Харчим по 285 лв. на ден за ЧНГ, в чужбина - двойно

Над половин милион българи ще празнуват извън дома
17 дек 2017 12:00, Александър Попов
42
Харчим по 285 лв. на ден за ЧНГ, в чужбина - двойно
Снимка: Булфото, архив

Тази година се наблюдава пик на резервациите за коледните и новогодишните празници. Според данните на Института за анализ и оценка на туризма 480 000 българи ще посрещнат Рождество Христово извън домовете си, съобщава Нова тв. Над половин милион пък са тези, които ще стегнат куфарите и ще отброят последните минути на 2017-а на различни туристически дестинации.
 
Според очакванията на туроператорите 240 000 българи ще посрещнат двата празника в чужбина.
 
Тези, които са избрали да останат в България, средно на ден ще похарчат по 285 лв. Почти двойно - 495 лв. излиза празникът зад граница.
 
Най-евтино ще излезе на тези, които ще посрещнат празниците в къщите за гости, там пакетите започват от 155 лева.

Очаквано, най-скъпо е в зимните курорти, където портфейлите ни ще олекнат до 1650 лева за пакет. Кувертите в ресторантите в столицата варират между 80 и 180 лева.
 
Най-евтините куверти се оказват тези в къщите за гости и вилите, където празникът се прави според българските традиции. Тридневен пакет излиза средно около 250 лева.
 
На морето дори през зимата ще излезе по-солено, като там пакетите варират от 430 лева до 800 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
До анонимен когато писах че много сте си *** и сте от играта кой е по най най излязох прав.Завършил с пари под масата.Когато аз печелих с конкурс пред западни компании място за работа срещу 25 учили като вас и то без грам чужд западен език да знам бащите ви вероятно се молеха пред партийните секретари за жителство в града.Когато се изправи срещу 6 с дипломи за висше за място на запад и ги отпратиха малко да поучат защото били много под нивото ми.Апропо съм самоук в професията си.
37
0
 
2
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
А платените като вас тролчета нека си цвъкат минуси....................И когато родителите ви ближеха праговете на партийните и кметовете с пееха другите аз се борих .Не се страхувах да изказвам на глас и пред много по висши мнението си за крадливите псевдо комунисти който избиха истинските и ги предаваха на фашистите .Прочетете малко от спомените на Гешев..............
36
0
 
2
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Та да продължа *** ми аха само това което съм внесъл на държавата лично аз за 18г е над 40.000 лева........................... тъпите козари овчари говедари свинари и другарки с кюспети окрадоха народа и държавата.И още по зле с лъжец президент и крадливата Нинова.от партия забранена със закон заради геноцид срещу народа и пребоядисала се .А се хвали с над 100г история.Изводите сами си направете
35
1
 
1
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Драги ми аха за разлика от вас което си личи че сте и много много ***.надали имате моят трудов стаж 44г труд за който много като вас учили в университети стояха и се чешеха по тъпите си учени глави как ще стане. За разлика от такива като вас съм се борил срещу по 4 с дипломи пред схеми и стояха и се чудеха кое за какво е.не се хвалете с това което ви липсва.И таз *** държава ми даде 250лв пенсия
34
1
 
2
 
! Отговори
аха преди 6 години
Драги ми смехурко. Тея 3500+ дет ги взимаш са жълти стотинки за тая компания. Не знам къде и какво си се борил, ама не си наясно с нещата. В България има доста кадърни хора които взимат под 1000лв, учили повече от теб и борили се и работили повече от теб. Не ги мисли толкова елементарни нещата, че ще ти се смеят в университета
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги ми смехурко, преди 8 години завърших бакалавър. Кандидатствах по обява в сайта на международна компания. Наплашен и зелен, започнах работа за 1200лв.. В момента само данъците са ми близо толкова. Сгурно съм с крадени пари? Сигурно всички хора, които наемаме да работят при нас за доволно добри заплати за България (3500+лв.) и те са крадци? Не, драги. Всички ние сме учили и сме се преборили затова. Учи, покажи знания, ще получаваш толкова. Ама нямаш грам акъл, това е истината.
32
1
 
