От Мюфтийството за Плевнелиев: Приз за уважение към мюсюлманите!

Наградата "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" се връчва за първи път
154
От Мюфтийството за Плевнелиев: Приз за уважение към мюсюлманите!
Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) ще бъде удостоен с почетната награда "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" на Висшия мюсюлмански съвет, съобщиха от Главното мюфтийство.

Церемонията ще се състои утре, а отличието ще се връчи з апърви път.

Наградата е учредена от Съвета на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. след проведен избор в  София.

Още по темата
Заедно с Плевнелиев призът "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получат и 92 годишният ходжа Мехмед Хамид от благоевградското село Рибново за приноса му за запазването и предаването на мюсюлманската идентичност на младото мюсюлманско поколение в България.

Отличие ще има и за Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си  деца, които учат в Духовното училище в Момчилград.

"Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получи и Павел Стоянов, който с фирмата си пръв във България сертифицира производството си със сертификата "Хелял" на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България.

Награда ще вземе и Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в с. Бенковски, Кърджалийско, и други села от района, отбелязват от Мюфтийството.

А почетната награда ще бъде връчена на четвъртия президент на България Росен Плевнелиев за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

Това не е първото подобно отличие за Плевнелиев. През февруари, малко след като приключи мандата му, той стана носител на голямата награда „Приятели на Израел“ за 2016 година за активна и последователна подкрепа към еврейския народ и държавата Израел.

Наградата беше връчена на тържествена церемония в Ерусалим с участието на президента на Израел Реувен Ривлин и в присъствието на представители на най-влиятелните еврейски организации по света.

Преди дни пък бившият президент бе удостоен с длъжността "Почетен професор" на Института за развиващите се пазари на Пекинския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже пази България от такива
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе турците и помаците още си ядат свинско и си пият вино.
31
2
 
22
 
! Отговори
158 преди 6 години
Тоя продължава да копае дъното.. Още не знаете най-важното.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ако не той.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отива му .Наистина не се майтапя .
28
4
 
34
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Уважаван човек. Скоро и от гей обществото може да го удостоят с награда, нали им е върл защитник.
27
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато мислехме че вече не може да падне по ниско, се оказа че може! Единственният индивид успял да обедини един цял народ с омраза, срам и отвращение към него! Всяко отваряне на устата му, е огромен гаф! Всяко появяване е излагация! Пълна плазмодия! Такива хора често стигат до горе защото са генетично устроени да *** подметки. В неговият случай на БКП, после на ЕС, САЩ, Израел. Няма значение. Гащите му са събути винаги. От всички нещо е взел, сега и от мюсулманите. Отвратителен
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това ни беше главнокомандващ! Ужас.
25
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважават го хората
24
4
 
35
 
! Отговори
+ преди 6 години
Плевнилиев показва с това награждаване че е пешка в амеиканската игра на Балканите .Плевнелиев е един кариерист и нищо повече и умещ като комсомолско секретарче да се настроива към силнит на деня ,нищо ново по бг земи .Каквоможеш да очакаваш от 80% ?
23
3
 
32
 
! Отговори
аде-де преди 6 години
В името на наградата нещо за отзаде ли прочетох? Хвала ти Росен ефенди. Издържал си изпита.
22
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувах за Плевнелиев. Това е най-голямата ми грешка на избори досега. Този човек, нямаше никаква лична позиция. Веднъж не тропна по масата да каже нещо различно от предначертаното от Борисов. Изключително разочарован съм. Искам да го забравя по-бързо, но не знам защо не спират да пишат за него и да ни го рекламират! Може да е добър човек, но определено не става за президент. Бита карта е. Стига!
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно, че приз "ЕФЕНДИ"! 5 години мълча, на господарите си слугуваше, на баце ти харесваше терора.Сега подигравка с нацията, че не искаш и да носиш кръст и връщаш нацията пак назад и оскверняване на бойно знаме тотално!
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе , чак публично ще го Уважът ! тоз чувсвителен човечец ,ай не така ,ми синопичката ша риве .
19
0
 
27
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Преди 1960г. по целия свят ислямът беше почти секуларизиран и даже в Афганистан жените са ходили с рокли над колената. Обаче петродоларите на изкараха напред камилоебците от СА, които изповядват радикалната секта уахабитство, а който плаща, той поръчва музиката.
18
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 1989 година в България нямаше нито вярващи мюсюлмани, нито действащи джамии!Турците и помаците ядяха свинско, пиеха алкохол и през ум не им минаваше да четат Коран и да се кланят на плюшени килимчета!Сега изведнъж станаха по-вярващи и от арабите....глупости!
17
3
 
32
 
! Отговори
ШАРАНЪТ РОСКО преди 6 години
за Никулден бе награден за вярна служба на чужди интереси
16
3
 
31
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Само Ердоган се бави с ордена "баш шарфантъ."
15
4
 
26
 
! Отговори
ТОЙ ВЕЧЕ Е преди 6 години
обр Винаги съм си мислел, че помаците се чувстват българи. Ама гледайки ТОЯ се съмнявам вече
14
2
 
24
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Нормално,бившия президент се радва на всички имами назначени директно от Саудитска Арабия или Турция, същото е ентусиазиран от толерантност към талибанските медсерета в Лудогорието и Родпоите!