Отец Кортези, приютил бежанци, стана "Човек на годината"

Множеството българи са добри хора, смята свещеникът
Обновена: 12 дек 2017 07:23 | 11 дек 2017 22:45, Веселина Йорданова
99
Отец Кортези, приютил бежанци, стана "Човек на годината"
Кадър: Bulgaria On Air

Отец Паоло Кортези спечели приза "Човек на годината" на Българския хелзинкски комитет за принос към правата на човека.

Още по темата

В началото на годината католическият свещеник от Белене приюти семейство законно пребиваващи у нас сирийски бежанци.

Местни жители обаче излязоха на протест, а самият отец Кортези получи заплахи и беше отзован обратно в Италия. От месец септември той отново служи в България, предаде БНР.

"Множеството българи са добри хора и могат да вършат добри работи. Проблем е, когато едно малцинство, викайки, решава съдбата на хората и решава съдбата на достойни хора. Това не е хубаво никъде и никога", каза отец Кортези след получаването на наградата.

Наградите "Човек на годината" бяха връчени за десети пореден път по повод международния ден за правата на човека, който отбелязахме вчера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лош съм сигурно. Щом искам обяснения. Що не ги водят при папата в Буенос Айрес? Ще, ще ама друг път
58
0
 
2
 
! Отговори
Циник до 55 преди 6 години
Всъщност, селянино - немците ядат не по-малко чесън и лук...ама ти откъде да знаеш, като не си си подал носа от паланката
57
0
 
3
 
! Отговори
Житан преди 6 години
Какъвто и попа ,такъв и хелзинския ни комитет
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, вярно, БХК, шведа дето рита камериерки без награда ли ще го оставите?! Срам.
55
0
 
6
 
! Отговори
Една жена преди 6 години
До до 60 (бг-ка)Явно никът Бъл-гар-ка не се харесва на мо-де-ра-то-ра и трие наред! Никого не съм обидила, писах, че българите не са позволили техните съграждани евреи да бъдат изпратени в газовите камери! Факт! Историческа истина, но навярно не е удобна на някого! Вече три коментара ми изтриха...
54
1
 
24
 
! Отговори
АНТИБЪЛГАРСКИ ХК преди 6 години
СЕКА ГОДИНА ГИ ВЪРТИМЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ!!!!ЕДНАТА Е НЕЛЕГАЛЕН ЕМИГРАНТ ПРЕДИ ТОВА Е ОТ МАЛЦИНСТВАТАА ДОГОДИНА ЧАКАМЕ НЯКОЙ ПРЕСТЪПНИК ОТ ЧУЖБИНА !! ПРОСТО ТАЯ ГОДИНА БЕШЕ РЕД НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ТА ЗАТОВА НЕ ИЗБРАХМЕ ШВЕДА РИТАЧ ЗА ЧОВЕК НА ГОДИНАТА :DКВО КАТО СМЕ ОПОЗОРЕНИ !! НИЕ СИ ГЛЕДАМЕ НАШИЯ ЧУЖДЕСТРАНЕН ИНТЕРЕС ВЪВ ВАШАТА ДЪРЖАВИЦА!!!!
53
0
 
21
 
! Отговори
фалш преди 6 години
Проблемът е, че това не са истински страдащи хора и бягащи от нещо. Българите не са *** и виждат фалша- тези дето ги приютил Кортези сега били вече по германията. Тоест те не търсят закрила, а туристическа агенция, начин да се уредят на по- добро, да ни употребят до някъде и да си изберат къде да ги спасят... Да избереш кой да те спаси!!! И да е по- богат така ако може... Това дразни и хората тук, които често са и по зле от "бежанците".
52
12
 
0
 
! Отговори
до 67 циник преди 6 години
И как така немците са пуснали някакъв .....в подредената им държава ?Да им мърси къщата , да им смърди на чесън , да смуче ракия като жадна камила , да псува като каруцар и да млати жена си вечер ?Ако имат малко разум немците трябва да ти изритат балканския ..... от там , и да те върнат обратно тук в кочинката .Бежанец такъв !
51
1
 
