В едно българско село: Четири деца – без ток и вместо храна – вода!

Кой е виновен за мизерията и бедността в семейство от Коларово?
12 дек 2017 14:30,
187
В едно българско село: Четири деца – без ток и вместо храна – вода!
Кадър: bTV

Четири деца живеят без ток и с храна, която понякога е чиста вода. Това се случва в едно българско село – петричкото Коларово. Кметът упреква семейството, че не работи и не търси работа. Социалните служби са дали всичко, което може да се даде. В семейството обаче твърдят, че когато търсят работа, им казват, че няма.

Къде е истината и кой носи вината за това, че четири деца живеят в крайна бедност и мизерия?

Едно от децата страда от епилепсия, семейството е теглило кредит за лечението, после го е изплатило, но последвали нови гърчове и това вкарало фамилията в спирала от дългове.

В момента в къщата няма ток, няма и храна.

"Децата от вчера нищо не са яли, днес не сме яли... Днес ще ядат вода", каза бабата Миролка Пеовска пред bTV.

В къщата живеят, мъжът й с двете й дъщери и четирите внучета. Напът е и пето.

В момента децата са болни, имат направление за лекар, но не могат да ги заведат, защото нямат пари да тръгнат.

"Съжалявам само за децата, грешките на родителите не би трябвало да се отразяват на децата, но за съжаление те страдат", коментира кметът на селото Атанас Гошев.

"Това, което трябва да се даде от социалните, те са го получили. Няма нещо, за което да са подали документи и да не са го получили. А това, че то е малко и недостига, това е вече друг въпрос", допълни той.

Гошев обвини хората, че не искат да работят.

"В момента съм на борсата, получавам мизерни пари, като ме викнат, ходя да работя, искам да работя", обясни Миролка. Тя разказа и че е ходила във всички цехове в околността да търси работа, но навсякъде й казвали, че сега нямат места.

"Трябва и сами да си помогнете. Това, което можем да направим, е еднократна помощ, тя пак няма да ви стигне", обърна се още кметът към семейството.

В краткосрочен план обаче въпросът остава: Ще има ли храна за децата днес? А отговорът е - "Бащата е с едни кози, ако му дадат пари, ще ядат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам ги лично вярно е само искат да смучат от нас да изкопчат нещо живеят само с подаяния грях не е за децата
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им вярвайте на тези вампирки мързи ги да работят и живеят на гърба на децата правата филм за да изкопчат нещо още нека ги питат защо са всички там като дъщерята и има мъж с и апартамент в Сандански
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата в приемни семейства.Трите от снимката да ходят да пасат козите.Чакаме bTV да издири и покаже на цяла България правачите на тези деца които не се грижат за потомството си.
141
0
 
3
 
! Отговори
До 146 от 144 преди 6 години
То идеята е да не се произвежда матрЯл - те това и госпожиците от статията го могат.Аз не смятам, че трябва трябва да се размножаваме на всяка цена дори и когато нямаме финансовата възможност и капацитет за това. Не смятам да правя дете и да си мизеруваме двамата ей така само и само да съм направила дете
140
0
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
Коментара ти за "госпожиците" го разбирам,обаче не разбирам разсъжденията относно теб самата. Щом бачкаш,ще можеш да си отгледаш поне едно дете.Образованието е еднакво за всички - сочените за елитни училища често са по-зле от другите.Ако нямаш пари за висшето,детето ако е умно и амбициозно,ще работи и учи задочно,ако пък не - не е проблем да живее и с средно.Относно средата просто не разбирам какво значи "хубава среда". А колкото до времето,като имаш деца ще намериш време за тях.Другото са оправ
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е мъчно, като става въпрос за деца, но как са помогнеш, на някой, който не го осъзнава??? Помагах на една жена с 3 деца в едно село, докато един ден не ми се обади нейна съседка. По гласа възрастна, но много интелигентна жена. Каза ми, че това което съм изпращали, което не и харесвала го горяло. Все пак се обадих и в кметството. Да оказа се истина, а я бях помолила каквото не става да го дава на други. Ревах с глас. Простотия. Не си призна. Аз спрях всякакви контакти и пращане.
138
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна работа - аз съм бачкатор и не смятам да имам деца защото нищо не мога да им подсигуря - нито читаво образование, нито хубава среда, нито време което да прекарвам с тях. Не съм убедена ,че имам капацитета да направя от тях смислени хора.Тези госпожици на снимката имат общо 4 деца и и едната пак е бременна. Не работят, нямат доход и продължават да правят деца без да им пука ,че няма как да ги отглеждат. Не знам в чии телевизор е повредата ама нещо тук въобще не ми се връзва.
137
24
 
