Павлова нареди 299 събития за еврошефството ни

Ще водим председателството в НДК на български език
18
Павлова нареди 299 събития за еврошефството ни
Една от ремонтираните зали в НДК за председателството. Снимка: БТА

Окончателният календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз за 2018 г. ще бъде приет от правителството утре. Това обяви ресорният министър Лиляна Павлова по време на семинар в Правец, организиран от Столичния общински съвет за проектобюджета на София за 2018 г.

Още по темата

Павлова уточни, че календарът ще включва 299 официални събития в България по време на председателството в първите шест месеца на 2018 г.

Правителството ще приеме утре и отчета на подготовката за председателството. Изпълнили сме изцяло мерките по подготовката, посочи Павлова.

Предизвикателство за София ще бъде срещата на върха на лидерите на страните членки на ЕС и на Западните Балкани, която ще е на 16 и 17 май 2018 г. Работим в координация със Столична община и МВР, за да се използват всички канали за информация на гражданите за организацията на движението и промените, каза Павлова. Министърът посочи, че към България има огромни очаквания, предаде БТА.

По думите й през 2018 г. ще има четири "горещи картофа" - Брекзит, финансовата рамка на ЕС, миграцията и енергийния пакет. Предстои тежко и важно законодателство, което трябва да се приеме в ЕП през 2018 г., допълни тя. Председателството е възможност да покажем, че сме не само бенефициент на евросредства, а че сме достоен член на ЕС, който умее в моменти на криза да бъде балансьор или търсещият консенсус, посочи Павлова.

Министърът заяви, че председателството ще бъде водено на български език. "Българската реч да се чува, да се говори на български език и всички документи да се преведат и на български. Това ще е ценно, за да дообогатим езика", посочи тя. Според Павлова трябва да имаме повечесамочувствие и увереност,  защото "за много неща сме по-европейци от много други държави".

Българското председателство на Съвета на ЕС е сериозно предизвикателство, но и възможност за града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Основните събития по време на председателството ще са в НДК, Резиденция "Бояна" и "София Тех Парк".

Ще има някои неудобства, но гражданите ще бъдат информирани, каза кметът. Столична община е изпълнила интегрирана система за сигурност с МВР, като са били обединение видео-камерите на общината и на МВР, допълни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах как ми напомня за едно време когато в чест на някой конгрес се организираха мероприятие след мероприятие. И естествено пари за много неща нямаше но за мероприятията имаше. Та и сега същото. Гадове
14
1
 
10
 
! Отговори
Винетко преди 6 години
Появи ли се отнякъде Лили и винетките се вдигат! Като че ли е някаква зависимост, а? Иначе- кво не ви харесва жената бе? Ми грозна е-да не е само тя? Дебела е-да не е само тя? Внучка на партизани-да не е само тя-че във всички партии е пълно с такива! И вижте как хубаво й стои червеното,а? А я си я представете сега само по червено бельо,а...Пфу,пфу,да не ти уруки...Не си представяйте....
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй тая не се наяде,а направо се ояде.То не бяха далавери от пътища,саниране,ремонти,а сега и НДК-от 17 милиона първоначално,са похарчили 45 милиона.Да ви е честито!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pavlova 50 miliona kade sa dobrev i dr nali sa dali signal v protok. Resultat ok. Remonta ne struva milioni ili kolko milioni struva kato velikata ograda milioni filma pokasva dr na jon4eva bravo
11
3
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Отрязаната глава на Орфей е хвърлена в река Марица. Оттогава реката носи името на Орфей - ЙЕВРО ! ЙЕВРО е "тракийското" име на река Марица. От това име произлиза и името на голяма област в Тракия - ЙЕВРОПА !!! От името на тази област в Тракия произлиза името на нашия континет - ЕВРОПА !
10
1
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
За НДК - добре, но вижте на какво прилича автомобилния тунел ПОД НДК! От таваните капе вода, по стените - графити-драсканици, а за мръсотията - да не говорим! Толкова ли не можахте да отделите от тези 43 милиона поне да измажете стените?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия създават такива измислени очаквания,че ще ми е много интересно когато на края се окаже, че постигнатото е пренебрежимо малко какви ще ги мънкат тогава.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност ще има 2-3 заседания тук и за тях похарчиха 43 милиона лева само за ремонт на НДК,отделно десетки милиони за други харчове.
7
3
 
16
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
На тая вече и е по лесно да се търкаля, вместо да ходи
6
3
 
11
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Абе кажете си направо, че 6 месеца София ще е под обсада. Още от сега тръпна в очакване за безконечни тапи и безконечно чакане по светофарите всякакви европейски мухоморки да ме гледат от коли с буркани като екзотично животно. Така че, лично аз разчитам на мотора. Автомобилното движение ще е ... мани.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 месеца, около 180 дни, махнете уикендите и Великденските празници - остават малко над 100 дни. При това не всеки работен ден от тези 6 месеца ще е със заседателна сесия. По 2-3 събития на ден? Абе ти я кога ще заседават? Лиляно, Лиляно ....лозето не ще събития, а истинска работа!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа,и тая яко е намазала от суджуците.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е като не знаете чужд език на български ще е.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На какъвто и език да водите никой няма да ви слуша.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може ли да са 300?