Мъж живее в мизерия и нищета, а на Коледа – сам на улицата!

Димитър страда от тежка епилепсия и обитава изоставена постройка
15 дек 2017 07:10, Василия Пейчева
69

7987 гледания   |  Още видео
38-годишният Димитър Каковски, който няма дом от години, може да остане навън за Коледа, разказва Bulgaria ON AIR.

Мъжът в последно време обитава изоставена селскостопанска постройка в Килифарево, която е в много лошо състояние.

Наскоро обаче, собствениците на сградата му казали да си търси нов дом, а той се надява да намери фургон, където да прекара зимните месеци.

Каковски страда от тежки епилептични припадъци, майка му е починала, а брат му и сестра му са в чужбина и не поддържат контакт с него. Още преди години семейната им къща се е сринала до основи, и така мъжът е останал без покрив над главата си.

Живее ден за ден и помага на възрастните хора в Килифарево, които му помагат с пари за храна.

"Коледа си празнуват хората, за мен каква Коледа може да има? Имам ли сили вече да мечтая?", пита риторично Димитър.


69
Още от
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 6 месеца
Който ми е дал минусите, нека напише къде греша, иначе те са наплъно излишни!
Кое, от това, което съм написал не е вярно, и защо?
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 58 Анонимен

Защо обиждаш човека , като му даваш квалификации какъв е бил? Той просто изказа едно пожелание за нормален живот?
59
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
това е фалшива новина при герб такива работи не стават
58
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 месеца
Както на бездомните кучета, се осигурява клетка с навес( някакво жизнено пространство), както и храна, така и за бездомните хора, би следвало да се полагат подобни грижи.
Нали постоянно мрънкате, че има прекалено много бездомни кучета, за които никой не се грижи, и се случват постоянно инциденти с тях.
Един ден, ако нещата вървят така, може да зачестят инцидентите, в които хора се изправят срещу други хора, в отчаяна битка за правото си на живот.
57
4
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 месеца
Това е още едно следствие от капиталистическата система! Пълно е с празни жилища из България, а този човек стои без покрив над главата си. незавършеното строителство(въпросната изоставена сграда), което се забелязва почти навсякъде из страната, e още един от примерите за неефективното разходване на средства през капитализма.
Човекът няма никаква вина, че е изпаднал в тази ситуация. По-скоро държавата трябва да си влезе в правомощията, и да гарантира неговото право на жовот по Конституция!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ай стига глупости - кой работодател щял да го вземе на работа ? Ми то на челото му не пише ЕПИЛЕПТИК. Ако си взема лекарствата,може години да няма пристъпи.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До али

Али, Али, плюй си в пазвата, да не те стига. Нали четеш, че човечецът помага на разни хора в тежка работа и те му дават по малко пари, колкото да не умре от глад. А кажи, ти ако си работодател, ще назначиш ли на постоянна, доходна работа човек с такова неверно заболяване. Ти май си от ония, "стабилните", ура, другари, дайте да дадем...ама на чужд гръб.
54
1
 
3
 
! Отговори
84270 преди 6 месеца
Абе в една държава , където се полагат повече грижи за бездомни кучета , отколкото за хора изпаднали в нужда - какво да се каже
ПС - нищо лично ротив бездомните животни , ама те са животни и могат да оцеляват и сами
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По повод Анонимен 55

Защо със *** е скрит ГУР БЕТ ЧИЯ ТА? Гу рбе тчия *** дума ли е?
52
1
 
4
 
! Отговори
ууфффффффффффф преди 6 месеца
До Анонимен 49
A случайно да знаеш , че колкото хора има , толкова и са разновидностите на епилепсията - някои биват инвалидизирани , защото получават вторични заболявания като депресия , мозъчни инсулти и други психични и неврологични "повреди" . Някои хора след пристъп могат да се качат и да карат кола , други - може и седмица да не успеят да влязат в кондиция
Та - кажи ми , има ли работодател , който да назначи човек с тежки пристъпи на работа ???
51
1
 
4
 
! Отговори
БЕЗ АУ "НОСТАЛГ преди 6 месеца
До Реплика

"Едно време" за такива хора имаше санаториуми, балнеосанаториуми, профилакториуми, болници, диспансери,различни други форма за лечение и стабилизиране,... Ало-у, неолибералите, фридмановците, всички вие, злодеи със сбъркани от користно човеконенавистничество мозъци, въвели закона на джунглата, заради собственото си облагодетелстване и ограбване на честните доверчиви хора, къде ви е благоденствието, справедливостта, хитри безпардонни, нагли бандити. ДОВЕРИЕТО Е ПОРОК!!!
50
2
 
10
 
! Отговори
Реплика преди 6 месеца
Какво означава "тежка епилепсия" и може ли човек да живее самостоятелно, какъвто е случая по-горе, защото в България тази диагноза е най-разпространена в съда, а тамошните "пациенти" пледират за постоянен лекарски надзор и отлагат делата до безкрай ?
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Друг случай:

Двама братя 45-48 г. - не работят, не търсят работа, живеят с пенсията на майка си /70 г./ , докато тя работи в Гърция, а сестра им в Германия и двете им пращат пари !
48
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това,че страда от епилепсия не му пречи да работи ако иска.Не са молко хората с това заболяване,които си пият хапчетата и си работят.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами брат му и сестра му заслужават да им се публикува снимка в статията. Поне това.
46
7
 
5
 
! Отговори
Гого преди 6 месеца
Преди година бяха снимали човек от Ст, Загора инвалид първа група с ампутирани крака и ръце , ееее този човек какъв дух имаше , даже правеше бизнес и продаваше дини на пазара , невероятвн човек пример за всички , а за този какво да каза ,жалко че има заболяване дано се оправи ннно трябва да положи усилиеееее, показвайте човека от Ст. Загора за пример, а не мързели.
45
3
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 6 месеца
Да човек съм и като такъв имам разум. Ти имаш ли разум или го караш на първосигнални чувства, емоции и изкривен майчин инстинкт?
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 41
Тука за един дрънкаш ама за хилядите дето идат нищо не каза, или те са твои хора!
43
1
 
13
 
! Отговори
От 25 преди 6 месеца
До 28
Ти човек ли си изобщо, пише че има епилепсия! Това е болест ако не знаеш!
42
2
 
16
 
! Отговори
али преди 6 месеца
Нека да няма хора гладни и без дом, но това и донякъде и зависи от човека. В момента даже и на ниски заплати работа се намира поне да си осигуриш храна и подслон. Идва нова година да си пожелаем да има все по малко такива хора в българия и по целия сват .