18
 
! Отговори
game1 преди 6 години
Едно и същто слушам - нямали пари и затова, че нямали защо правили деца ?? Ама кой си чи ти че да държиш сметка на хората какво да правят ??Ти какво направи за България и за демографския проблем като си много учен, работлив ??Нямаш пари ли ??? Моля ?? Я пак ??За хубава колица имаш нали? За новия айфон майфон имаш нали ?? За барче имаш, ама видиш ли за детенце НЯМАЛ !!Ама никога няма и да имаш ако продължаваш така !! Мислете бе, разчупете го тва мислене !
136
25
 
12
 
! Отговори
game1 преди 6 години
И какво псувате хората ?Могат да правят деца и го правят ! Вие като не можете да правете, ще мрънкате по форуите ! Факт !
135
2
 
29
 
! Отговори
хъ преди 6 години
хъ"двете й дъщери и четирите внучета. На път е и пето". /позволих си да редактирам цитата, като поставя интервал в изписаното "Напът", за да стане ясно/.Предполагам, че наистина няма работа в района. Може би дъщерите наистина искат да работят. Може би.Но преди всичко, ако си осъзнат и отговорен човек, деца трябва да се създават и раждат с мисъл за бъдещето, което ти сам можеш да им изградиш. Къде са бащите на децата?
134
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре дошли в държавата на Тиквата
133
4
 
21
 
! Отговори
Дида преди 6 години
"На път е и трето..."Оня не можело вънка защото го боляла главата после!
132
3
 
35
 
! Отговори
това е преди 6 години
Мизерията и бедността са в МНОГО семейства в България, не само в семейство от Коларово!ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА.
131
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата и градчетата до 10 хил души е страшно .
130
12
 
9
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Dajte mu i na decata hrana da jadat be ........ Bolgarski sersem narod.....
129
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главната кратуна нали ви каза садете картофи и няма да сте гладни .
128
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят безценен съвет към тези българи,които имат по-големи заплати и собствен дом( имот):-ПРОДЪЛЖЕНИЕ:-не се развеждайте,каквито и караници и неприятности да имате помежду си. Търпете се,заради благото на децата ви,както и заради ...имота
127
5
 
32
 
! Отговори
хмхм преди 6 години
До 129 НЕ ! Нормалните и образовани хора - първо мислят след това правят каквото и да е било.Когато нямаш възможност да издържаш едно дете не правиш още 3,когато нямаш възможност да издържаш 4 не правиш 5-то.Очевидно ти си от тоя тип хора,които първо правят после мислят.Накрая искат да ги съжалява човек.А дори и да бях феминистка , гей или зебра - не променя факта,че тези социални помощи са си бизнес.
126
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят безценен съвет към тези българи,които имат по-големи заплати и собствен дом( имот):-подписвайте граждански брак-нека интимните и семейни отношения да ви бъдат моногамни.-нека съпругата да не се страхува да ражда 3 деца-така хем ще има прираст,хем няма да има кандидат-наглеци мизерници,които искат да ви вземат имота,под предлог за социална помощ.-не правете аборти-аборт и контрацепция(спирали, хапчета и презервативи)трябва да бъдат забранени,ако не искате повече от 3 дете,не правете секс
125
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решение на този въпрос е много просто:обработват си собственият си двор с картофи и други зеленчуци и ще имат храна.