Къшей хляб, топла супа и подслон... за останалите без дом в София

Столичният кризисен център помага на нуждаещи се в зимата
12 дек 2017 11:00, Петя Славова
13

Въпреки мекото начало на зимата, улицата става все по-непригодна за социално слабите, които са останали без дом. Всяка вечер в столичния Кризисен център за настаняване на лишени от подслон нощуват между 150 и 170 човека.

"Центърът предлага подслон, топло легло и чисто бельо. Също така, чрез общински пари се купува супа и четвъртинка хляб за всеки посетител. За събота и неделя се събират и дарения от неправителствени организация, които се разпределят на ползващите центъра. Имаме дежурен лекар и социални асистенти, които отговарят за обезпаразитяване на бездомните. Както и социални работници, които издирват близките на потърсилите подслон", обясни директорът на Кризисния център в София Петър Джуренов.

Той посочи, че за да бъдат настанени посетителите, те трябва да притежават документ за самоличност. Гостите на Кризисния център е желателно да бъдат в сравнително добро здраве, за да могат да се обслужват сами, тъй като има недостиг на работна ръка, добави още директорът пред Bulgaria ON AIR.

"Спектърът от посетители е изключително широк – от 20 до 80-годишни. За нас най-често разбират от медиите. Другият начин, чрез който контингентът от гостите ни разпространява информацията, е от уста на уста. Всяка вечер имаме мобилен екип, който обикаля по сигнали от граждани в търсене на бездомни. Ако човекът бъде открит, го водим в Центъра", разясни Джуренов.

Всеки желаещ да се свърже с Кризисния център за настаняване на бездомни в София може да го направи през уебсайта им или чрез телефон 112.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Най-голямата измама на демократичната държава, е записаното в конституцията, че всеки има право на живот. Има друг път! Има, но при определени условия, които в случая на тези бездомни хора не са налични. Ако си дългтрайно безработен, в следствие на което си останал без жилище или пък жилището ти е отнето в резултат на имотна измама, то ти нямаш право на живот, в случай, че през зимата в кризисния център няма свободни места. Да живее капитализма, и Боко-тиквата!
9
2
 
3
 
! Отговори
Габровец преди 6 години
До софиянецАбе софианец, я ела в Габрово и питай кой да е дали не си е доволен от заплатата.В Подем наскоро имаше обява за стратеджик байър за 4 бона заплата.То само вие по София взимате пари.Хах балами .
8
3
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
До Габровеце то всички клошари от Габрово са дошли в София, както половината население на Б-я
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велико постижение на демокрацията ,къшей хляб ,топла супа ...А онези *** *** ,не даваха да се рови по кофите и ги гонеха да работят .
6
1
 
21
 
! Отговори
КАМАРА преди 6 години
Защо Камарата на ЧСИ не поеме тези Хора .90% от тях са Жертви на ЧСИ , за дълг от 20 лева са им отнети Имоти за десетки хиляди лева .Защо НАП не покаже частните сметки на ЧСИ и Платените Данъци ?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Габровец Лъже си 80% .Остава да ги назове по имена . Не 8 ,не 80 а са мнооого са повече. .......новозаселени
4
8
 
7
 
! Отговори
Габровец преди 6 години
Вярно, че Габрово е много по-малко от София(то сравнение не може да има де), но при нас има всичко на всичко 8 клошаря.
3
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ГЕРБ!Какво са 150 -170 човека за двумилионна София.Спомням си навремето как 8 милиона българи караха на къшей хляб и боб чорба при БСП.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то след 10 ноември по г.ъз се пос.урна.хте докато да докарате хората до лудост и до бедност! А сега това ви е гордост!
1
11
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Това е комунистическа пропаганда !!! При ГЕРБ бедни и бездомни няма !!! Реки от мед и масло ни заливат !!!