Предпразнично: "София тур и Холидей" спира да работи!

Клиентка сигнализирала, че от два дни туроператорът не отговаря
5
Предпразнично: "София тур и Холидей" спира да работи!
Снимка: архив, Ройтерс

Туроператорът "София тур и Холидей" ЕООД обяви, че прекратява дейността си. "След като разплатихме стари задължения към партньори, изпадаме в несъстоятелност и не можем да изпълним предстоящите пътувания“, заявяват днес следобед в декларация от екипа на туроператора, съобщиха от Министерството на туризма.

В Министерството на туризма днес е постъпило едно обаждане от клиентка, че от два-три дни на телефоните в офиса на туроператора не отговаря никой. Жената сигнализира за проблема минути преди на сайта на компанията да се появи съобщение, че прекратяват дейността си.

Спешна проверка на министерството е показала, че компанията има валидна застраховка "Отговорност на туроператора", сключена само преди дни - на 11 декември 2017 г. със ЗАД "Алианц-България". Тя  влиза в сила от 00:00 часа на 12 декември 2017 г.

Предишната полица на туроператора е била с "Групама Застраховане" ЕАД.

Екип от Министерството на туризма влиза в централния офис на дружеството в София. Експертите ще изискат пълна справка какви са поетите ангажименти от "София тур и Холидей" към туристи за предстоящите празници и има ли продадени пакети за следващи периоди.

Министърът на туризма Николина Ангелкова настоява за спешна среща с управителите на туроператора и с представител на застрахователното дружество, за да се гарантират интересите на клиентите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 000 000 лв. според  подадената към Министерството на туризма информация за полицата, лимитът на обезщетението е за 450 000 лв.

Министерството ще следи внимателно казуса, за да се увери, че туристите, чиято почивка се проваля преди празниците, ще бъдат обезщетени. Според Закона за туризма клиентите на туроператор, прекратил дейността си, трябва да предявят претенции за понесени вреди до туроператора или пряко към застрахователната компания, представяйки документи от подписани договори и ваучери с туроператора.

Министерството на туризма препоръчва на туристите претенциите да се предявят във възможно най-кратък срок.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 11 месеца
Тъnо: медиен веган пише заглавия.
Най-после: днеcа закрива сайта и прави група във фейса.
Moда трие постове: Неграмотен е.
Потресаващо: инвесторбг задължава писачите си да се преквалифицират. Ще стават контрольори в автобусите в софия!
Възмездие: граждани пpебиха контрольор в градски транспорт. Сега търсят другите.
Другите: бегаме, че ще ни бият.
Банват по АйПи: Срещат се в тор!