13
 
! Отговори
АНТИБЪЛГАРСКИ ХК преди 6 години
НИЕ СИ ГЛЕДАМЕ ИНТЕРЕСА!!! А ТОЙ Е МАЛЦИНСТВАТА И ЧУЖДЕНЦИТЕ :D НИЩО, ЧЕ СЕ КАЗВАМЕ БЪЛГАРСКИ!!! НО РЕАЛНО СМЕ СИ САМО ХЕЛЗИНГСКИ !!!!ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!!! ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА :D
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЕХ СИ, ЧЕ Е БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНГСКИ КОМИТЕТ!!!!!ТОЗИ КОМИТЕТ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!ТАЗИ ГОДИНА БЯХА СПАСЕНИ ДЕЦА ИМАШЕ ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ ДЕЛА !!!НО СЕ ИЗБИРА ОТНОВО ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС КОЙТО ВИНАГИ Е С ЦЕЛ ПРОПАГАНДА!!!
49
1
 
13
 
! Отговори
Циник до 64 и 65 преди 6 години
Алахогъзник, никой не ме е "пускал" , и никой не ми е подарил и 1 стотинка в Германия!Аннадън му ?Всичко съм постигнал с много труд, и без да точа социал! Без да лежа на гърба на данъкоплатеца! Напротив - вече почти 20 години плащам в хазната - да хрантутят с парите ми убийци, и фанатици!Ако имах властта - бих ги изхвърлил до един в смрадливите дупки от които изпълзяха!Превърнаха Европа в kочина - и заради гeйчета, като вас!
48
1
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
абе нема още дълго да сте тук.Еволюционните механизми на природата са гениално функциониращи и всичко което не става - бавно и неумолимо го изчиства.Азиатските варвари са се довлекли тук преди 13-тина века . Никой не ги е канил.Но природата е пуснала прахосмукачката .
47
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А християнската ..... по-хубава ли е ?
46
4
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Че кой е пуснал малкият ти във Франкфурт . Защо са го пуснали немците в границите си да им цапа къщата ?
45
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Този е обратен и затова му харесва тази мюслювска ....
44
16
 
0
 
! Отговори
до 60 (бг-ка) преди 6 години
За същия тоя народ къде изселва турци 4 пъти от 1949г до сега , и им сменя имената , и ги праща в концлагери .За същия този народ където 2-ра св. война влиза с армията си в тогавашна македония и коли и бези и изнасилва като невидял .За същия този народ който по време на войните балканска - 1-ва св. армията на ген Вл. Вазов (брат на И. Вазов) влиза в Гърция и трепе и изнасилва помаци като невидели .За същия този азиатски варварски народ ... мога да се връщам назад в историята 13 века .
43
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 59 и 57 преди 6 години
Абе ***...ти ли ще ми кажеш, кого да пусна в къщи, и кого да храня?Днес от детската ще водят малкия на коледен базар във Франкфурт - цял ден ще го мисля...заради "клети бежанци" като Анис Амри!Толерастията е зловредна зараза!
42
0
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
До ПустинякТака е,диви и *** сме,и своето не даваме!Такива "модерни" като теб са идвали и са си отивали без следа и спомен,а ние сме оставали тук,на тази земя!Не сме толерасти,не сме интеграсти,нито европ*едера*сти!Ние сме такива,каквито сме,и други няма да бъдем!А на теб лек ти път по широкия свят,модернясвай си колкото си искаш,и нищо лично!
41
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те за това бг-тат ще намаляват с по 50,000 годишно !Скапани ксенофоби .На това ли ви учи православният ви християнски Бог ?Да мразите в червата си всеки различен ?
40
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доволни ли сте че изхвърлихте поредният свестен човек бе български расистки б____ци ?тя природата си знае работата и ще ви изчисти злобният , алчен , нацистки народ от лицето на тази планета !