Драма във Франкфурт: 100 българи с отменен полет

Сънародниците ни чакат решение за прибирането си
11 дек 2017 16:37,
43
Драма във Франкфурт: 100 българи с отменен полет
Снимка: Reuters

100 българи останаха във Франкфурт заради отменен полет към София. Самолетът на "Уиз еър" трябвало да излети вчера в 15:40 часа, но това така и не станало.

Сънародниците ни трябвало да пренощуват на германска земя. С помощта на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров хората били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от 40 километра.

По информация на Външно министерство разходите били платени от авиокомпанията.

От "Уиз еър" обяснили на консултвото ни, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано.

Въпреки това днес пътниците се превозват от хотелите до летище Франкфурт на Майн. Очаква се самолет на "Уиз Еър" да качи една част от тях на полет до София, съобщи bTV.

Тези, които не успеят да бъдат превозени с този полет, ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на "Луфтханза" по-късно или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София.

За съдействие гражданите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулството във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
13
 
! Отговори
до 13: преди 6 години
Ми, колега, с "не съм получавал компенсация" няма да стане. А искал ли си? Когато е закъснял/отменен полет по тяхна вина ТИ СЕ ПОЛАГА компенсация, регламент на ЕС.
13
0
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
летете с Луфтханза!!! отмениха ми полет, изпихме 30 бири в една кръчма, после и хотела и бирите и яденто и такситата - всичко платиха!девойката на хотлайна се смееше като и казах - че ей така да чакаме без да пием бира не става нещатавсичко платиха! дебнеме ги пак кога ще имат стачки!
12
8
 
8
 
! Отговори
До някой преди 6 години
Абе не се опитвай да се правиш на компетентен като не си бе, въобще не ти се отдава. Очевидно никога не си бил в подобна ситуаци. Аз пътувам почти всеки месец, понякога с тия евтини чартърни полети. Визеър са катастрофа, закъснения на полети и отменени такива са доста чести при тях. Там самолетите рядко пъти са точни, все едно не превозват пътници ами торби с картофи. Евтино ама хората са си платили, да си имаме поне малко уважението. Компенсация досега никога не съм получавал!
11
0
 
22
 
! Отговори
От Германия преди 6 години
Вчера беше обявено ,че летището в Дюселдорф е затворено,във Франкфурт работи само една писта.Зима е.Тъй че кое му е драматичното?Освен това за закъснение над 4 часа се полагат компенсации:до 1500 км.-300 евро,между 1500 и 3000 -400. евро.Не ми се проверява от Франкфурт до София колко километра са,но при всички положения това е един хубав коледен подарък!
10
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Многа драматично.Вече си мислех че след бомбата в английско за днес драмите свършиха пък то...Защо въобще пускате такива "новини"
9
2
 
12
 
! Отговори
някой преди 6 години
до 8: не знам къде ти дават за обезщетение кроасани, но над 6 часа закъснение ти се полагат 400 евро обезщетение, ако ти не си ги поискаш никой няма да ти ги бутне в ръцете.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в кое точно е драмата? При отмяна на полет авиокомпанията има задължение да осигури превоз, храна и подслон, независимо дали е нискобюджетна или не. Единственото затруднение, което виждам, е в това, че повечето нискобюджетни нямат стейшън мениджър по летищата, или успешно се крият.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И другият път пак ниско бюджетни авиокомпании да ползват"Ниско или високо бюджетни е почти все тая вече. Само в бизнес класа вече ги е еня. Иначе те слагат в някой долнопробен хотел и ти дават за обезщетение кроасани.Особенно за източно европейци, никакъв шанс за добра развръзка. Всичката ксенофобия която се е събрала срещу араби и ***, се избива на славяни, маджари и румънци.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се казва защо е отменен полета? Ако е заради времето, сериозно ли мислите, че това е новина. Безопастността на полета е най-важното!
5
7
 
14
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
В случая полета май не е отменен заради лоши метереологични условия. Ако беше лошо времето, всичките полети от летището щяха да бъдат отменени. Избягвайте нискотарифните авиокомпании, че да си спестите подобни ядове.
4
0
 
22
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
До SsВ случая няма значение дали е нискобюджетна или не - времето ако е лошо не се лети. На мен също са ми отменяли полети с Луфтханза, КЛМ, Бритиш и т.н.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си търсят правата за отменен полет им се полага обезщетение
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уууу голямата драма. Толкова хора имат отменени полети, пътувания с влакове или автомобили, заради времето, Никой не драматизира, само българите, защото все сме най-важни.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще кажеш, че са се загубили в Африка, въпреки, че то там не се знае вече