МС разреши продажба на част от бившата гара "Пионер"

Теренът от 20 дка ще бъде продаден на таен търг
19
МС разреши продажба на част от бившата гара "Пионер"
Снимка: БТА

Правителството даде съгласието си за продажба на терен с площ 20 дка - част от бившата гара "Пионер".

Още по темата

Имотът не се ползва от Национална компания "Железопътна инфраструктура", която ще го продава на търг с тайно наддаване. Правителственото решение ще позволи извършването на разпоредителна сделка, която да донесе допълнителни приходи за компанията, мотивират се управляващите.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на три имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Те се намират в столичния район "Слатина" (2,4 дка незастроена площ), на бул. "Мадара" №13 в Шумен (2,9 дка застроена и незастроена площ) и в землището на с. Александрово, община Шумен (сграда със застроена площ 46 кв. м).

Решението ще позволи извършването на разпоредителни действия с цел реализирането на допълнителни приходи за бюджета.

Правителството прехвърли на община Ботевград собствеността върху терен с едноетажна сграда към него. Имотът е с отпаднала необходимост за МВР. Той ще бъде използван от местната власт за изграждането на временен приют за безстопанствени животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: БотевградгараНКЖИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Zankov преди 6 години
СЛЕД 30-та ГОДИНА КОНСУМИРАЛИТЕ ПОЛЗВАНЕ ИЛИ СТРОЕЖ ДА МОГАТ ДА СИ ГО ПРОДЪЛЖАТ С ПРЕДИМСТВО СРЕЩУ 20%, АКО НЯМА ДРУГИ ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ РЕШЕНИЯ, ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ СЕ ЛИШАВАТ СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ОТ НОВИ ВИЖДАНИЯ.
9
2
 
2
 
! Отговори
Zankov преди 6 години
ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ ДА НЕ СЕ ПРОДАВА, А НА ТЪРГ ДА СЕ ПРОДАДЕ ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ ИЛИ ПРАВО НА СТРОЕЖ ЗА 30 год.
8
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 6 години
До Анонимен: ТОВА,ДАЛИ ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ НА ВЛАСТ , ЩЕ КАЖАТ ГОСПОДАРИТЕ ИМ НА ЗАПАД ОТ НАС -НАРОДА НЯМА ДУМАТА. ОСОБЕНО ПЪК ЗА "МИЛИЯ НИ " ПРЕМИЕР.
7
1
 
5
 
! Отговори
ГЕПИТО преди 6 години
До Коце кмета: ПРОДЪЛЖАВАТ ПОЛИТИКАТА НА СДС ЗА РАЗДЪРЖАВЯВАНЕ /КРАЖБА/. Е ,ВСЕ ПАК НАРОДА ГО Е КАЗАЛ ОТДАВНА : "ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО-ПОЛУЧАВАШ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА ИВАН КОСТОВ ". ХВАЛА НА ХОРАТА ИЗМИСЛИЛИ ТАЗИ ИСТИНА,КОЯТО ДОКАЗВА ДАЛАВЕРИТЕ ВЕЧЕ ТРЕТИ МАНДАТ. НАПРАВЕТЕ ДЕТСКИ ПАРК ТАМ БЕ ,ДРУГАРКО ФАНДЪКОВА -ЗАЩО ГО ПОДАРЯВАТЕ НА МУТРИТЕ .
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още едно парче от парка ще бъде застроено-съвсем в тон с цялостната линия на Гроб.Ще донесе допълнителни приходи-само не е ясно за кой.Надявам се че до края на мандата ще бъдат застроени всички паркове и ще бъдат изсечени всички гори-това неминуемо ше донесе още по-големи приходи!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както каза Марешки, държавата се управлява от трите прасета и тримата ***.това е ясно. Още не е ясно, кой ще лапне апетитния имот, но сигурно ще е приближен до властта. пък и 10 % ОТЧИСЛЕНИЕ ЩЕ ДАДЕ ЧОВЕКЪТ.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ ЛИ ГЕРБЕР Е ОПРЕДЕЛЕН ЗА КУПУВАЧ?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо триете коментари не е ли вярно, че гара Пионер е разкошно парче за хапване и какво лошо когато се пита защо търга е таен??? Аре стига навеждане това нЕма да промени мнението на хората.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бац сега един небостъргач 300 метра. Чиста работа...
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това трябваше да стане част от парка, но на мафията не и пука за хората.