Мъж живее в мизерия и нищета, а на Коледа – сам на улицата!

Димитър страда от тежка епилепсия и обитава изоставена постройка
15 дек 2017 07:10,
69

38-годишният Димитър Каковски, който няма дом от години, може да остане навън за Коледа, разказва Bulgaria ON AIR.

Мъжът в последно време обитава изоставена селскостопанска постройка в Килифарево, която е в много лошо състояние.

Наскоро обаче, собствениците на сградата му казали да си търси нов дом, а той се надява да намери фургон, където да прекара зимните месеци.

Каковски страда от тежки епилептични припадъци, майка му е починала, а брат му и сестра му са в чужбина и не поддържат контакт с него. Още преди години семейната им къща се е сринала до основи, и така мъжът е останал без покрив над главата си.

Живее ден за ден и помага на възрастните хора в Килифарево, които му помагат с пари за храна.

"Коледа си празнуват хората, за мен каква Коледа може да има? Имам ли сили вече да мечтая?", пита риторично Димитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Който ми е дал минусите, нека напише къде греша, иначе те са наплъно излишни!Кое, от това, което съм написал не е вярно, и защо?
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58 АнонименЗащо обиждаш човека , като му даваш квалификации какъв е бил? Той просто изказа едно пожелание за нормален живот?
56
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това е фалшива новина при герб такива работи не стават
55
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Както на бездомните кучета, се осигурява клетка с навес( някакво жизнено пространство), както и храна, така и за бездомните хора, би следвало да се полагат подобни грижи.Нали постоянно мрънкате, че има прекалено много бездомни кучета, за които никой не се грижи, и се случват постоянно инциденти с тях. Един ден, ако нещата вървят така, може да зачестят инцидентите, в които хора се изправят срещу други хора, в отчаяна битка за правото си на живот.
54
4
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Това е още едно следствие от капиталистическата система! Пълно е с празни жилища из България, а този човек стои без покрив над главата си. незавършеното строителство(въпросната изоставена сграда), което се забелязва почти навсякъде из страната, e още един от примерите за неефективното разходване на средства през капитализма. Човекът няма никаква вина, че е изпаднал в тази ситуация. По-скоро държавата трябва да си влезе в правомощията, и да гарантира неговото право на жовот по Конституция!
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай стига глупости - кой работодател щял да го вземе на работа ? Ми то на челото му не пише ЕПИЛЕПТИК. Ако си взема лекарствата,може години да няма пристъпи.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До алиАли, Али, плюй си в пазвата, да не те стига. Нали четеш, че човечецът помага на разни хора в тежка работа и те му дават по малко пари, колкото да не умре от глад. А кажи, ти ако си работодател, ще назначиш ли на постоянна, доходна работа човек с такова неверно заболяване. Ти май си от ония, "стабилните", ура, другари, дайте да дадем...ама на чужд гръб.
51
1
 
3
 
! Отговори
84270 преди 6 години
Абе в една държава , където се полагат повече грижи за бездомни кучета , отколкото за хора изпаднали в нужда - какво да се каже ПС - нищо лично ротив бездомните животни , ама те са животни и могат да оцеляват и сами
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По повод Анонимен 55Защо със *** е скрит ГУР БЕТ ЧИЯ ТА? *** рбе тчия *** дума ли е?
49
1
 
4
 
! Отговори
ууфффффффффффф преди 6 години
До Анонимен 49 A случайно да знаеш , че колкото хора има , толкова и са разновидностите на епилепсията - някои биват инвалидизирани , защото получават вторични заболявания като депресия , мозъчни инсулти и други психични и неврологични "повреди" . Някои хора след пристъп могат да се качат и да карат кола , други - може и седмица да не успеят да влязат в кондиция Та - кажи ми , има ли работодател , който да назначи човек с тежки пристъпи на работа ???
48
1
 
4
 
! Отговори
БЕЗ АУ "НОСТАЛГ преди 6 години
До Реплика"Едно време" за такива хора имаше санаториуми, балнеосанаториуми, профилакториуми, болници, диспансери,различни други форма за лечение и стабилизиране,... Ало-у, неолибералите, фридмановците, всички вие, злодеи със сбъркани от користно човеконенавистничество мозъци, въвели закона на джунглата, заради собственото си облагодетелстване и ограбване на честните доверчиви хора, къде ви е благоденствието, справедливостта, хитри безпардонни, нагли бандити. ДОВЕРИЕТО Е ПОРОК!!!
47
2
 
10
 
! Отговори
Реплика преди 6 години
Какво означава "тежка епилепсия" и може ли човек да живее самостоятелно, какъвто е случая по-горе, защото в България тази диагноза е най-разпространена в съда, а тамошните "пациенти" пледират за постоянен лекарски надзор и отлагат делата до безкрай ?
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друг случай: Двама братя 45-48 г. - не работят, не търсят работа, живеят с пенсията на майка си /70 г./ , докато тя работи в Гърция, а сестра им в Германия и двете им пращат пари !
45
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че страда от епилепсия не му пречи да работи ако иска.Не са молко хората с това заболяване,които си пият хапчетата и си работят.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами брат му и сестра му заслужават да им се публикува снимка в статията. Поне това.
43
7
 
5
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Преди година бяха снимали човек от Ст, Загора инвалид първа група с ампутирани крака и ръце , ееее този човек какъв дух имаше , даже правеше бизнес и продаваше дини на пазара , невероятвн човек пример за всички , а за този какво да каза ,жалко че има заболяване дано се оправи ннно трябва да положи усилиеееее, показвайте човека от Ст. Загора за пример, а не мързели.
42
3
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
Да човек съм и като такъв имам разум. Ти имаш ли разум или го караш на първосигнални чувства, емоции и изкривен майчин инстинкт?
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41 Тука за един дрънкаш ама за хилядите дето идат нищо не каза, или те са твои хора!
40
1
 
13
 
! Отговори
От 25 преди 6 години
До 28Ти човек ли си изобщо, пише че има епилепсия! Това е болест ако не знаеш!
39
7
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Така е права си розова пеперудке, вземи го у вас и му кусай с лъжица, да не вземе да я изпусне и да стане инцидент. Как ще работи утайката, тя е родена за да бъде отглеждана от нас, балъците под експертните напътствия на *** ***. Аз също вече се замислям - как така ще работя, ами ако вземе да стане земетресение и нещо ми падне на главата? Много е рисковано, искам и аз инвалидна пенсия.