Заради цената на водата: Яйца към КЕВР!

Протестиращи блокираха столичния булевард "Дондуков"
15 дек 2017 15:23,
58

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Протест, организиран от БСП, срещу предстоящото увеличение на цената на водата в София и големите градове на страната се проведе пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране в София.

Недоволните от цената на водата граждани блокираха столичния булевард "Дондуков" и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов. Протестиращите замеряха и КЕВР с яйца.

Представителите на БСП поискаха оставка не само заради водата, но и заради цялата политика на правителството.

"ГЕРБ така упорито работят, налагат и отлагат политики, че периодично изкарват протестиращи хора по улици", заяви депутатът Манол Генов в декларация от името на ПГ на "БСП за България".

"Днес сме свидетели на поредния справедлив протест. Хора от различни краища на страната протестират заради сервираната им предколедна новина - как водата, която пият и ползват в дома си, ще става все по-солена, не на вкус, а като разход", подчерта Генов.

Той отбеляза, че ВиК секторът е притиснат отдавна до стената, приклещен от ангажимента за поне 12 милиарда инвестиции, които трябва да се случат според стратегиите за развитие на водния сектор. По думите му, над 100 милиона лева са отишли в предходните години за писане на стратегически документи. В същото време не слизат от ефира новини за безводие и воден режим в летните месеци или за липсваща канализация дори и в големите градове.

"Вярно е, че качествената услуга струва пари и това трябва да бъде ясно", съгласи се депутатът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък добави, че независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима от концесионера си.

"Не може да се живее повече така", настоя Нинова и бе категорична, че правителството провежда политики на геноцид.

Очаква се в ранния следобед от КЕВР да излязат с проект за поскъпване на цените. Регулаторът решава на закрито заседание за увеличението.

Заложено е увеличение на цената в 14 града с между 3-20%. Най-голямо повишение е предвидено в Ямбол, Враца, София и Бургас. От КЕВР обясняват поскъпването с инвестиционните разходи, заложени в бизнесплановете на ВиК дружествата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващият път не яйца, а камъни.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такъв филм потребителят авансово да плаща за евентуално подобряване на качеството на стоката! Къде отидоха парите от СБ по Водния заем? Колко пари по програми на ЕС се похарчиха? И сега щели да започват да инвестират!!!! Крадливо герберско племе!
31
7
 
7
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Съпровождали ги две линейки и десет катафалки
30
11
 
12
 
! Отговори
Az преди 6 години
Тия БСП-ари с толкова жалки !!!
29
12
 
14
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Жалките бесепари се пришиват към всеки протест - а бе, червени милионери, така няма да дойдете на власт.
28
14
 
9
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Хи-хи, средна възраст на протестиращ - 70 и 10 години. От колко пенсионерски клуба ги събрахте, бе червени кратуни?
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ето ви сега по висока минимална заплата ,веднага си ги взимат двойно като вдигнаха и тока и водата *** мислят че лъжат някой ,лъжат себе си и това ще им изяде ушите.
26
10
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До РВ. Каква България са построили тези зомбирани ***, бе червен ***. Така я построиха, че 1989 трябваше да започваме от нулата. И още не можем да наваксаме изоставането това, което ни "построиха". А другите държави, дето нямаха построен социализъм, ще им дишаме праха.
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно пенсионерите ще протестират, защото са лично засегнати. А ние ще чакаме да се роди юнака, за да убие ламята, която лишила хората от вода..."Вярно е, че качествената услуга струва пари и това трябва да бъде ясно" - но ето това е твърде цинично. И за какво тогава протестират господа милионерите от БСП и срещу кого?
24
5
 
11
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Защо с яйца,срещу цената на водата?Няма логика.Можеше да пуснете по една вода!Нинова,дай личен пример!
23
20
 
21
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Имайте малко уважение към хората които построиха България. Стига сте ги наричали червени бабички и какви ли не защото така сами плюете понродителите си. Вие уважавате тези които рушат но не интези които строят.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 кърти отвсякъде!
21
11
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Абе не ги ли е срам и страх да изкарват тези възрастни хора през зимата бе?Един млад или в,, работна"възраст не видях. То протест протест,ама точно тези антики ли са лицето на протеста.Срамно и жалко.Ще ги ,,отнесе " зимният грип.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2025 за довършване и модернизация на ВиК мрежата в София са нужни 2 млрд. лв
19
16
 
8
 
! Отговори
водопроводчик преди 6 години
Реват за водата .а през терасите пари в пликчета хвърлят .
18
6
 
8
 
! Отговори
Другари, остарехме преди 6 години
На сн. 1 - Червената шапчица - бая одъртяла!
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата е природно богатство и всякакви шменти капели за вдигане на водата не се приемат. По бай Тошово време на година за студена вода плащах по 2 лева. Специално за София водата идва от яз. Искър от който язовир не се ползват помпи за да ни я донесат. За толкова години концесионера не е сменил 1 м. водопровод. Само гледат да прибират мангизи и да богатеят на наш гръб. КАТО СЕ СПУКА НЯКЪДЕ ВОДОПРОВОД НЕ СИ ДАВАТ ЗОР ДА ГО РЕМОНТИРАТ А ЗАГУБИТЕ НИ ГИ НАЧИСЛЯВАТ В НАШИТЕ СМЕТКИ НА ОВЦЕТЕ.
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали яйцата Ви беха скъпи, оти ги метате
15
3
 
14
 
! Отговори
Будалата преди 6 години
Работя си кротко, спокойно, от сутрин до вечер, на минимална заплата - а те, докато съм на работа - повишават цените на всичко! У-ух, че съм примерен български гражданин!
14
15
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Тези реликви от фотосите май на възраста на Партията си майка и са се раждали още по времето на Бузлуджанския конгрес, а *** май е повела това траурно шествие директно към гробищния парк ... !!!