Правнукът на Ботев: Не е важно кой го е убил, а че ни е нужен!

Боян Ботйов твърди, че не знаем достатъчно за революционера
9 дек 2017 08:01, Петя Славова
101

Боян Ботйов, правнук на генерал Кирил Ботйов, брат на Христо Ботев, гостува тази събота в предаването "Фамилно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Боян Ботйов е завършил история в Софийския университет. Председател е на Общонародна фондация  "Христо Ботьов". Занимава се с проучване на рода на Ботев, както и с родовете на други известни български възрожденци. Женен е, има трима синове.

"Има различни истории и легенди за смъртта на Ботев. Като историк се придържам към тезата, че черкезинът Джамбулет прострелва смъртоносно войводата в гърдите. Но не това е важното, кой е убил Ботев. Важно е, че Ботев ни е нужен като човек, не като икона от стената. За мен той е човек от плът и кръв, с изключително буен темперамент, който е съчетавал думите с делата си", каза Боян Ботьов.

Той разказа пред Доника Ризова любопитни факти от детството на гениалния си родственик, предавани от поколение на поколение във фамилията им, които може да видите във видеото.

Гледайте "Фамилно" в събота от 10:30 до 12:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitСтига с тоя пещерен антикомунизъм да поясня:1.комунизъм в България никога не е имало;2. по времето на т.нар. социализъм нямаше наркомани, амфетаминчета, предателски НПО-та, имаше армия, силна държава, добро здравеопазване и образование.Да продължаваме ли със сравненията?
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34Пълни глупости. Какво им е святото точно? Ако ще ми говорите за бунтове против турците защо никой не говори за Константин и Фружин които правят първия такъв 15век? Къде бяха руските ви братя тогава? А верно...нямаше ги.
30
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Няма други толкова светли личности като Ботев и Левски, те са върха в БГ-история.Темата сега е за Ботев, затова се пише за него, като не ти харесва, недей пиши тук изобщо.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ми е писнало от този пишман патриотизъм...
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво ни е нужен? Други герои в 1300 годишната ни история нямаме а? Аман от ботев и левски то май друго наистина не знаете!
27
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Разбира се, че не знаем достатъчно за Христо Ботев, особено младото поколение.Ама те сега имат други интереси-да се дрогират с амфетаминчета, зомбирани от телефони за 1000 лева, да гледат бози като ВИП-брадър и като станат на 20 години, да получат подарък хубава западна кола от забогателите си незаконно бащи.Това е допълнение към демокрацията, нали скачахте по площадите?
26
6
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
КомунизЪма другари винаги е изкривявал истината! По КомунизЪма ни учеха, че Ботев е застрелян в челото,, а сега се оказва, че е бил прострелян в гърците! Бог да прости Ботев и светла му памет!!
25
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Жалка картинка е българското племе днес, има студентчета, които за една стипендия в САЩ или Англия са готови да предадат майките и бащите си и да заплюят майка - България.
24
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До РВТака е, предатели, продажници и *** ни управляват, за съжаление, мисля че всичко е безнадеждно и е фатално късно да се промени България към по-добро бъдеще.
23
1
 
4
 
! Отговори
РВ преди 6 години
До 10.Не само че са сред нас,те ни управляват.
22
0
 
3
 
! Отговори
РВ преди 6 години
До 18Евала за коментара! Не знаеш колко си прав!
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето ги! Вижте ги - 1 и 11 турски меkеренца - решили, че зад анонимността на този форум , могат да се гаврят с паметта на Ботев.Единственото им постижение в този живот е, редовното производство на из пражнения, ама са тръгнали да се подиграват с Ботев от пиедестала на собствените си лaйна.*** с "мисия" да плюят Ботев.
20
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо мълчат големите корифеии-професори по история?Защо не казват истината за смъртта на Ботев?
19
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Голяма част от българските историци-професори и доценти по история в университетите(особено СУ) са масони, те не искат да се знае истинската българска история, затова прикриват и преиначават историческата истина.Защо не знаем нищо за смъртта на Ботев и Левски?
18
1
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
От българин, разбира се! Че от кой друг ще е бил убит? Огледайте се около себе си. Тези хора около вас са имали дядовци и прадядовци. Те са убили Ботев. Същите като техните внуци и правнуци - страхливи, злобни, мразещи силното и чистото..подмазвачи и интересчии...в България тарикатлъка се издига на пиедестал, не саможертвата...
17
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Професор Андрей Пантев-големият историк от СУ също е масон , знае се , името му се появи в няколоко списъка на масоните.
16
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо трябва да се крие, ако Ботев е бил убит от Обретенов или друг българин, кажете?Може би защото родните историци като доста професори по история са членове на масонски ложи и не искат истината да се знае.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водач ни трябва, горещи българи има , дреме българският лъв..затова страхът е от лидер, истински, силен лидер - такива се подбират и кастрират още преди сами да са разбрали за дарбата си да водят срещу статуквото. Вие това образование за дар от държавта ли го мислите? умишлено вкарване в калъпа , осигуряване на вечност на системата. Как ще правиш революция днес, хората от 1 годишни са тренирани? И не говоря за патриоти чалгари, татуирали се като индиански вождове , с празни кофи и големи мускули
14
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Един уважаващ себе си народ ще издигне Христо Ботев на пиедестал, защото той е най-гениалният български поет и революционер.А родните администратори и бюрократи в образователното мионистерство какво направиха?Изхвърлиха някои негови стихотворения от гимназиалните програми, защото заплашвали етническия мир.Ами................такъв народ заслужава мизерната си съдба, защото никой не надигна глас да протестира.
13
5
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Така ли ви учат в джамията?