Муса, вече на свобода: Аз не съм терорист, не съм радикалист

Според него процесът е мръсна политика на САЩ, Русия, Израел
6 дек 2017 17:00,
51
Муса, вече на свобода: Аз не съм терорист, не съм радикалист
Снимка: архив "Булфото"

Ахмед Муса, обвиняемият в проповядване на радикален ислям, който бе пуснат срещу парична гаранция, обяви, че не е опасен.

"Аз не съм терорист, радикалист, фундаменталист. Ето тука съм и не съм опасен ", каза той минути след като бе освободен.

Още по темата

Муса бе пуснат днес, след като изкара три години в ареста без да има влязла в сила присъда.

Той бе освободен още в съдебната зала по време на поредното заседание на окръжния съд в Пазарджик срещу него и още 13 имами, обвинени за проповядване на радикален ислям и призоваване към война.

Съдия Кристина Пунтева нареди имамът да бъде пуснат незабавно след като адвокатът му представи в съдебната зала разписка за платената гаранция от 7500 лева.

Парите за нея са събрани от сподвижници на имама в джамията " Абу Бекир" в ромския квартал " Изток" на Пазарджик.

Муса напусна съда в прегръдките на майка си и бе посрещнат от десетки. Под възгласите им той заяви, че обвиненията срещу него не са верни и са скалъпени от прокуратурата.

"Всичко е една мръсна политика. Политика на САЩ, Франция, Русия и Израел", обясни Ахмед Муса. Той нарече процеса срещу него и останалите имами инсинуация. "Ако има присъди, те ще са несправедливи", категоричен бе той, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете го кой е, знаете го къде е... Ми решете си проблема, каот ви е проблем ...
40
1
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
в квартал исток не са всички роми има и турци между тях има голяма разлика разликата е че рома краде и лъже а турчина си пази честа и религията а тоя е задръснал между тях нито е от едните нито е другите.как можа нащо правосъдие да го пусне.сега се уверих че нашето правителство са продажници без съмнение.християните от квартала и брадатите преди няколко години се збиха брадатите бяха с прътове и мечове християните тогава предупредиха властите че брадатите кроят нещо а сега ги пускат на свобода
39
0
 
2
 
! Отговори
РРР преди 6 години
До 40Същото си мисля от 2 дни и азАко беше нормална държава,досега да са го обработили и да са го превърнали в двоен агент.Но тук е .....
38
0
 
3
 
! Отговори
42 преди 6 години
ТРЯБВА ДА ПУСНАТ КИТАЙЦИТЕ ДА ИЗЛАПАТ НА КУРБАН НЯЛКОСТОТИН МИЛИОНА МОСЕЛЕМИ В БЛИЗКИЯ И СРЕДНИЯ ИЗТОК, ЯВНО ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ, ТАЯ ПРИМИТИВНА ДОЛНА *** СЪС САТАНИСТКА РЕЛИГИЯ ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И вече агент на ДС !!
36
4
 
1
 
! Отговори
sakin преди 6 години
Всички сте големи съдници. Но искам, ако сред четящите има родители на дете наркоман да попитам, как бихте нарекли човек, който е спрял разпространението на наркотици във вашият квартал? Квартал Изток не е място, където порока вилнее. Вината им е, че са слабообразовани и на техен гръб се прави политика и се гаврят с честта им.
35
0
 
8
 
! Отговори
Разбира се, че не си преди 6 години
За да бъде терорист, човек трябва да има смелост и убеждения, а на теб на челото ти е изписано, че в характера ти няма и следа от тези качества.За да бъде радикалист, човек трябва да познава из основи съответното учение - в случая исляма, а ти Муса, дали имаш познания поне на ниво четвърти клас?Ти си едно тарикатче на дребно, което случайно е получило възможност да муфти парички от богат спонсор. Без паричните бонуси, няма дори да се сетиш за религия, камо ли да идеш в джамия, мързи те.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любопитно ще бъде да чуем мнението на Волен Сидеров за решението на властта, част от която в момента са и негови съпартийци, да пусне на свобода лицето на снимката.
33
0
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тоя път Баце надмина себе си-току се е върнал от С.Арабия и вече пускат джихадистите от затвора!Е па много бързо бе-да беше минал поне месец,за лице!Кой знае,вече някъде даже и багери да копаят за нови джамии,щом е толкоз спешно дори магистралите може да почакат...
32
0
 
0
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Анти ГЕРБ"Казаха в прав текст,че СА се управлява от фамилия от 15 000 човека,от които 1500 са пряко във властта"Че това звучи страшно познато-само смени "фамилия" с "ГЕРБ",а може и "фамилия ГЕРБ"...Има и друга прилика-властта може да е тоталитарна,но е послушна на правилните "Шефове"-значи е демократична.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се обръсне незабавно.Иначе с тази брада си е чис терорис.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пускайте го към ада спокойно!няма къде да бяга
29
0
 
3
 
! Отговори
Пикаяправпотурнако преди 6 години
Исляма е болест лечима само с нож.
28
0
 
3
 
! Отговори
циганска работа преди 6 години
службите отчитат дейност....по днешната мода..ха.ха дайте му 100лв и другата седмица ще е радикален християнин
27
0
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Да бе не си радикалист, не си и терорист! Ти си ангел, такъв ангел, че ако ми паднеш ще те скърша с една брадва.
26
0
 
3
 
! Отговори
Рязанитесвинедамрат преди 6 години
Да висера в ифтара,свинерядани. Пикаянамайкитеви,вярата,езика и всичко което може да се сетите.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,да не хванат и футболистите на матушка с допинг ,щот голям резил ще бъде
24
0
 
12
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
А някои се кефят, че Боко размахвал сабя в Саудитска Арабия. Аз поне не знам държавен глава на Япония, на Китай да се е правил на клоун със сабя в ръка в държавата, която подкрепя терористите от ИД. Казаха го в прав текст, че СА се управлява от фамилия от 15 000 човека, от които 1500 са пряко във властта. Е това не е ли тоталитаризъм. В 21 век властта да се предава по наследство. Може да си и ***.лоумен, но щом си от родата, значи може. Защо не им се спретне една цветна революция.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите са събрани от дарителски кампании във офисите на ГЕРБ.
22
2
 
9
 
! Отговори
Бай Евро преди 6 години
Тия от ромския квартал "Изток" уж нямат работа, нямат пари, пък събрали 7500 лв. да пуснат имама...