Таксиджии в Ямбол срещу насилието, искат сигурност

Повод за недоволството е простреляният от ученици техен колега
13 дек 2017 17:00,
5
Таксиджии в Ямбол срещу насилието, искат сигурност
Снимка: pixabay.com

На спонтанен протест се събраха таксиметрови шофьори в Ямбол. Причината е нападението над техен колега, който беше прострелян от двама ученици преди два дни, предаде БНР.

Още по темата

Таксиджията бил повикан на поръчка в ямболското село Дражево от двама младежи - на 14 и 18 години. Не е ясно защо по-големият го е прострелял с преправен газов пистолет.

Момчетата са известни в града като изключително добри ученици и добри спортисти. Единият - Симеон, има отлични резултати в бокса и в училище, няма никакви прояви на агресия до момента и никой не е вярвал, че може да участва в подобно нападение.

Исканията на протестиращите са свързани с по-адекватни мерки от страна на полицията и други мерки като записване на данните на клиентите при маршрути извън града, което да гарантира безопасността на шофьорите.

Към протеста ще се присъединят и шофьори от София и Сливен. Протестиращите ще внесат своите искания в Община Ямбол - основно за по-голям контрол и за урегулиране на местата за такситата.

Повечето от шофьорите казват, че в момента няма на кого да разчитат за сигурността си и единствено разчитат на Бог.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ввввввв преди 6 години
Много *** народ сме , да наречем един човек , който работи , че е от най- мръсното племе , сме ***. Това е млад човек , който работи и си изкара прехраната честно без да краде и каквото и да е станало саморазправата и нападението и опит за убийство не е решение на евентуалнен казус . Този народ е ужасно *** и никога няма да се оправим. Дано нападнатият бързо да се възстанови. Срам ме е че съм българка , че ни управляват такива прости управници че живея в такова просто общество
3
1
 
1
 
! Отговори
. преди 6 години
Лично Маяма Нолова може да инсталира GPS и паник бутон, за да не се бръкнат те или фирмата допълнително за сигурност. А правителството може да сложи на всеки път полицай през 100 метра, че да не би някой нещо да настъпи котето без да иска.
2
5
 
4
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Странно защо не бият шофьорите на Uber? Защото наглите бакшиши си мислят, че това им е бащиния или защото в Uber липсва помпичката и обслужването е на ниво?
1
1
 
3
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Това с данните кой гений го измисли?