
Пиянде преди 6 години
Кой точно е Анна Тодорова, че да ми дава наклон? Да не ми купува тя ракията и виното?