Времето в четвъртък: Облачно сутрин, слънчево следобед

Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса
13 дек 2017 13:15, Красимир Ангелов
0
Времето в четвъртък: Облачно сутрин, слънчево следобед
Снимка: Flickr

През следващото денонощие през страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт.

През нощта и в сутрешните часове облачността над страната ще е значителна и на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Утре, още преди обяд, от запад ще започне процес на бързо разкъсване и намаление на облачността и около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Вечерта от запад-северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен, и с него ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В петък отново ще преобладава слънчево време, а вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат, по-съществено - в планините и планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10 градуса.

В събота облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините. През нощта срещу неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари