Румен Радев на Ханука: Чудото да живеем в мир е в ръцете ни!

Президентът и съпругата му уважиха церемонията в Централната синагога
50

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В дните на Ханука свещниците, поставени на прозорците, не озаряват единствено еврейските домове. Тяхната светлина ни показва, че най-голямото чудо да живеем заедно в мир, взаимност и разбирателство е в ръцете ни.

Това заяви днес президентът Румен Радев, който заедно със съпругата си Десислава Радева участва в церемонията в Централната софийска синагога за запалване на свещите на Ханука – Празника на светлината.

Вярвам, че само след броени дни отново заедно ще отправим молитва идващата 2018 година да донесе на нашата родина повече спокойствие и благоденствие, а на всички нас здраве, семейно щастие и уют, каза държавният глава.

Румен Радев отбеляза, че именно нашият народ не даде своите евреи и българското чудо на спасението в мрачните дни на Втората световна война не са случайност и изрази общата скръб за онези, които са били изпратени на сигурна смърт. "Ако днес крайният национализъм и екстремистките политически разбирания се опитват да се прокраднат в нашето ежедневие, да пренапишат нашата история и да заразят с омраза децата ни, то, уверявам ви, ние ще бъдем отново заедно в борбата за доброто и справедливостта", подчерта в словото си президентът.
 
Държавният глава Румен Радев запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство и успех, съобщиха от прессекретариата му.

"Щастливи сме с моята съпруга да бъдем тази вечер заедно с вас в Софийската синагога и заедно да отбележим Ханука. За мен е чест да запаля една от свещите в Ханукалния свещник и да продължа институционалната традиция българският държавен глава да отбележи съвместно с еврейската общност в България този красив празник на светлината", заяви президентът и подчерта, че българската нация умее да отбелязва съвместно празниците на всички свои общности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
14
 
! Отговори
ЗА БЪЛГАРИНА ... преди 6 години
ШЕ ТИ "ВЪРНЕ РАДЕВ"-----ВЪЛНАТА.... ОТ ЖИЛЕТКАТА НА ЛЮБОВНИЦАТА СИ...!
17
7
 
3
 
! Отговори
ДОБЪР ЕВРЕИН! преди 6 години
ХИЧ ДАЖЕ НЕ МЕ Е СТРАХ..ОТ *** ----"ПРИВАТИЗАТОРИ" .....И С "МНООГО ПАРИ"!ТЕ НЕ СА ОПАСНИ , ЗАЩОТО СИ ИМАТ "ЦЕНА"....!СТРАШНИ СА ОНЕЗИ ---КОИТО НЯМАТ ПАРИ ...А , СЕ МИСЛЯТ ЗА "БЕЗЦЕННИ"!
16
3
 
32
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До Тихомир ТомовПоколенията преди нас са спасили евреите на днешната ни територия.Сега защо евреи искат земята ни ?!
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите най голямото зло в света и най вече за България.
14
8
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
До АНТИ От ТВ " Алфа " могат да потвърдят . Обикновените хора харесват руския народ , а не руските правителства и олигарси съставени само от евреи .............................
13
3
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Проблема е огромен защото Радев е летец . България бе срината от Англо -американските бомбандировки с одобрението на Сталин . И тримата " велики " имат нещо общо . Сталин баща евреин , Чърчил , Рузвелт и после Труман са чисти евреи ! България даде в жертва най-добрите си пилоти, а нашите политици с малки изключения уважиха паметника на терористите до посолството на САЩ !
12
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До Тихомир ТомовПутин е от полезните за нас евреи, нали ?
11
0
 
13
 
! Отговори
Срашния Съд преди 6 години
Никой не може да слугува на двама господаризащото или единия ще намрази, а другия ще обикне;или към единия ще се привърже, а другия ще презре.Не можете да служите на Бога и на Мамона.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧервенотиквеничковчеЕ да де поздравява ги не им ходи на крака те това е малката разлика.
9
5
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
До Червенотиквеничковче Путин си е евреин . Не само си е слагал кипа на главата , но и се вслушва в Равина Берг Лазар !
8
3
 
26
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Нищо ново от политическия ни елит . Просто изпълни задължението си като васал на юдеите . Иначе ще му запалят *** ...............
7
6
 
27
 
! Отговори
хахахахахах преди 6 години
*радев бил различен*, *Радев бил независим* казал стария дърт комунист и пуснал 7 000 лева през прозореца на ало измамници.
6
11
 
16
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ... преди 6 години
КОМУНЯГАТА РАДЕВ.....ПАК БЪРЗО , СЕ ОРИЕНТИРА , КЪДЕ СА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ!!ЗНАЕ , НА КОГО ДА СЕ КЛАНЯТ *** ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА..../...НА ХОРАТА С ПАРИ.../ВРОДЕНО ИМ Е...!!!/..иначе "СОЦ-ПРИКАЗКИ"..имат и за умрелите..../
5
0
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
до неразбралитеСега разбрахте ли, кои ще са новите ни владетели ?!Просто си правят втора държава след недалечно време.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм че в бг има повече китайци, отколкото евреи.Защо Радев не уважи китайската нова година, а еврейската ?
3
0
 
15
 
! Отговори
ХА,ХААААААААААААААА преди 6 години
ЩОМ РАДЕВ Е НА "ХАНУКА" ---ЗНАЧИ СЕ Е КАНДИСАЛ ЗА НОВАТА СТОЛИЦА НА ИЗРАЕЛ!!ШЕ СЕ СЪГЛАСИ , АМИ....!!!ИНАЧЕ ---НЕМА НОВИ САМОЛЕТЧЕТА.......ОТ САЩ!
2
8
 
15
 
! Отговори
агент Вархлак преди 6 години
Това не е моят президент ... жидска *** ! Всеки и преди него си личи ,че са *** на евреите , американците, ЕС и РУСИЯ ... нито един след 1944 не е нашият български президент или политик няма какво да се залъгваме !
1
0
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Мойсей водил евреи 40 години през пустинята. Верно ли ?!Опасявам се, че и ние ще имаме още години в мъки !!