Заради цената на водата: Яйца към КЕВР!

Протестиращи блокираха столичния булевард "Дондуков"
15 дек 2017 15:23,
58

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Протест, организиран от БСП, срещу предстоящото увеличение на цената на водата в София и големите градове на страната се проведе пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране в София.

Недоволните от цената на водата граждани блокираха столичния булевард "Дондуков" и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов. Протестиращите замеряха и КЕВР с яйца.

Представителите на БСП поискаха оставка не само заради водата, но и заради цялата политика на правителството.

"ГЕРБ така упорито работят, налагат и отлагат политики, че периодично изкарват протестиращи хора по улици", заяви депутатът Манол Генов в декларация от името на ПГ на "БСП за България".

"Днес сме свидетели на поредния справедлив протест. Хора от различни краища на страната протестират заради сервираната им предколедна новина - как водата, която пият и ползват в дома си, ще става все по-солена, не на вкус, а като разход", подчерта Генов.

Той отбеляза, че ВиК секторът е притиснат отдавна до стената, приклещен от ангажимента за поне 12 милиарда инвестиции, които трябва да се случат според стратегиите за развитие на водния сектор. По думите му, над 100 милиона лева са отишли в предходните години за писане на стратегически документи. В същото време не слизат от ефира новини за безводие и воден режим в летните месеци или за липсваща канализация дори и в големите градове.

"Вярно е, че качествената услуга струва пари и това трябва да бъде ясно", съгласи се депутатът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък добави, че независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима от концесионера си.

"Не може да се живее повече така", настоя Нинова и бе категорична, че правителството провежда политики на геноцид.

Очаква се в ранния следобед от КЕВР да излязат с проект за поскъпване на цените. Регулаторът решава на закрито заседание за увеличението.

Заложено е увеличение на цената в 14 града с между 3-20%. Най-голямо повишение е предвидено в Ямбол, Враца, София и Бургас. От КЕВР обясняват поскъпването с инвестиционните разходи, заложени в бизнесплановете на ВиК дружествата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е електората на БКП. Това са и лицата на троловете, дето тук пишат глупости и "+", "-".Това е бъдещето на БКП. Като знам как се организират такива "митинги" на тея са им дали по една паница леща.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така еНе е социалист, а дърт ***. Сигурно е бил и доносник на ДС - топяч.
51
2
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Къде ядоха кебапчетата? В автобусите ли?
50
2
 
3
 
! Отговори
Демократичен пенсион преди 6 години
До Зозо 41 Колко по далеч са изборите , толкова по малко избиратели на БСП.Звучи зловещо , но е истина.
49
2
 
6
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Не ГЕРБ, а Нинова изкарва пратестиращите на улицата.Само че този метод вече не работи.А иначе снимката кърти.Истински социалист.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Естония има електронно правителство което работи и са похарчени 50 милиона евро за да бъде създадено ! - в България дотук са похарчени 2 милиарда за същото нещо и още не работи. Какво правим ? - НИЩОООО !!!
47
2
 
2
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Верно е гола вода!
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без срамници дадоха по 40 лв на някой пенсионери и сега ще и ги вземат с лихвите.След мораториума за лекарствата това е вторият подарък който ни прават по случай наближаващите празници какво ли още ни чака да чуем и видим от тези каквото и сръвнение и определение да дам и е малко.
45
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До АнонименТи доволен ли си , че водата поскъпва ? Защо първо не се направят подобренията, после , да видим качеството и тогава повишението. Не си ли съгласен ?
44
1
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Извинете,на снимките,това ли е електората на БСП?Аз бих съдил фотографа.Това ли е "лицето"на партията?И като гледам са минали с 25 лева за агитматериали.
43
1
 
8
 
! Отговори
до зозо преди 6 години
младежите избегаха в Германия , не искат да си харчат живота по протести .
42
3
 
10
 
! Отговори
Дрът пенсионер преди 6 години
Стига бе, не стигат вече парите, за сметки за ток и вода и не остават да фърляме през терасата пачки по менте полицаите. Дайте още пари да има какво да фърляме през терасата.
41
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Посмях се от сърце докато разглеждах снимките. На Корни явно са й останали на разположение само дъртите *** 75+ години. На снимките няма нито един младеж. Нищо чудно на следващите избори да не влезнат в Парламента.
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко това е защото в България няма икономика и единственият начин за попълване на бюджета е вдигане на цените на водата,парното,тока и данъци и данъци на данъците и ние плащаме ли плащаме.Така е когато тези които управляват нямат нито акъл нито образование за да развият някак икономика. Не само ГЕРБ всички са пълни тъ.унгери !!!
39
8
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Стачкувайте. И за тока стачкувахте,Бойко обеща,че няма да има поскъпване,а от както е на власт цената на тока се вдигна 100%. Стачкувайте
38
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какви яица 6 яица 2=99 лв нещо си измисляте от тази скьпотия не можеми един митинг да спретнем няма какво да хвьрлим всичко скьпо хвьрляитетелата някои извика =======
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяхме решили да ги замеряме с шишета вода ама водата стана много скъпа!
36
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимките - младежкото БСП нанася решителен удар!
35
1
 
6
 
! Отговори
ттт преди 6 години
До АнонименКамъни от бъбреците или от злъчката става въпрос
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирк "Червена баба" с поредна постановка?