Самолет "Спартан" транспортира болно дете в Германия

Полетът - по заповед на министър Красимир Каракачанов
Обновена: 16 дек 2017 11:53 | 16 дек 2017 11:12, Петя Славова
52
Самолет "Спартан" транспортира болно дете в Германия
Снимка: архив, Булфото

Късно снощи екипаж на военнотранспортния самолет "Спартан" от състава на ВВС извърши полет до Франкфурт на Майн с онкоболно дете на борда, придружавано от лекар от Центъра за спешна медицинска помощ - София, и майката на детето. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

16-годишното момче е с диагноза "Остра миелоидна левкимия", с тежък рецидив на заболяването. За продължаване на лечението в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия е насочено от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични заболявания в УМБАЛ "Царица Йоанна- ИСУЛ", София.

Поради спешното състояние на детето, за часове министър-председателят Бойко Борисов и министрите Кирил Ананиев и Красимир Каракачанов създадоха организация за транспортирането му в Германия между държавните институции.

В момента детето е в германската детска хематологична клиника под активно лекарско наблюдение и лечение, съобщава БТА.

За лечението в германското лечебно заведение детето е осигурено финансово от Център "Фонд за лечение на деца" към Министерството на здравеопазването и от НЗОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
За малкия Байрям ,Спартан нямаше,а сега дебелию агент-иван си прави пиар,с трагедията,сполетяла семейството на болното дете.
13
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А останалите тежко болни какво правят? За тях " Спартан" ще има ли ? Дано момчето се оправи , но е омерзително да бъдем управлявани само с ПР и финтове!
12
7
 
22
 
! Отговори
ГРОБАРИТЕ преди 6 години
Точно след като ефективно осъдиха на смърт неизвестно и неизмеримо колко хиляди, и след като Боконестият се опита да даде на заден, понеже го обича отзаде - продавайки и гъ3a, и душата си едновременно - сега е време за малко селски пиар - ето, видите ли, спасяваме човешки животи та ни се кинат ушите !
11
7
 
7
 
! Отговори
ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО преди 6 години
Току що по БНР "Хоризонт" беше подробно "обяснено" положението.
10
2
 
3
 
! Отговори
червен капитализъм е преди 6 години
По Коледа стават ли чудеса ?!
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези капиталисти демократи в Германия какво разбират от лечение?Трябваше в Москва.
8
3
 
19
 
! Отговори
цеца преди 6 години
Е всички ли деца са с равен старт или това е поредния пиар - как може в Испания онкоболно дете живеещо на остров за да дойде в Мадрид на контролен преглед държавата му подсигурява самолетен билет за него и за придружителя в двете посоки с граждански полет БЕЗПЛАТНО а тук тръбим за един случай - евала но нека и другите деца да ползват тези неща
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДИШНИЯ ПЪТ ТРАНСПОРТИРА ЕДИН БОЛЕН СОЦИАЛИСТ ДО БРЮКСЕЛ
6
4
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
до неразбралитеЗвъниш уплашен ти на телефона спешен,най-често пишат те в графа погрешна.Забавена, заб(р)авена ли е линейката ?Не, щом идва във лимита европейски.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен да крадат бг лекари не е лошо да се научат да лекуват.
4
7
 
20
 
! Отговори
dude преди 6 години
В Бьлгария има много болни деца , с парите изхарчени за полета можехте да помогнeте и на други , а майката да заведе детето до Франкфурт с полет на авиокомпания . КАРАКАЧАНОВ И БОРИСОВ ДА ГО ЗАПЛАТЯТ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ЗАПЛАТА-ТОГАВА Е МИЛОСЬРДИЕ.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На някой политик детето е 100%,ако е за обикновенно дете на дали ще припукат спартанеца, дано се оправи детето ама с всички деца трябва да бъде така а политиците да ги лекуват във фалиращите болници тия ***.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тоя полет са платили колкото за един тир лекарства.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво така трябва. Но трябва за всички. А не инцидентно за да се превръща в новина