Далеч от родния Виетнам: Родената в дивото Тин, която иска да е лекар

"Детето не беше виждало хляб, месо, шунка, душ, вода"
14 дек 2017 21:42,
8

Тин е родена във Виетнам и изоставена часове, след като се появява на бял свят. Отглежда я будистка монахиня, а животът ѝ се променя, когато съдбата я свързва с Диана – българката осмелила се да я осинови официално. Как Тин и Диана живеят като истинска майка и дъщеря и колко воля е нужна да отгледаш чуждо дете?

"Първата среща никога не може да се забрави, но пътят дотам беше 2 годишно ходене по мъките, защото трябваше да се узаконят документите и да се легализират", сподели осиновителката.

Всъщност идеята за отглеждане на дете от Азия се ражда през 2005 г. след голямото цунами в Индонезия, в което загиват стотици хора.

"Детето не беше виждало хляб, месо, шунка, душ, вода, памперс. Просто като едно Маугли на една рогозка без прозорци – такива са там условията", отбелязва Диана.

11 години по-късно Тин и Диана живеят като истинска майка и дъщеря далеч от Виетнам. Осиновителката определено не съжалява за постъпката си. Признава, че момичето от Виетнам е внесло много щастие в семейството ѝ.

Съвсем скоро на Тин ѝ предстои среща с родното ѝ място. Признава, че няма търпение да види Виетнам отблизо и вече има сериозни планове за бъдещето си - иска да стане лекар.

Вижте повече за историята на Тин и Диана във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
- преди 6 години
До Гея, госпожо, когато човек иска да осинови дете, съвсем естествено и човешко е да иска да си го избере - както и е направила дамата от статията. При нас почти няма възможност за такъв избор - искаш дете, взимаш което ти дадат.... После хората от нашите институции се чудят защо няма наплив някой да отглежда тези ... същества, които стоят по домовете. Както се видя - много осиновители даже и ги връщат - не могат да издържат и една седмица компанията им, а какво остава за цял живот.
4
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Живи и здрави , много щастие на хлапето.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас за осиновяване има само ромчета и деца с хронични болести.
2
9
 
13
 
! Отговори
Гея преди 6 години
Благородно дело , но у нас има достатъчно деца за осиновяване.На практика чужденци осиновяват българчета , а българите - чужденци .
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1: може ли да си толкова коравосърдечен и безчувствен? Пълен ***, типичен селянин без култура, който извън България ако е ходил е да бъде мияч или общ работник.