Дъщеря алкохоличка към баща си: Ще танцувам на гроба ти!

87-годишният пловдивчанин години наред търпял тормоза й
20 дек 2017 10:00,
53
Дъщеря алкохоличка към баща си: Ще танцувам на гроба ти!
Снимка: flickr

Психически тормоз над 87-годишен пловдивчанин е оказала неговата дъщеря алкохоличка. Тя е безработна, живее с баща си и непрекъснато му взима пенсията. Човекът се видял в чудо и потърсил помощ в неправителствена организация в града, която защитава жертви на насилие.

"Харчи парите му за вино и ракия и всяка вечер организира пиянски оргии в дома на възрастния", разказва пред "24 часа" психотерапевтът Рада Еленкова, която се е занимавала със случая.

Дядото търпял, тъй като се страхувал от 45-годишната си щерка. Няколко пъти викал полиция, но след предупредителните протоколи алкохоличката станала още по-агресивна към родителя си.

"Нямам търпение да танцувам на гроба ти", му казала при последния скандал, след който пенсионерът отишъл в неправителствената организация. Там е провел консултации с психолози за това как да реагира при издевателствата, но категорично отказал да води дело за домашно насилие срещу дъщеря си.

През т.г. организацията е осигурила безплатна юридическа помощ на 59 души по проект, финансиран от Министерството на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
ruseborn преди 6 години
ми кво ще пие тогава Ще продаде малкото наследство и ще стане...клошар и после в...гроба. В БГ то поне това е стандарт!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше навремето атракционни пътнически корабчета от Варна до Балчик. Едно от корабчетата беше с капитан Буги. Та баща му на капитан Буги, заръчал като го погребват да го дъгнат от ковчега и да играят с него хоро. И те му изпълниха желанието, но всички бяха някак си много странни!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18-И като продаде панелката,ще има за безкраен купон. И като свършат парите......Тя не мисли за тогава. Казвам ти какво ще направи една опиянчена жена с жилището на родителите си дошло и "от горе".
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искате да сте като ония отре.пки рашките, ей ви го на!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивша мутреса, падаща си по типове дето гледат лошо. Понастоящем ненужен никому и изгубил женския си вид индивид, който тормози ридителя си.Чакайте, тепърва сегашните кифли поемат по пътя й. Накратко казано - все по-зле ще става.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българо-християнски курлтурни особености!
31
0
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Алкохолизма е най-древния "бич" в човешкото общество.Много семейства са пострадали и са се разпадали заради алкохола.Домашното насилие в семействата в които един от членовете на семейството системно злоупотребява с алкохола са ежедневие, не са редки случаите и на убийства!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отлична дъщеря. Поздравете я.Напълни се с нанадолнища с претенции и никакво покритие. Само "ИСКАМ".."ИСКАМ" ....жалко е. Нито интелект ,нито сръчност, нито желание....но претенции до космоса
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек сам не може да се справи с алкохолизма и тук е мястото на държавата. Алкохолиците се увеличават, но нищо не се предприема. Семейството не е подготвено да се справи с подобен проблем, а какво остава този възрастен човек да може да се справи. Трябва политика в тази посока и то от най.ранна възраст, а не да гледаме по улиците ученици с бира в ръка.
28
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не я оправдавам в никакъв случай, всеки възрастен е отговорен за живота си, обаче когато човек говори така за родителите си, не е видял от тях нито добро, нито достоен пример за уважение.
27
15
 
21
 
! Отговори
TURK преди 6 години
ТУРЦИ И РОМИ НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВЯТ ТАКОВА НЕЩО,НИТО ДА ОСТАВЯТ РОДИТЕЛИТЕ СИ В СТАРЧЕСКИ ДОМ.....НАРОД,КОЙТО НЕ УВАЖАВА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ ЗАТОВА СИ ТЕГЛИ И ПАТИ.....
26
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да бе са и лепнали нвкава табелка.Защото изпила две бири.Или две чаши вино.Има такива к,ретени че изкарват жените какви ли не.Оказва се че жените са си абсолютно готини.Работещи и ерудирани хора.Гаджета и прочие. С деца и семейства.Те възрастните понякога правят страшни драми.
25
0
 
13
 
! Отговори
Лил преди 6 години
До типично по булгарскиТи пък..............Къде им прочете имената , че коментираш така? Не политизирайте всичко беееее...С каквото и ще име /турско,българско еврейско.../ възрастен ЧОВЕК е грехота е !!!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са и нанасали побой.Отключва я хранително разстройство започва да повръща.До анорексия.Причините могат да бъдат милиони.
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не може си купи превръзките ,защото няма с какво.Малко ли е? Да си купи елементарните женски неща.Защо я съдите,без да сте наясно с причините.
22
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има причина да пие.Разбито сърце.Тежък развод.Смърт на близък.Няма такова нещо роден алкохолик.Тя е без работа.Разсипана е! Я да работи по 12 часа тежък физически труд да видим дали ще пие и оргии дали ще правиТя не се уморява,няма от какво не може да спи.Нормално.Един безкраен омагьосан кръг. Скандали за пари.Млада е А е третирана като пенсионер. Колко години си е у дома.Това я довършили.Не всеки има психика за тези неща от живота.Разсипана е!
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново двоен стандарт.Ако алкохолик тормозеше майка си щеше да има вече над 200 коментара какъв *** е, да го заключат и все в този дух. А бедният човечец не може да изкара последните си дни на спокойствие, камо ли достойно, но това не интересува никой.
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бълхарска му работа ...
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, обаче има световен ден против домашното насилие САМО НАД ЖЕНИ, но не и над мъже!!! Къде са сега феминистките да ми говорят за равноправие?
18
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Жалка гледка са децата на работохолиците. Обикновено хората, който са били много заети с работа на старини се чудят как да се справят с неразумните, мързеливи и неблагонадеждни си деца. Тога те съжаляват, че не са обръщали достатъчно внимание на децата си.