Харчим по 285 лв. на ден за ЧНГ, в чужбина - двойно

Над половин милион българи ще празнуват извън дома
17 дек 2017 12:00, Александър Попов
42
Харчим по 285 лв. на ден за ЧНГ, в чужбина - двойно
Снимка: Булфото, архив

Тази година се наблюдава пик на резервациите за коледните и новогодишните празници. Според данните на Института за анализ и оценка на туризма 480 000 българи ще посрещнат Рождество Христово извън домовете си, съобщава Нова тв. Над половин милион пък са тези, които ще стегнат куфарите и ще отброят последните минути на 2017-а на различни туристически дестинации.
 
Според очакванията на туроператорите 240 000 българи ще посрещнат двата празника в чужбина.
 
Тези, които са избрали да останат в България, средно на ден ще похарчат по 285 лв. Почти двойно - 495 лв. излиза празникът зад граница.
 
Най-евтино ще излезе на тези, които ще посрещнат празниците в къщите за гости, там пакетите започват от 155 лева.

Очаквано, най-скъпо е в зимните курорти, където портфейлите ни ще олекнат до 1650 лева за пакет. Кувертите в ресторантите в столицата варират между 80 и 180 лева.
 
Най-евтините куверти се оказват тези в къщите за гости и вилите, където празникът се прави според българските традиции. Тридневен пакет излиза средно около 250 лева.
 
На морето дори през зимата ще излезе по-солено, като там пакетите варират от 430 лева до 800 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Не не съм от НОИ. А дори и да бях, "признанията" на някой анонимен в интернет няма да ми свършат работа. А дори и да има начин да го проследя, не бих си мръднал пръста. Ако някога си имал по-сериозна работа с НОИ, щеше да знаеш колко "зор" си дават. С други думи, опитът ти да се направиш на "интересен" беше неадекватно изпълнен
17
1
 
4
 
! Отговори
пфф преди 6 години
И ти си единственият работник там, и въпросните шефове са шефове само на теб и нито един друг работник? Аз знам фирма където има 4ма работника и 7 шефа, но въпросната фирма не я грижа колко бачкат работниците. Тя просто си пере пари и й трябва бройка. Та мисълта ми е, такъв тип "фирми" ги изключи от темата. Те са отделен казус
16
2
 
19
 
! Отговори
щаслифт пенционер преди 6 години
По публикацията работи: Александър Попов и искам да го питам на кой свят живее и как да похарча 285 на ден,като пенсията ми е 260 лева...............за цял МЕСЕЦ?!
15
2
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
ти от НОИ ли си
14
1
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До пффПочваш работа в апартхотел(напр.) и шеф ти е най-палавата любовница на чорбаджията.Заместник-шеф е приятел на собственика.Заместник на зам.шефа е роднина на собственика.Проверки прави друг шеф - разбира се е от НАШИТЕ ХОРА.И така, до края на света....
13
2
 
0
 
! Отговори
пфф преди 6 години
До 10Моля, конкретизирай се
12
1
 
4
 
! Отговори
прах преди 6 години
с тези цени на ток и вода и храна, по-евтино е по курорти да се ходи, как иначе
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се каже колко от почиващите в чужбина живеят в София, та да стане ясно всичко. След моите познати всички ще празнуват в домовете си като ще похарчат най-много по 100лв. За да стане средното число на харчене 285лв. явно доста софиянци ще се разплуят от харчене.
10
1
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До пффНа 1 работник се падат по 7 работодатели.____________________________________________Eдин работник, трябва да изкара заплатата на нЕколко началника.Поне на Морето ни е така.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилноооо.Аз ще отида на круиз с личната си яхта,а бай Шиле ще празнува в хоремага с авери и средно аритметично с бай Шиле ще похарчим по 285 лв.на ден.
8
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
5 стотинки няма да похарча какво като е нова година какво стана преди и каквоще стане след по добре ли ще живея 27 години видяхме как живеем сега80 процента ще почнат с фоерверките да се плашат старите хора и децата и пакще си останем сьщите че===пове за зеле
7
1
 
6
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Получаваме по 1000лв....в чужбина двойно!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как го изчислихте?Аз ще си празнувам в къщи и няма да похарча и 85,камо ли 285 и то на ден!Май пак стредно аритметично е играло при стъкмистиката,като за свинското и зелето.
5
0
 
18
 
! Отговори
от немско преди 6 години
Какви са тия цени бе ! Аз в Германия не мога толкова да похарча
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Я кажи ти лично на колко години си и колко трудов стаж (с реално платени осигуровки) имаш?
3
3
 
18
 
! Отговори
АРЕСТ ЗА БОРИСОВ преди 6 години
АЛО кой харчи по 285 лева на ден..Да не би да са наглите престъпници на власт в София и техните МЕкерета в проВИНЦИЯТА..У нас над 6 000 000 вече НЕМАМЕ ПАРИ ЗА ЖИВОТ В БЪлгария.Терористите около Борисов вдигнаха пенсионната възраст>Милиони нямаме нито пенсии нито доходи..Минималната пенсия е около 180 лева от които се плаща 20% ДДС,ДАНъЦИ <АКЦИЗИ<ТОК <ВОда ,ТЕЛЕФОН<телевизия,горива ..
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бе ?
1
1
 
18
 
! Отговори
пфф преди 6 години
Абе важното е че народът няма пари и умира от глад. Тези 220 000 дето ще са в чужбина са все работодатели дето отиват там на гърба на народа. Другите незнам си колко стотин хиляди които ще празнуват не у дома си също са работили. Изобщо България е на първо място в света по работодатели. На 1 работник се падат по 7 работодатели. Или поне форумните *** се опитват да ни обесят в това...