39 г. плащам осигуровки и... Защо? Откровенията на кака Краси

Сестрата на Бойко Борисов: Оцелях от тумор в мозъка!
Обновена: 18 дек 2017 12:16 | 18 дек 2017 12:15,
89
39 г. плащам осигуровки и... Защо? Откровенията на кака Краси
Снимка: Кадър Нова тв

Сестрата на премиера Бойко Борисов – Красимира Иванова е категорична, че здравната каса би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при тежки и редки заболявания.

"39 години плащам здравните си осигуровки и, ако имам нужда, трябва някой да ми помогне", заяви тя със съжаление.

"Аз самата имах тумор в мозъка, но успях да оцелея. Нямах коса, ходех с кърпички, стоях само у дома и плачех по цял ден. Сега също се притеснявам, ходя на редовни прегледи – да не се върне отново", сподели тя пред Нова тв.

Още по темата

На въпрос дали е коментирала проблема с мораториума за новите лекарства с Бойко Борисов, д-р Иванова заяви, че са се виждали семейно, но "други въпроси по правило не коментираме”.

"Този мораториум не бива да се политизира. В медицината не бива да има политика. Трябва да се помага според възможностите на бюджета", смята тя.

Доктор Иванова допълни, че на нея не и се е налагало да плаща за скъпоструващи лекарства.

"Здравноосигурена съм, лекувам се в България, вярвам на лекарите и веднъж в годината си правя преглед. Можех да избера лечение в чужбина, беше ми предложено, но вярвам, че у дома и стените помагат. Вярвам в българската медицина”, категорична бе сестрата на премиера.

Според д-р Иванова, която е началник на отделението по неонатология в столичната АГ болница "Света София”, трябва да има създадена комисия от видни български професионалисти – лекари, професори и т.н., за да се реши как да се помага, защото до последно човек трябва да има надежда.

Тя разкри, че наскоро е починала нейна колежка и приятелка от рак, който отнел живота й за месец и половина, въпреки че лекарите направили всичко възможно.

"Моето семейство мина през целия този ад. Баща ми почина, заразен с хепатит С след кръвопреливане. С майка ми беше много тежко, имаше тежка форма на рак и търсехме алтернативни методи на лечение. Беше диагностицирана късно, когато имаше метастази в цялото тяло", продължи тя с разказа си.

Красимира Иванова посочи, че е имала две мечти, едната от които е реализирана – отделението за бебетата, където работи.

"Другата е да се въведат иновативни технологии, с които да се изследва кръвта, за да бъдат лекарите 100% сигурни, че кръвта е чиста, а не да се чака 3 месеца, както се случи с моя баща", заяви сестрата на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари