Правнукът на Ботев: Не е важно кой го е убил, а че ни е нужен!

Боян Ботйов твърди, че не знаем достатъчно за революционера
9 дек 2017 08:01, Петя Славова
101

Боян Ботйов, правнук на генерал Кирил Ботйов, брат на Христо Ботев, гостува тази събота в предаването "Фамилно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Боян Ботйов е завършил история в Софийския университет. Председател е на Общонародна фондация  "Христо Ботьов". Занимава се с проучване на рода на Ботев, както и с родовете на други известни български възрожденци. Женен е, има трима синове.

"Има различни истории и легенди за смъртта на Ботев. Като историк се придържам към тезата, че черкезинът Джамбулет прострелва смъртоносно войводата в гърдите. Но не това е важното, кой е убил Ботев. Важно е, че Ботев ни е нужен като човек, не като икона от стената. За мен той е човек от плът и кръв, с изключително буен темперамент, който е съчетавал думите с делата си", каза Боян Ботьов.

Той разказа пред Доника Ризова любопитни факти от детството на гениалния си родственик, предавани от поколение на поколение във фамилията им, които може да видите във видеото.

Гледайте "Фамилно" в събота от 10:30 до 12:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тъжно е че днес никой не чете Ботев, освен шепа литератури, а той е толкова актуален, само прочетете публицистиката му-за съседните балкански държави.Ще се изумите колко истински и вярно звучи и сега, все едно е писано много скоро всичко.
11
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
За съжаление българското племе не заслужава никаква саможертва и не заслужава да има герои и гениални поети като Христо Ботев.Само се огледайте около вас-пияни и дрогирани шофьори, млади хора, които не уважават нищо и никого, продажни политици, корумпирани съдии, бедност, просяци и клошари по улиците- това е днес България.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като слизат българите капитан Дагоберт Енглендер казва,,, Това са речни ПИРАТИ , ОТИВАТ ДА ТЕРОРИЗИРАТ МИРНА ТУРЦИЯ
9
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ботев и Левски са най-великите българи.Трябва да знаем кой уби Ботев и кой предаде Левски, за да се замислим какви хора живеят между нас.Предатели е имало по времето на Ботев и Левски, има ги и сега, и те са много и са около нас.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв правопис, братя, имаме 3 милиона българи навън, децата им трудно говорят български, за писане не говорим...имаме 1 милионен етнос който живее в България , но е също напълно неграмотен..пък и да е грамотен, няма какво да излезе от там...Седнали да се тюхкат за правописа, тя нацията си отива..Революционери ни трябват, не телевизиони студия. Вечна му памет на гениялния Христо Ботев!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
230 коментара за Биг Брадър , 80 коментара за достойното европейско представяне на единственият български отбор там -Лудогорец,при кото в 50 от тях Лудогорец беше кълнат и обиждан.Такива сме....Предадохме Левски,Ботев и .....Не ми се пише дори....Жалка картинка,,,
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един Ботьов днес ще избяга преди да навърши и 20 години, обезверен и съсипан от апатията на нашето време. Христо Ботьов е вярвал , че българският народ си струва саможертвата, че хората ще видят и ще последват. Че имат горещи сърца и стремеж към свобода и справедливост. За съжаление сме генетично филтрирани със стотици години. Силните и бойките , като не получат подкрепа и бягат. Робското съзнание се възпроизвежда. Резултатът е съджуци и последователите им..едно мучащо стадо
5
3
 
4
 
! Отговори
Da преди 6 години
Ммм даа ! В правописа се крият всички недъзи на нацията ! Или зад него ?!
4
11
 
7
 
! Отговори
shrek преди 6 години
Тоя *** цял живот се изживява, като че ли той е истинският Ботев. Даже фамилията си е променил на Ботьов. Ходи по семинари, сказки и празненства - долна твар!
3
3
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Как да "не е важно кой го е убил",г-н Ботйов?Както "не е важно" кой или кои предадоха Левски ли?Нали точно там се крие цялата алчност,невежество и завист на целокупния народ!Когато си отговорим на тези въпроси и когато го осъзнаем-тогава ставаме хора и народ!А отговорът е лесен,НО неприятен----ВСИЧКИ НИЕ ГИ ПРЕДАДОХМЕ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГО ПРАВИМ!
2
0
 
8
 
! Отговори
Ботьов преди 6 години
Проверете си правописа!!!
1
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ботев събира пет ашлака от ромънското бряг да преплуват дунава ,, На средата на дунава изважда калъчката и казва, таз гемиика моито ще става които не дава отрязвам главъта,,, Чува КАПИТАН насира на ***,,,,,Дава гемииката