Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!

Здравният министър съобщи, че комисия ще разглежда всеки отделен случай
Обновена: 16 дек 2017 16:56 | 16 дек 2017 16:46, Веселина Йорданова
211
Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!
Снимка: БТА, архив

Министерството на здравеопазването ще осигурява молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство и не са включени в бюджета на НЗОК. Това увери здравният министър Кирил Ананиев по Дарик радио.

Още по темата
За целта ще се сформира специализирана лекарска комисия в министерството, която ще решава за всеки пациент. По думите му условието лекарството да се ползва в 1/3 държави от ЕС остава за всеки случай, но решенията ще се вземат от комисията.

Ананиев посочи отново, че това не е мораториум, а "временна едногодишна мярка за финансово стабилизиране на бюджета на НЗОК".

"Няма да оставим един български пациент, който да не бъде лекуван", увери той.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има проблем с финансовото осигуряване на новите лекарства за нуждаещите се.

"Искам да успокоя хората, наблюдаваме процеса, за всички ще се погрижим", каза още той.

Според премиера, държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните, но не може да се полива с питейна вода. Борисов каза това по повод поскъпването на водата в 14 области от догодина.

Да ми каже някой, че сме си загубили човешкия образ, като ние правим всичко за хората, коментира Борисов думите на президента Румен Радев от вчера.

По думите му правителството е разплатило близо 7 млрд. лева.

"Я си представете от тези пари да извадим 3 млрд. лева да дадем за пенсионерите, да извадим 2 млрд. лева за армията, половин млрд. лева за МВР. Как щеше да изглежда България? И тези хора ми поискаха оставка вчера“, коментира Борисов.

"Защо искат да счупят държавата? Защо искат точно през януари, когато комисията и парламентът ще заседават, да са вотовете, защо не ги направиха декември, като са толкова принципни? Това ли беше градивната опозиция", попита той.

Според него думата за следващата година трябва да бъде просперитет. "Да има напредък, да има спокойствие, по-високи доходи и това, което очакват българите, да го направим", обобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Борисов работи за тоя народ!Всеки ден се сртои нещо ново!
157
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Съд може да вкара някой в затвора.Виж се колко нищо не разбираш кой какво трябва да върши в Държавата :)))
156
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов явно не помни клетвата си да служи на народа! Но ние помним. Толкова много грехове натрупа за тези 9 години, че Наказателния кодекс не ги побира! Как се изкупуват толкова грехове?
155
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя трябва да излежи присъдите на всички, които обеща, че ще вкара в затвора, а остави да се разхождат на свобода. Вероятно ще му се съберат няколко десетки хилядолетия. Няма да имам нищо против приятелите му и родата му да ги излежават с него.
154
19
 
7
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
*** прости *** .Много бързо забравихте кой ограби народа и прояви геноцид към него.Как вашият президент лъга по националният ефир че е бил независим .А после обявава че е избран от БСП и са имали среща .За което отричаше,Как другарката баданарка стана милионерка от село.С таз къса памет Пайсий е писал о неразумни юроде.........
153
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ВЕЛИКИТЕ управляващи са загубили човещината си - това е факт, но те ходят вече по облаците.... От финансова гледна точка - прецакаха народа с няколко милиарда за да покрият гарантираните влогове в КТБ, въпреки че банката е юридическо лице и освен това има гаранционен фонд, колко милиарда потънаха в Белене... Защо не си кажат истината - не се справяме и това си е.... Ако отвориш депутатски череп - вътре няма мозък, а машинка за броене на пари... А народа да мизерства - на кой му пука....
152
3
 
22
 
! Отговори
К преди 6 години
Да съм жив и този дебел папуняк ***, ще празнувам до полуда!!! Толкова е тлъст и оял се, с това кръвно наблягане, можем само да се молим, да го гушне Свети Петър и Българския народ да въздъхне с пълни гърди. И да им се търси сметка на Суджуците, за геноцида, разрухата и бедността. До един!!! Ще видите тогава, той разпореди, той каза, ние изпълнявахме заповеди!!
151
1
 
32
 
! Отговори
извратено е това преди 6 години
Плащат за най-бедните.А за бедните, които са една много голяма част от този измъчен от нямане живот КАКВО ЩЕ СЕ НАПРАВИ ? Човешкият живот е прекалено кратък за скотско битуване, ей в кой век живеем, докога..?!
150
3
 
34
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Борисов: За всички ще се погрижим!------Не искам такива като тебе да се "погрижат" за мен!Искам такива като теб да не пречат на умните, интелигентни и инициативни хора в тази държава сами да се погрижат за себе си и близките си!!!!!!
149
2
 
30
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Да сте видели тоя ухилен нарцисиран тип от снимката (за когото бай ви Тошо е ментор, патрон и кумир) да свърши някоя полезна работа напоследък?Освен да се мляска с всякакви "политици" и денонощно да ни баламосва и лъже?Докато разбойниците му крадат ли, крадат, а приятелчетата му си пълнят гушките.
148
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек като гледа клиповете в ю туб какво се случва в България,се отчайва за бъдещето на страната и населението.Управлявай си,но нека има повече социална грижа за хората и по-малко диктатура.Хората не смеят да пръ.д.нат от страх,сковани са от страх в цялата страна,оплакват се от репресии и медиен диктат,дори хора които са гласували за вас.Един огромен страх е сковал населението и чувство за безизходица,отчаяние.
147
2
 
31
 
! Отговори
Zle преди 6 години
Айде пак същите глупости говорим от 2009-а насам
146
2
 
20
 
! Отговори
Koly kucia преди 6 години
Айдее пак данъкоплатеца ще го отнесе...абе терминал2 и да се затрива тази държава и това си е....
145
1
 
25
 
! Отговори
А преди 6 години
Яжте банани и не се оплаквайте... Бъдете смирени, европейци... :))
144
0
 
31
 
! Отговори
ogin преди 6 години
Обесете всички до един от дкевр.начело със председателя им,или никой да не плаща вода повече
143
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още като дойде на власт каза , че му пречат пенсионерите и се погрижи за тях - да *** от глад ! Така ще се погрижи за всички българи , които не му снасят на него и престъпната му шайка !
142
1
 
34
 
! Отговори
погрижил се преди 6 години
Ти вече се погрижи достатъчно....Моля те *** си...няма да боли, няма да си спомням гладните ми дни..... Ще дойде време, всички тези които гласуват сега за този индивид, да се крият и да не казват на никой за този си грях......но Бог вижда и ще ги накаже....
141
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещания .......за да сте зависими, роби ! .....и да слушкате чичо ви Тиквун!
140
1
 
32
 
! Отговори
df преди 6 години
Тоя каквото е обещал се е извъртял,само че сега времето му дойде вече............
139
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравният м-р съобщи,че ще разгледат всеки отделен случай.И сега си представям как ще обикалят гетата,където няма водомери,канализация,улици и адреси и ще разглеждат всеки отделен случай.Там вода и ток има в изобилие и никой за нищо не им търси сметка,така че това са приказки на чиновник,който никога не е влизал в гетото и представа си няма каква анархия,слободия и безнаказаност царят там.