При 3 отказа за работа – край със социалните помощи!

Над 220 000 българи търсят препитание чрез бюрата по труда
7 дек 2017 08:00,
84
При 3 отказа за работа – край със социалните помощи!
Снимка: "Монитор"

Социалните помощи на безработните, които откажат предлаганата им от бюрото по труда работа, ще бъдат спирани.

"Затягаме режима за хората, които отказват да работят. Ангажиментът на нашето правителство е всички хора да работят", обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Експертите все още умуват при колко отхвърлени предложения от бюрото по труда безработните ще останат без помощи.

"Най-вероятно ще е при 3 отказа, за да не притискаме безработните да приемат предложение само за да не останат без помощи", обясни Русинова  пред "Монитор". Така придирчивите безработни ще загубят правото си на помощи за отопление, за наем или детски надбавки.

Данни на Агенцията по заетостта (АЗ) показват, че в края на октомври регистрираните безработни са били 220 172. Половината от тях търсят препитание повече от година, като основната причина за това е, че нямат образование и квалификация.

Идеята на социалното министерство е експертите от бюрата по труда да предлагат работа на безработните на база на опита и уменията им.

И сега социалните спират помощите на безработните, но само на тези които не полагат общественополезен труд в рамките на 14 дни в месеца.

Размерът на помощта зависи от това с кого живее нуждаещият се, има ли деца или увреждания. За това социално слабите получават между 30 и 60 лв. за 56 часа общественополезен труд.

За десетмесечието на годината 7104 социално слаби са останали без помощи за период от 2 месеца, защото са отказали да метат улици. На други 3000 човека помощите са преустановени за 2 години, защото се отказали да се трудят два поредни пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Ева Занева преди 6 години
От кога влиза в сила това за 3 отказа, защото днес на бюрото ми казаха, че ако не приема веднага работата, която ми предлагат, ми спират помощите ?
69
4
 
6
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
Методите на "рестрекции и репресии" ще се обуславят от борбата за ресурси и необходимоста от рязкото снижаване на популацията на населението в глобален мащаб.Следващите глобални кризи и войни ще се водят не само за енергоресурси, но най-вече за ВОДА!!!Огромни маси бежанци ще се насочат към развитите държави.Единственият начин да се овладее ситуацията ще е Насилието, а демократичните свободи са пречка!Извод: ДиктатураПример: Патриотичния закон в САЩ след теракта на 09.11.2001
68
2
 
6
 
! Отговори
ХЕЙ ХОРА преди 6 години
Не Можах да схвана как се затяга Контрола - Досега било за два отказа - от 2018 стават Три отказа ???
67
0
 
3
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
До Анонимен 64Ами защо не,министър-председателя в момента дали е много грамотен?
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ми се отдържат от заплатата пари за социални и то не малка сума 10 години, а после държавата не може да ми ги връща за 9 месеца. И ще ме задължава да започвам работа на 3 месец или ми спират парите(които са ми взимали от заплатата).Тези започнаха да се чудят от къде да прибират още повече пари.Като има анганжимент всички да работят, този министър да се качи в метрото и да работи като овчар. Да видим дали ще работи.пп. е нема такава държава.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 58С тези методи на рестрикции и репресии, които предлага 30, няма да постигнете желания ефект. Но щом така ви се харесва- направете го!После не плачете! Защото не сте постигнали желания ефект. А е станало по-зле.От 38!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако спрат да дават кинти ,хохаляса ще спре да произвежда изборна любов към вожда с дебелият врат и голямото шкембе !
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пост 65 е до Анонимен 63 от 38
62
1
 
13
 
! Отговори
живи и здрави :) преди 6 години
До АнонименНикого не можеш да принудиш да ти работи насила. И нямаш това право.Недейте да ревете, че няма кой да ви работи. Ще става още по- зле. Ще се увеличи миграцията, няма да има раждаемост, никой няма да ви работи за МРЗ 12 часа на ден.Внасяйте си кадри откъдето искате. Дерзайте!В Унгария никой не работи за 400лв. Какво давате за пример Орбан? Диктаторските методи на репресии и рестрикции много ви допадат.Повтарям- правете каквото искате, но после недейте рева, че Бг се топи.
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62Ами ако е неграмотен, какво да му предложат?Министерска длъжност ли?
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 явно не е разбрал, че като ги лишиш от соц. помощи, но не ги принуждаваш да работят, те ще си осигурят издръжката чрез безконечни платени майчинства и детски надбавки за толкова деца, колкото могат да народят от 12 до 50-годишна възраст.Според 38, да въведеш принудителен труд за такива, било сталинизъм през 21-и век!Орбан сталинист ли е?Мислете, бе!
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ако ти предлагат и трите пъти събирач на барабонки!?
58
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В развитие държави се работи и повече от 12 часа,но се плаща,не са проблем часовете!Днес открили нов завод между Димитровград и Хасково,имали планове да наемат 3000 души АКО ИМА КОЙ ДА ИМ РАБОТИ,а понеже все по-трудно се намират ще увеличават заплатите ИНАЧЕ ДА ОТИВАТ В БАНГЛАДЕШ!Но НИЩО не оправдава полуграмотен човек да откаже работа за 600лв.например защото му били малко,като са ти малко УЧИ за повече.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На запад също го закършиха със социалната държава защото си възпитаха поколения мързеливци,натресоха им се милиони *** и нашите индо"българи"не остават по-назад,бройката на "българите"на социални помощи в Германия главоломно расте,стига с тия приказки дето "всички заминали искали да работят"искат-друг път,е и вчера група за трафик на просяци арестувана!Работа ИМА,на който му е малко ДА УЧИ,на който не му изнася ДА СЕ ИЗНАСЯ или да си става САМ работодател!Мрънкалници некадърни и мързеливи.
56
7
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Прочети още веднъж 30 и не пиши глупости!Ти какво всъщност предлагаш? Някой да безделничи, защото не бил съгласен да му дават ниска заплата и не приемал нередности, които всъщност се уреждат по синдикален път!Такъв безработен трябва да започне да си изкарва хляба с труд и същевременно да упражни натиск да се спазват законите, тогава никой не може да го принуди да работи 12 часа.Ти ум имаш ли? Да оставим да безделничат лица, които няма от какво да се издържат?30 пише какви ще са следствията
55
2
 
5
 
! Отговори
"-" преди 6 години
А, колко от вас знаят, че имено благодарение на конкуренцията между социализма и капитализма в западно капиталистическото общество възниква социалдемокрацията като идеолжгия и така наречената днес социална държава?Въобще, конкуренцията е полезно "съревнование"! -)А, що се касае до близкото бъдеще... ами, ще се наложи да ви разочаровам!Почти всички политолози и социолози са единодушни - чака ни нова форма на Диктатура в глобален мащаб!Така, че наслаждавайте се на свободата докато можете!
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1944 г. до сега положението е така. След 1989 г. имахме някакви надежси, но се оказа, че БКП без кръв няма да пусне кокала и кръв все още няма.Самите те ще умрат обаче заедно с тази държава. Или ще избягат на Запад с капиталите си.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В пост 55 "редна" да се чете "Вредна".
52
2
 
6
 
! Отговори
ботове преди 6 години
До Анонимен 53Никой не ти говори за социалистическата държава. Не спряхте да правите сравнения между несравними неща.Написах не смесвайте СОЦИАЛНА и социалистическа и 5 човека се хванаха за думата социалистическа и започнаха да пишат колко редна е социалистическата.Някои хора са като ботове, радиоточки.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в.... положението е катастрофално не само г.рберастите са виновни всички подред