Драма във Франкфурт: 100 българи с отменен полет

Сънародниците ни чакат решение за прибирането си
11 дек 2017 16:37,
43
Драма във Франкфурт: 100 българи с отменен полет
Снимка: Reuters

100 българи останаха във Франкфурт заради отменен полет към София. Самолетът на "Уиз еър" трябвало да излети вчера в 15:40 часа, но това така и не станало.

Сънародниците ни трябвало да пренощуват на германска земя. С помощта на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров хората били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от 40 километра.

По информация на Външно министерство разходите били платени от авиокомпанията.

От "Уиз еър" обяснили на консултвото ни, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано.

Въпреки това днес пътниците се превозват от хотелите до летище Франкфурт на Майн. Очаква се самолет на "Уиз Еър" да качи една част от тях на полет до София, съобщи bTV.

Тези, които не успеят да бъдат превозени с този полет, ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на "Луфтханза" по-късно или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София.

За съдействие гражданите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулството във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
съобщи bTV
33
0
 
1
 
! Отговори
Гого преди 6 години
До ...пич ти някога летял ли си със самолет?
32
3
 
7
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Каква е тази компания, за някакви си 20-30 лв, да си образуван повече нерви ли? Отиваш до Германия, а се стискаш за никакви пари, големи бизнесмени, няма що!Вземи си Луфтханза и си пътувай спокойно, и отменени полети да има,хората са се погрижили за всичко!!! И в допълнение, Луфтханза лети и сега, с за такива нискотарифни, ще чакат-така е винаги!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
Ж преди 6 години
Аз защо летях и нд ми отмениха полета ?! Не летях с Wizz.Така, че ...
30
0
 
7
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Нещо обичайно за зимата да има отменени полети. Печелят тези, които имат предварителна направена застраховка за това, другите да се радват, ако излетят скоро. Успех на всички!
29
4
 
1
 
! Отговори
Low Cost преди 6 години
S Liwcost samoletite e TAKA!Ganlo trqbva da se nau4i 4e bezplatno NQMA!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извозили са ги от Франкфурт на Майн до Франкфурт на мaйната си...Явно сред пътниците е имало някой с акъл да се сети да се свърже с посолството и да ги информира. Браво на него
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е драмата? Има си регулации и видно се спазват.
26
2
 
11
 
! Отговори
100% преди 6 години
До шопОбезщетението се дължи по Регламент 261/2004. Не се изисква застраховка.
25
1
 
5
 
! Отговори
м да преди 6 години
Тж не знам дали случилото се е драма, но новината е мъкааааа.
24
5
 
5
 
! Отговори
Пена от Враца преди 6 години
Абе, вие луди ли сте? Американците висят със седмици по летищата, тия тука взели да се тръшкат.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шопУоу, пич ... Спокойно. Жиовтът е прекалено кратък и тревожен, че да си го затормозяваш допълнително, с подобни изблици.
22
1
 
1
 
! Отговори
68564 преди 6 години
До 12Подкрепям. Лятото не ме допуснаха на полет, защото беше "овърбукнат". Взех билет, едва 5 часа преди полета, нещо, което правя много редовно, но този път, аз и още 4 души нямахме късмет. Предложиха ми друг полет, до друг град, нощувка в хотел и полет до финалната ми дестинация. Отказах им, защото беше кратка почивка за 3-4 дена. След 2 месеца и 8 email-а ми изплатиха 400 евро компенсация.
21
5
 
5
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До Анонимен 9независимо дали е нискобюджетна или не---------------------ама па си умен! Казва се нискотарифна, защото продава билети на ниски тарифи. Бюджетът на компанията не е твоя работа и повярвай ми, никак не е нисък.
20
1
 
4
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Минах през Франкфурт преди 3-4 дена и немеската педентичност ме "уби" ,народ имаше и ни проверяваха на две ленти и едната бац и затвори и се дръпнаха да почиват 10 минути и си говереха на 15-20 метра от нас ,там имаше един наш човек на провеката ,който ни проверяваш ,доста невъзпитаност имаше у него ,предпочетох да мина през "тъмнокож" но не и през този "герой" балкански (и не беше "швед" ,а беше чисто "влахче" ).Доста стриктно проверяват сега пред Коледните празници по всички летища.
19
7
 
4
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До ...да си прати банковата сметка за 400 евро обезщетение-----------------Само, ако предварително си е направил застраховка за закъснение на полет.
18
1
 
8
 
! Отговори
чист ариец преди 6 години
До ...Какво искаш да им дадат за билет от 9 евро. И аз пътувам с тях, ама си трая, защото колкото и да ме държат ще чаам. Ако не - 300-400 евра и фъркай как искаш.И полетът е отменен заради лошото време в Германия.
17
3
 
4
 
! Отговори
До желю преди 6 години
Абе откъде знаеш че не съм поискал? Много отворен го играеш нещо, къде прочете че не съм искал? Визеър са ***. Нямат офиси по летищата а телефонно е невъзможно да се свържеш, имат някакви номера в Ирландия само. Чрез имейл отговарят след 10 дни мишоците, голямата компания. Накрая винаги пари не взимаш. Ще съм ядосан ли така от тях ако не съм си изпатил, ама на чудж гръб и 100 неплатени компансации са малко.
16
1
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Колега го държаха уиз 6 часа на летище София и им дадоха на всички по една вода и един кроасан, 2 лв бил лимитът. Той им написа имейл да си поиска обезщетението, на първия имейл се пазариха и като им каза, че ще си търси правата чрез съда и за 10 мин му отговориха да си прати банковата сметка за 400 евро обезщетение.
15
2
 
10
 
! Отговори
Желю преди 6 години
До номер 13:Моето момче, като си несъобразителен и не те бива да си поискаш компенсация и да си потърсиш правата, не занимавай всички тук с безмислени коментари! Аз "изгорях" с Ryanair, поисках си компенсация и ми я дадоха!Аман от некомпетентни разбирачи...