За празниците: БАБХ с масови проверки на храните

Ще се следи за произхода, сроковете и условията на съхранение
19 дек 2017 16:30, Анисия Иванова
10
За празниците: БАБХ с масови проверки на храните
Снимка: Reuters, архив

В навечерието на коледните и новогодишните празници започнаха масови проверки за качеството на храните. Очаква се да се завиши потреблението, а това крие и рискове от нови нарушения.

Ще бъдат инспектирани предприятия за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно и борси.

Проверките ще следят за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните. Освен това инспекторите ще проверяват и регистрацията на обектите и съответствието на сградов фонд и оборудване.

След една от проверките в столичен обект за търговия на дребно, на която присъства и екип на Bulgaria ON AIR, от Агенцията по безопасност на храните увериха, че нарушения не са установени.

Засилените мерки имат за цел да гарантират качеството на храните и да се предотвратят опити за злоупотреби от страна на недобросъвестни производители или търговци.

Агенцията по безопасност на храните ще има дежурни екипи по време на празниците, които ще извършват проверки по сигнали за нередности.

Потребителите могат да информират за проблеми онлайн или да използват горещата телефонна линия на БАБХ – 0700 122 99.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
САМО ПИТАМ: преди 6 години
А....ЗАЩО НЕ ПРОВЕРИТЕ ПОНЕ ВЕДНАЖ, ИЗНЕНАДВАЩО ХЛАДИЛНИКА НА ПОНЕ ЕДИН "ИНСПЕКТОР ОТ БАБХ"...???!!!!ДАЛИ,... И КАКВИ ХРАНИ ЯДЕ "ИНСПЕКТОРА" ...И КОЛКО ...ХА,ХА,ХАААААААААА...??!А ...... ЗА КОИ ОТ ХРАНИТЕ ИМА КАСОВА БЕЛЕЖКА ...С "ПРОИЗХОД"!!!А ..... ИМАШ ЛИ ГИ СЪЩИТЕ ХРАНИ И ТИ....??!!!!!!ТЕ ,ТОВА Е ИНТЕРЕСНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знае да ли плюскат,но разбрах ме че работели само по празниците,по големите градове може и да работят но в малките се траят на топло и хич ги няма ,то по големи и малки магазини салами без етикети засъхнали и побелели ,месо също застаряло а на била полувината магазин мирише на *** е къде са тая комисия ???а в училищата и децки градини е ужас...............
7
1
 
2
 
! Отговори
от Магазина до Вас преди 6 години
- Инспекторите на БАБХ плюскат като невидели!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За празниците: БАБХ с масови проверки на хранитеЩе се следи за произхода, сроковете и условията на съхранениеще си вземат подкупите, а после ще се изтъпянат да ни обясняват как всичко е прекрасно с храните.Ама това е изтъркана грамофонна плоча.Как един път не намериха някъде някакъв прроблем?!?
5
2
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
Работил съм в ДВСК и БАБХ 14г. и мога да кажа че тези проверки са резонни и се извършват ежедневно.Нищо ново.Така че това не е никаква новина.А що се отнася до Анонимин 4 ,този човек няма никаква представа каква " качествена" храна е ял по времето на соца. Тогава в магазина питахме : Има ли? А не: Качествено ли е ?Взимаш каквото намериш и си доволен.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България и качествена храна?Стига бе.Не се излагайте.В магазините боoлук до *** е нареден.А саламите от 2,99 и надениците от 5,99 са ми най-любимите вкусотийка голяма.Ми чи то колаген за кожата и костите ли не щеш има вътре още кокали,черва,глави,човки,пера,кръв и каквото още се сетите и каквото и през ум не ви минава че има,сладките са пълни с палма абе палитрата е разнообразна и ви кара да си причините хронични болести и после цял живот на лекарства да не дай си боже и рак.
3
1
 
5
 
! Отговори
emigrant преди 6 години
защо само пи празниците!!!???поредния абсурд в тая държава!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Visoki zeni nisko ka4estvo ujas otrovi v bg hranata po skapa ot brd holandi svstri a tam saplati pensii visoki
1
1
 
3
 
! Отговори
колбасарчето Месси преди 6 години
Всеки ден забърквам Дяволските смеси,алхимик не може мене да замести.Ако знаехте, до днес какво месо сте яли,сто пъти да сте ми кожата одрали.