За ужилването на Мартин Петров: БНБ провери и разпореди!

Банкова тайна обаче е какво е установено и какви са мерките
38
За ужилването на Мартин Петров: БНБ провери и разпореди!
Снимка: архив "Булфото"

БНБ е извършила проверка по случая с източените милиони на футболиста Мартин Петров. Централната банка е излязла с предписания по случая вчера и очаква те да бъдат изпълнени.

Това обяви директорът на БНБ Димитър Радев. Той обясни, че не може да каже какви точно са предписанията.

Още по темата

"Не можем да ги обявим, тъй като случаят вече е в съда. Още повече, че става дума за надзорни мерки, за търговски взаимоотношения между банка и неин клиент, а те са банкова тайна", каза Радев пред bTV.

Той допълни, че става дума за единичен случай и увери, че той не представлява риск за другите клиенти.

На въпроса трябва ли банката да възстанови парите, Радев отговори: "Принципът е, че при най-малки съмнения, че няма авторизация на плащанията - парите трябва да бъдат възстановени".

Скандалът с източените сметки на Мартин Петров от "Уникредит Булбанк" гръмна преди десетина дни. В края на ноември бившият национал сезира прокуратурата за липсващи 3,8 млн. лв. Парите са източвани в продължение на десет години, от 2007 г. до 2017 г. от 13 негови сметки.

В сигнала на Петров до прокуратурата се споменава името на личната му банкерка Ирина Ч. А. и съпруга й. Трудовият договор на служителката обаче бил прекратен още преди 10 месеца, а той не е уведомен.

Футболистът е категоричен, че никога не й е предоставял пълномощно за финансовите операции, а те са извършвани във време, в което той е бил извън България.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Така де преди 1 година
Тази случка само показва, че в България няма правова държава. В никоя нормална държава нямаше да делят Мартин Петров или Владо Каролев от останалите си граждани, но тук се предприемат някакви допълнителни мерки според човека. Колко хора без книжки са със свалени номера? Но трябваше Каролев да пострада, за да сменят закона. Сега обрали Петров и почват разследвания, а колко граждани са обрани, само от КТБто изчезнаха няколко милиарда и едно нищо накрая.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да обвинявате Мартин Петров! Малко са тези, които се доверяват на служители на банките за опериране с личните им средства, защото са малко хората у нас с придобити по честен начин пари. А можете ли да кажете защо почтен вложител да не се довери на банка, при това с претенции за стабилност? Той е живял повече в чужбина и не се е съмнявал, че и банките в България са нормални. Да, ама не! Дано все пак си върне това, което е спечелил с труд!
35
1
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
И ко ши прай тоз личен "банкер"? - Ши ги брои...
34
2
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 1 година
До 1,
Ти много фамилиарно към М. Петров. Случайно да не сте роднина или съученици?
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО 10
и 50 хил лв в сметката са достатъчни за да имаш личен банкер.
32
4
 
2
 
! Отговори
шоп преди 1 година
До аз... само да питам

Ми който е алчен за големи лихви, после ду-ха супата:)
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BANKOVATA SLUGITELKA POLUCAVALA MALKA ZAPLATA,A RITNITOPKATA GI E POLUCIL GRATIS I TYA E ZLOUPOTREBILA.
BANKATA NE E DLAGNA DA VAZSTANOVI PARITE MU,A TRYABVA DA SADI SLUGITELKATA I AKO TYA IMA SHTE MU GI VARNE,AKO NE STUDENA VODIZA.
30
3
 
9
 
! Отговори
Джъстиса преди 1 година
Това е банката на Хампарцук Хампарцукян
от неговата беше случаят с убитата банкерка от бивш военен

сега отново

преценете сами
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нико

Нали се досещаш, че който има такива пари може доста да сгорчи животеца на арменчето. Мисля си, че срещу подходящ % от сумата ще се намерят достатъчно мераклии да му нахлупят чувала и да праща писъмца, че все още мърда докато не ги върнат.
28
2
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 1 година
С предният си пост, исках да кажа, че една банка уважаваща себе си и държаща на реномето си, трябва да ограничи до минимум вероятността за злоупотреба с пари на вложители. Но това не отменя отговорността на самият вложител. За това в плика на пин-кода на дебитна карта пише- да не се споделя ДОРИ с банков служител!!
27
10
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Ако аз си изкарам електронен подпис и го дам на някой да ми обслужва парите и парите изчезнат - кой е виновен? Банката??? Ами то така аз мога сам да си ги прехвърля с електронния подпис някъде и после да кажа, че са ми ги откраднали????
Пак ли банката ще е виновна?
26
6
 
25
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 1 година
Имах значително по-малки депозити в Уникредит, но служителите, не са инструктирани да работят за клиента, а в негов ущърб. Взеха да ми предлагат някакви ценни книжа, за които и представа си нямах какво представляват и колко са рискови. В последствие преустанових отношенията си с въпросната банка. Големи спекуланти начело с Хампарцумян!
25
3
 
24
 
! Отговори
аз... само да питам преди 1 година
нямало опасност за други клиенти??? Аааа.... с КТБ к'во стана???
24
1
 
18
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 24 Абе *** , за парите на депозит не се плащат данъци , а се начисляват лихви , макар да са нищожни.А данъците са платени, там където ги е изкарал.
23
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А СЕГА И ЕДНА ПРОВЕРКА ОТ НАП, ДАЛИ СА ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИТЕ НА ТЕЗИ ПАРИ.
22
5
 
32
 
! Отговори
Мнение до Нико преди 1 година
Много точно казано:
"В нормална държава сигурно щяха да върнат парите веднага, за да се предпазят от скандал, тука им е все тая..."

И по другите държави по белия свят стават накива машинации и измами. Не откриваме топплата вода. Но у нас наглостта няма край. Ако човекът не беше публично известен, като Мартин Петров, ако човекът не беше заработил парите си 100% прозрачно по футболните терени, тогава нямаше да има и минимален шанс срещу този пладнешки обир от страна на Уникредит Булбанк...
21
6
 
41
 
! Отговори
Нико преди 1 година
Мартин Петров е доста известен и вероятно ще си вземе парите,въпреки че от банката ще се опитат да го мотаят до последно.Ако е някой друг може би щеше да пие една студена вода..В нормална държава сигурно щяха да върнат парите веднага, за да се предпазят от скандал, тука им е все тая, че ще ги намразят и стават за смях. Няма такава алчност и дебелоочие..
20
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фен съм му на Мартин, но накрая историята ще се окаже съвсем различна и да не се разменят ролите!
19
3
 
17
 
! Отговори
До ЛевоХарч преди 1 година
Това е доста основателен коментар! Парите трябва да могат да бъдат проследени. Иначе имаме случай НА ИЗПИРАНЕ НА ПАРИ ПРЕЗ БАНКАТА, което си е престъпление и вина носят шефовете на банката.

В една от другите публикации по случая, прочетох, че имаме платежни трансфери (по банкови сметки), вкл. откриване на ДЕПОЗИТИ на трети лица в съответната банка.

Случая си проси доста сериозно разследване.

Имам чувството, че БНБ и Димитър Радев, който е протеже на Борисов и Хампарцумян, се опитва да замаже
18
3
 
18
 
! Отговори
ЛевоХарч преди 1 година
Е къде са парите ... хаха... в банката ... да ги върне ...след това махаите си парите от там веднага ..