Над 120 хил. българи са с оръжие – за самоотбрана!

Прокуратурата установила неефективен контрол на разрешителните
21
Над 120 хил. българи са с оръжие – за самоотбрана!
Снимка: flickr

Над 124 000 са оръжията, които държат физически лица с цел самоотбрана, като сред тях няма регистрирани ловци, съобщи зам.-главният прокурор Ася Петрова.

"Държането на оръжие за самоотбрана е крайна мярка", заяви Петрова и допълни, че след проверки над 6 хиляди оръжия са иззети.

Още по темата

По думите й в последните две години е установен неефективен контрол на МВР на разрешителните за носене на оръжия.

"Имаше стотици разрешителни с изтекъл срок. Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над 340 000", съобщи тя пред Нова тв.

По думите й липсва единен електронен регистър, в който да фигурират разрешителните за носене на оръжия. Това пък пречи на работата на МВР по контрол на притежателите на оръжие.

По отношение на проверките на язовирите у нас, зам.-главният прокурор каза, че има и нови сигнали от граждани, които се притесняват за живота си и настояват прокуратурата да вземе мерки и да окаже натиск върху контролните органи.

Ася Петрова каза, че е удовлетворена от финала на делото Килърите. По думите й присъдата е доживотна е без право на замяна, което слага окончателен край на делото.

На въпрос дали наистина прокуратурата проверява "Мис България" 2017 Тамара Георгиева, Петрова каза, че има депозиран сигнал във Върховната касационна прокуратура.

Сигналът е депозиран от Николай Бареков във връзка с провеждането на конкурса и според закона трябва да бъде проверен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
До Сократис преди 6 години
В дълбока заблуда си, въпреки името ти на мъдрец. Ако видя срещу себе си цев, насочена към мен или мой близък и пистолетът ми е у мен, 100% ще стрелям в главата или областта на сърцето и слънчевия сплит. Защото не знам с какво оръжие е отсрещният. Никога не бих направил това срещу противник с нож, брадва или нещо друго летално! Човек трябва да има в главата си скала, предварително обмислени ситуации и да следва тази скала безусловно. Иначе става убиец или ще страда морално, докато е жив.
18
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
Малко е, трябва още. За българи говорим все пак. За другите нищо. Държавата все пак е България.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оръжие имат повече от половината народ но не са го регистрирали! Това оръжие е купено по вторият начин. През 90-те години на битака се продаваха и автомати калашников от руснаци. Тогава трябваше да си купя но не мислех че ще дойде време когато ще ми потрябва още бях с ТОДОР ЖИВКОВОТО розбиране за живота. Сега ако намеря няма изобщо да се замислям веднага си купувам един калашник. Това е истинското оръжие и за нападение и за отбрана. В това кучешко време когато човек за човек е станал вълк!
16
0
 
13
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Закон за носене на оръжие дава възможност за корупция от началника на окръжното МВР и затова ,четко и ясно да се опише при какви случаи имаме право на носене и притежаване на оръжие и какво оръжие . Тези горе дупедавци никакви закони за народа не приемат,а само за олигархическите кръгове и лобират интересите на богатите фирми . Егати и държавата ,егати и управниците -няма да има управя в тази държава и отново ромите били виновни за всичко у нас -това е лозунга на лузерите и *** .
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робите нямат право да носят оръжие. Оръжията са разрешени само за господарите, и тяхната охрана.
14
5
 
8
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
В мотивационното писмо, трябва да е упоменато, че късоцевното ви огнестрелното оръжие ви е необходимо за самоотбрана, опазване на личното и семейно имущество, както и защита на членовете на семейството ви...Така, няма да изпаднете във ситуация, че сте го употребили неправомерно. Какъв е проблема да си вземете газово оръжие, което се продава свободно и не се нуждае от регистрация а само от уведомление, че го притежавате. Респекта е същия а отговорността е минимална.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв си смота.няк си позволява да изпозлва думите "да умерш за родината" без да си дава сметка какво означава това!!! Ако се наложи да защитиш жена си, децата си, майка си, от смърт или гавра, няма ли да хванеш оръжие и да го използваш по предназначение? Защото това значи да защитиш родината си - започваш от своя дома и своете семейство. Само ***.от може да се подиграва с тези думи!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук ефенди не иска хората да имат оръжие, защото знае какви ги е правил, и тези хора представляват опасност за него. От 9 години се прави, че толкива неща е направил за българите, а вместо да намали охраната, я увеличава. Шубето го тресе много. Много хора и бизнеси затри, в младостта си и уби, ето защо иска да сме беззъби, бедни и смазани, за да не си потърсим правата за нормален живот. Нека във всяка къща да има оръжие, да видим как шведите ще пребиват и убиват. Както е в САЩ.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само партийни люде трябва да се разкарват свободно с оръжие и да го използват при необходимост, като под необходимост се разбира всяка необходимост.
10
0
 
14
 
! Отговори
байно преди 6 години
До Анонимен Естествено че това е идеята.Защо унищожиха армията,а увеличиха полицията? Въпроси,въпроси.......................от 27 години назад.
9
6
 
3
 
! Отговори
и те така преди 6 години
За да имаш право на оръжие в ***, трябва да си на съответното интелектуално ниво. За съжаление повечето от нас сме прескочили прага, макър и с малко :/
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно съм против оръжията, но в този смахнат свят и държава можеш да разчиташ само на себе си. Така, че сега съм "ЗА"!!!
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън ,да не би Българите да се защитят и да превишат правата си при самозащита.
6
0
 
28
 
! Отговори
Боко Змея преди 6 години
Ако искаш оръжие стани ловец! плащаш си вноската не могат да те барнат! защото даваш пари за банкети на горската мафия! Я пробвай да си изкараш за пищов директно те отхвърлят ! Една дружка има 7 ловни пушки гладки и нарезни но му отказаха за пистолет щото нямал необходимост смях ! НО така е , моя авер Боко тиквата каза че ще обират оръжието на гладните шпинги и ще дават само на мутри !
5
3
 
9
 
! Отговори
маке преди 6 години
я навремето си купих една зенитка от военните ного ястреби се навъдия ядат ми кокошките еднаж един бе дигнал един човек 5 пъти стрелях докат го пущи
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът не трябва да има оръжие, защото може да тръгне към парламента. Това ли е идеята?
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка мутра има оръжие за "самоотбрана" /разбирай нападение/...Що се не изземат техните оръжия и да се раздадат безплатно на баби и дядовци по села и паланки, като първите 2 пълнителя за тях да са безлатно
2
4
 
22
 
! Отговори
546 преди 6 години
Или го съберете или го пуснете свободно ,това оръжие.
1
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се наложи ще ги пратим на фронта. Всички с оръжие трябва да подписват декларация, че са готови да загинат за родината.