Колеги на Фатиме блокираха кръстовището в Благоевград

Кметът Камбитов: Много нелеп инцидент, тъжни сме!
13 дек 2017 11:30, Анисия Иванова
11
Колеги на Фатиме блокираха кръстовището в Благоевград
Архив: Булфото

Над 100 студенти тази сутрин, след 7 часа, отново направиха жива верига и блокираха кръстовището в Благоевград, където вчера на пешеходна пътека загина 19-годишната Фатиме Колешова.

Със запалени свещи и мълчаливо бдение те отново изразиха своята съпричастност към трагичната съдба на своята колега.

На мястото на тежкия инцидент тази сутрин бяха кметът на Благоевград Атанас Камбитов и Данаил Стоицов, началник Пътна полиция - Благоевград.

"В района, където стана тежкия инцидент е създадена необходимата организация. Кръстовището е сигнализирано с пешеходни пътеки, с пътни знаци, но това явно не е достатъчно, тъй като поведението на водачите не е добро и не спазват правилата на движение", каза пред медиите старши инспектор Данаил Стоицов.

Още по темата

"Не бягам от отговорност. Не казвам, че всичко е идеално. Имаше доста предложения от вчера за светофар, кръгово. Няма как да има изградено кръгово кръстовище", каза кметът на Благоевград Атанас Камбитов, цитиран от БТА.

"Говорим за дисциплина на пътя. Колкото до отговорността на общината, наше задължение е да има изградена улична инфраструктура - пътна настилка, хоризонтална и вертикална мар кировка, осветление. Всичко това е налице. Трябва да се спазват правилата. Само за тази година е положена над 18 хиляди квадратни метра пътна маркировка, а през следващата година имаме намерение да полагаме и релефна маркировка. Много нелеп инцидент. Няма как да не сме тъжни и ядосани. Виждам младите хора и аз не знам какво да кажа. На 19 години да загубиш живота си. Може би трябва да си зададем въпроса: Всички ние какво правим по пътищата и като пешеходци и като водачи на МПС, защото всеки ден сме свидетели на безумия", допълни Камбитов.

Вчера, във връзка с трагичния инцидент, Комисията по безопасност на движението в Благоевград имаше извънредно заседание, което ще продължи и днес, когато ще бъде съставен и протокол от срещите, който ще обобщи допълнителни мерки за сигурност и безопасност на движението в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Пред всяка пешеходна пътека трябва да има легнал полицай.От ония гадните,конусите.Където като минеш с висока скорост ти разбива предницата.*** от закони и правила не го е страх.Но като му бръкне в джоба си оправи колата,оу как боли само!
6
3
 
9
 
! Отговори
Телефон преди 6 години
Вайбър е виновен, Фейсбук - също. А законите на физиката никой не ги е отменил и действат безотказно.
5
4
 
18
 
! Отговори
маке преди 6 години
много млади ора кат лапнат телефона и са кат коне с капаци същото важи и за шоферите ся общината кмето били виновни ора тия очи господ ви ги е дал да гледате да преценявате токав камион при тва натоварен не се спира за 5 метра късно е веке да се тражи вина
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мила родна картинка. Както винаги след дъжд- качулка.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2-риПрав си - Без дърво няма добро!
2
3
 
16
 
! Отговори
трябва дърво преди 6 години
Дървото лекува всичко-и простотия,и алчност,и престъпления!Вярно,че не е демократично,но е ефективно!
1
2
 
26
 
! Отговори
Becker преди 6 години
Никъде и никой в града не следи на какво отстояние се паркира от пешеходните пътеки. Всеки си паркира където му скимне и на никой не му прави впечатление. В града има прекалено много автомобили и прекалено малко парко места. Сутрин двата часа около 09.00 и вечер двата часа около 17.00 целият град представлява едно огромно задръстване. Никъде няма изградени велоалеи. Въздуха е непоносимо замърсен. Градският транспорт е изграден от стари автобуси отделящи огромни количества мръсни газове.