Дрогирани шофьори на пътя! Че и с повече от 1 наркотик!

Метамфетаминът е на второ място по употреба след марихуаната
9
Дрогирани шофьори на пътя! Че и с повече от 1 наркотик!
Снимка: Булфото, архив

Нараства тенденцията за употребата на повече от едно наркотично вещество сред шофьорите, стана ясно от думите на доц. Васил Атанасов от ВМА по време на семинар "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

"Метамфетаминът е на второ място след употребата на марихуана. Тенденцията за наличие на повече от едно наркотично вещество нараства. Хероинът в последните години почти изчезна, ползва се метадон, който обаче не в тестовете, който се правят на шофьорите", посочи експертът, цитиран от "Фокус".

"Тестовете на пътя са специално създадени за изследване на водачи в период от време близък в периода на изследването. Тук тестът е съобразен така, че да покаже положителен резултат, ако употребата е от 36 до 48 часа назад", обясни доц. Атанасов.

Експертът посочи, че само за няколко часа алкохолът го няма в кръвта, но при наркотиците този процес трае дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
2
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Всички знаем кои са такива шофьори.. 99% са със мощни коли от миналия век, ученици и студенти. Вместо семейство да мислят, правят глупости. Ако се насърчават младите да инат деца, нещата ще са други. Човек със семейство е деуг човек. Малките *** са *** на новото време
8
0
 
8
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
То вече и по улиците не знаеш кой на какво е,какво остава за пътищата.Сбъркана работа
7
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Синтетичната дрога, вкл. амфетамините са най-страшната дрога, мозъкът става на решето, затова има толкова много убити и ранени по пътищата на България.Но в България няма ефективна съдебна система и тия *** карат коли, вместо да са в затвора.
6
13
 
27
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Тия тестове са доста спорни.Амфета и марихуаната остават в кръвта до 1 седмица и когато ти вземат проба и отчете,за ушенцата няма значение кога си взел,перат ти глоба да отчитат дейност и да пълнят хазната,че да не са без хич,щото са некадърници на квадрат и нищо полезно не вършат.Половината Лондон друсат и карат и няма проблем,ама в тикволандия все гоним вещици,щото всичката ни е наред....
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да не могат да ги хванат със стандартните тестове, би било добре да им взимат кръвна проба на неадекватните, след което да я пращат веднъж на година-две, за 10 години напред, на нови изследвания. И после, при последващо произшествие, наказанието да е мноооого тежко. Скапани шоферски ***.
4
20
 
16
 
! Отговори
в затвора преди 6 години
такива директно в затвора и никога повече книжка,първо разбира се един як бой в полицията за стимул!!!Алооо пародията на съд-пращайте ги тези *** в затвора утре вас ще убият!!!Много искам да се върне времето и милицията на бай Тошо!!!!
3
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Това не е никаква новина.Синтетичната дрога сега е хит.Но има много наркотици, които не могат да се открият с дрегерите на КАТ.
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам периодично да се спират по 100-200-300 произволни коли и да се тестват шофьорите. Ей така, да се съберат малко глоби и книжки.
1
0
 
14
 
! Отговори
M преди 6 години
Нараства тенденцията за употребата на повече от едно наркотично вещество сред шофьорите.......:D