Коледа, празници... А полицаите – пак на протест

Въпреки вдигането на заплатите полицаите ще изляат на улицата
Обновена: 19 дек 2017 13:54 | 19 дек 2017 13:52,
19

След срещата на синдикатите и ръководството на МВР стана ясно, че ще има полицейски протести по празниците.

Двете страни се договориха за увеличение на заплатите, което бе един от основните поводи служителите в МВР многократно да протестират. Въпреки това ще има нови протести в края на тази седмица.

Още по темата

Днес синдикални организации в МВР сключиха Колективен трудов договор между тях и вътрешния министър Валентин Радев. Официалното подписване се проведе в сградата на Министерството на вътрешните работи.

Радев обясни, че няма промени в договора в сравнение с този от 2016 г. и че е доволен от работата със синдикатите, като призна, че отношенията им са започнали с "фалстарт".

Въпреки това председателят на СФСМВР Валентин Попов заяви след подписването, че остават исканията към ръководството на министерството за спешен ремонт на Закона за МВР и изработване на нов, който да се приеме през 2018 г., както и да се увеличат заплатите с 15%.

Демонстрациите ще бъдат провеждани на ГКПП-тата с присъствие преди зоната на контрол без да се пречи на трафика, стана ясно от изказване на Валентин Попов от синдикалната федерация на служителите на МВР. Ще има присъствие в Елхово, Варна, Русе и Сливен.

"Имат право - протестират. Слушаме внимателно и което можем се съобразяваме с тях", коментира лаконично вътрешният министър Валентин Радев. Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли? Дадоха им коли, бензин, униформи, още бройки да бройкат на сенка и в патрулка, камери и всичко си е пак същото. Битова престъпност още по голема страх никоа от полицията нема, гърмещи банкомати хванати нема, гръмнати хора пак същото.Виж акчета на коланчета бол, тормоз на честният човек - проверки на път и под път, на мутрите и под мутрите за почест, кварталните бандити спонсори. Нема оправия.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяха обградили крадените пари от банкомата - къде са?М ързелВ ластР екет
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 lv sa koleda s na polizaite po 500 lv saschtoto raskrivat ubiistva isnasilvazi tel isnsmnizi i tn da ama ne nischto ne se raskriva drebni ribi zigani a mutrite s dalaverite sa si super v bg te sa sponsuri
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам смисъл от полиция. Да се закрие цялото МВР.
13
6
 
12
 
! Отговори
Ясно е! преди 6 години
Щом полицаите допуснаха комунистите да ги изкарат на протест,въпреки незадоволителната си работа,това означава,че е време да се разпусне тази полиция.Време е да се махнат и да се назначат нови полицаи,както и отделно да се сформира общинска полиция за овладяване на тъмносините "българи". Само тогава няма да има нужда от охранители и няма да се страхуваме от бандюги и престъпници.
12
2
 
14
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До Ало мвр лентяйчетаАааа,забрави-и по 20 заплати при пенсия!Кеф!Те затова дремейки там я чакат!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе таз прокарутура да предаде на спец съда делото с биткоинтите и да разрешат на МВРто да продаде биткоинтите и да се оправи с нови ДМА - сгради, коли , техника, заплати, дрехи.
10
3
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Кой ще уплашат с Ушев протест ?Пак ще тарашат айдуци нощес.Смело ще краднат гадни крадци,ще ни ощават до голо дори !
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пари искат тия, що не протестират срещу престъпността например. Заради нея се изкривиха от работа.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми то като Протестираше Народа вие ги Пазихте сега Ниски Заплати и Висока Инфлация.А много хора избягаха Държавните Чиновници не вкарват пари в Икономиката Шведите са на Цоциални Администрацията Хрантути.ИКОНОМИЧЕСКИЯТ СРИВ БЕЗВЪЗВРАТНО Е ЗАПОЧНАЛ.ВИЖТЕ КОЛКО Е ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ И ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА БРОЯ НАСЕЛЕНИЕ-Ще Разберете че сме от страните освен Най Бедни в Света но и най Заборчели.
7
4
 
16
 
! Отговори
д-р Дрее преди 6 години
Ако имаше присъствие на улицата нямаше да се стигне до последните убийства в Момчилов град и София. Така че без работа няма и заплати и БЕНЗИН.
6
5
 
20
 
! Отговори
Ало мвр лентяйчета преди 6 години
Нали ви раздадоха по 480 лв коледни на калпак,нали взимате всеки месец заплата и пенсия, нали основната ви дейност е драпане на таш..и що тогава пак дърпате дявола за бай х..?
5
0
 
4
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До АНТИЕй Шекспир, ти в стил хайку ли ги нижеш тези бе
4
3
 
9
 
! Отговори
попо преди 6 години
Никакви заплати за еничарите
3
2
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Коледа...празници...Ушев протест,а пък крадците кога във арест ?!Еврошефството идва, нали,ще ги накарат да бачкат всички.
2
4
 
12
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Аз тези не ги понасям, но да ходят там да клатят правителството! Аре излизайте бе смотльовци!!!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да излязат на улицата, но за да си вършат работата, а не за протести. Такава не работеща полиция не знам другаде дали има