7
 
! Отговори
момиче преди 6 години
Ще се съберем с приятели в къщи - всеки ще донесе по нещо, ще поговорим ще се посмеем и не смятам да изхарча повече от 20-30 лв.
31
2
 
6
 
! Отговори
???? преди 6 години
И като почнат да ми обясняват, колко сме неграмотни, мързеливи ..... т.н. Те Черепа, Гриша Ганчев, Галеви.... и т.н. са трудолюбиви професори... Аре, бегайте... баламите може да Ви повярват, ама и те не останаха!
30
0
 
5
 
! Отговори
???? преди 6 години
Някой харчат по 10 000, смятайте колко харчат по 0 (нула)!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,така е!Ще си похарча 220-левовата пенсия точно така-по 285 лева на ден заЧНГ.Статистиката е невероятно точна!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харчим по толкова защото нямаме повече...
27
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В България, "кариера" направиха простите и неграмотните, с крадени пари! А тези учили, но останали тук, са накъцани в кучешки ***! И Галъп, не пишете глупости, в провинцията хората с образование получават, колкото тези с осми клас! Има картел сред работодателите, да не плащат повече от 460 лева! Така, че 285 лева за празниците са огромна, непосилна сума!
26
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ще ги похарчим друг път тези пари! Няма подаръци! Няма магазини! Има ток, вода, телефон, кабелна! Без да изпадаме в разточителство, Кледа и Нова година са си като другите дни!
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зачетох се в коментарите. Прочета ли думата "чорбаджия", "наш човек", "връзкар", ми става ясно що за нискоквалифициран и нискоинтелигентен човек е написал кометара. Всеки може да си изгради кариерата така, както му харесва. Ако има какво да гради и да стъпи върху знания. Един шофьор или сервитьор ще е бедняк по цял свят. Огледайте се в новите автомобили по улиците, в пълните заведения. Сигурно всички са хора на някого. Друг път. Докато мрънкате, хората се развиват, градят кариера, учат се...
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Коледа ще съм на вилата с жена ми и родителите ни. Преди това ще отскочим до Виена за 3 дни, нещо като традиция- прекрасен град преди Коледа. По Нова Година ще идем на ски във Франция, защото януари и февруари ще са заети и няма как да отидем тогава. Но 285лв. на ден едва ли ще похарчим, доста по-малко са, барабар със ски картите. Да не говорим за 490 на ден. Глупости тотални. А на хората, които се залъгват, че високите заплати са за хора с връзки, ще им кажа да се образоват малко.
23
10
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
460лв. е минималната брутна заплата, тоест 360 чисто. Ако взимаш толкова, квалифицирай се, никой не ти е виновен, освен ти самият. Какво си мислиш, че, като отидеш в Швейцария, ще караш нов Мерцедес и ще имаш вила в Аплите ли? По-скоро ще ровиш по кофите и няма да имаш пари за билет да се прибереш до България, както целият неквалифициран "персонал", който тича да мие чинии на ляво и на дясно. Учете, квалифицирайте се и спрете да обяинявате някой друг за мизерията си.
22
7
 
14
 
! Отговори
Кика преди 6 години
Пак има ненормални....285 лева на ден...с месечна заплата 350 -400 как се харчат на ден толкова пари...еййййй..събудете се писатели на дивотий
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21 Повечето от тези дето мият чинии пращат пари които се вливат в икономиката ни. А тези които нямат семейства останали в България и не пращат пари им е през *** за държавата и не ходят да гласуват и без това. Вместо да се занимаваш с тези хора, защо не се занимаваш с милион други дето са си тук, под носа ти, чиито глас се купува за 50 лева?
20
4
 
10
 
! Отговори
ентусиаст преди 6 години
Трябва да им се забрани на *** които не живеят в България да гласуват .Щом си заминал няма да определяш кой ще яде баницата .
19
2
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До пффОтделно от изброените, всеки "съдружник"(много са) на големия Бос, който идва, командва както и Сталин не го е правил.При толкова началници и противоречиви команди просто става бъркотия....