Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!

Здравният министър съобщи, че комисия ще разглежда всеки отделен случай
Обновена: 16 дек 2017 16:56 | 16 дек 2017 16:46, Веселина Йорданова
211
Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!
Снимка: БТА, архив

Министерството на здравеопазването ще осигурява молекулите за онкоболни, на които не може да помогне никакво друго лекарство и не са включени в бюджета на НЗОК. Това увери здравният министър Кирил Ананиев по Дарик радио.

Още по темата
За целта ще се сформира специализирана лекарска комисия в министерството, която ще решава за всеки пациент. По думите му условието лекарството да се ползва в 1/3 държави от ЕС остава за всеки случай, но решенията ще се вземат от комисията.

Ананиев посочи отново, че това не е мораториум, а "временна едногодишна мярка за финансово стабилизиране на бюджета на НЗОК".

"Няма да оставим един български пациент, който да не бъде лекуван", увери той.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има проблем с финансовото осигуряване на новите лекарства за нуждаещите се.

"Искам да успокоя хората, наблюдаваме процеса, за всички ще се погрижим", каза още той.

Според премиера, държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните, но не може да се полива с питейна вода. Борисов каза това по повод поскъпването на водата в 14 области от догодина.

Да ми каже някой, че сме си загубили човешкия образ, като ние правим всичко за хората, коментира Борисов думите на президента Румен Радев от вчера.

По думите му правителството е разплатило близо 7 млрд. лева.

"Я си представете от тези пари да извадим 3 млрд. лева да дадем за пенсионерите, да извадим 2 млрд. лева за армията, половин млрд. лева за МВР. Как щеше да изглежда България? И тези хора ми поискаха оставка вчера“, коментира Борисов.

"Защо искат да счупят държавата? Защо искат точно през януари, когато комисията и парламентът ще заседават, да са вотовете, защо не ги направиха декември, като са толкова принципни? Това ли беше градивната опозиция", попита той.

Според него думата за следващата година трябва да бъде просперитет. "Да има напредък, да има спокойствие, по-високи доходи и това, което очакват българите, да го направим", обобщи премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ние ще се "погрижим" за него?
137
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата докато не умори и последният нормален българин няма да се успокои..
136
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
> За всички ще се погрижим!Това може би е евфемизъм :)
135
0
 
41
 
! Отговори
пак недоразбрал преди 6 години
Тези заглавия стават все по Йода-стил. Нищо не им се разбира. ББ ще се бръкне ли от заплатата си да плати лекарствата на бедните или какво става?
134
1
 
53
 
! Отговори
тато преди 6 години
Този лъжец не се умори да ни баламоства, ама като е намерил балами така е.Той дал , той платил с какви пари бе тикво зелена , като всички ВИК освен в Софийска вода са държавни и се управляват от ГЕРБ, ако знаете какво източване на пари става ще се уплашите,затов сега ви вдигат цената на водата, пари няма, много се краде.
133
1
 
44
 
! Отговори
noname преди 6 години
"Плащат лекарства, вода за най-бедните... Борисов: За всички ще се погрижим!"-този цитат напомня,че всички българи ще обеднят и "царя слънце" ще ги спаси!!!!Нека другаря Б. Борисов да каже какво голяма е направил за българина,но с лични средства?! Всеки *** може да харчи парите на данъкоплатеца като му е угодно и да казва,че той плаща.Другаря Т.Живков и той лъжеше.Тъпия министър председател не разбира, че държавата е данъкоплатеца, а не той ***!!!
132
20
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Призрак броди из България_призракът на комунизма! А един въпрос от мен:вкусни ли бяха жабетата?
131
0
 
42
 
! Отговори
111 преди 6 години
Сега вече всички видяхте нагледно,че само един човек управлява държавата!Кои бяха исторически "личности" преди него в света знаете.Знаете и как свършиха! И каква цена платиха народите за това!Българска демонокрация?Що е то?Това парламент,президент,председател на НС,главен прокурор,конституция...изпразнени от реално съдържание думи и длъжности!Избори!За какво са ни-един човек решава всичко!И Европа вижда всичко това и се целува и прегръща с него!Защо да гласувам?Защо?Отговорете ми ,умници-глупац!
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 136: Дърлянето също е форма на диалог.Важно е, че ни има.Все още сме тук.Въпрос на *** избор:Искам или не да има български народ?
129
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ-УБИЙЦИ ..на червени тлъстогъзи "ПРИВАТИЗАТОРИ"!
128
1
 
33
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
Ама той комунизЪма е дошъл, бре!Не работиш, но ти плащат!Кеф ти ток, кеф ти вода, кеф ти транспорт, кеф ти ежемесечни социални добавки!Как беше - "всекиму според способностите, всекиму според нуждите".Доживяхме го!Е, отнася се само за някои, но все пак е нещо!Освен това бъдещето е тяхно - нищо, че нямат способности, но имат нужди.
127
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ -УБИИЦИ
126
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АЙ СИКТИР ***.. БКП днес ГЕРБ се зове . Нали 80% ?
125
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за шведите всичко на аванта...
124
24
 
3
 
! Отговори
Така е ,бе..ха,ха,ха преди 6 години
...ше има и... "ПОМОЩ ЗА ВЪЗДУХ"...ЗА *** и левичарите в ЦЕЛИЯ ЕС!!!У АВСТРИЯ --ВЕЧЕ ТОВА СТАВА!!!ТАКА ,ЧЕ:"СНИШАВАЙТЕ СЕ" БЕ...както ви казваше ТАТО..преди ***...ха,ха,хааааааааааСнишавайте се ---ЗАЩОТО ЩЕ ИМА "РЕВИЗИЯ НА ПРИВАТИЗАТОРИТЕ "!!!"ЧЕРВЕНАТА ИГУМЕНКА" ОТ ***-20 ---ШЕ Е ПЪРВА...!!!
123
1
 
24
 
! Отговори
Тъ___пи преди 6 години
Само най-тъ___пите вярват на думите му.
122
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не разберете че за европейския елит не е важно дали е Бойко или Иван премиер. Важно е каква политика се провежда. На тях им е нужна сегашната политика, която не допуска гражданско общество. Вече ще има и социална помощ за вода. След това ще има помощ за въздух, може би, кой знае какъв нов проблем ще ни се яви.Чудя ви се защо се дърляте във форума.
121
27
 
6
 
! Отговори
АЙ СИКТИР КОМУНЕ.. преди 6 години
ВРЕМЕ ТИ Е ДА СВИКВАШ С ГЕРБ И БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ!!НЕМАШ ДРУГ ИЗБОР!!!!!!!!!!!!
120
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да чакаш така да ти помагат!
119
3
 
23
 
! Отговори
Жеката преди 6 години
Дядо Тошо, дядо Тошо ти ни управля много лошо, но откак дойде демокрацията е триж по-лошо