Колко са засегнатите от фалита на туроператора? Ангелкова търси

Тя призова засегнатите клиенти да потърсят контакт с министерството
Обновена: 20 дек 2017 14:11 | 20 дек 2017 14:00, Веселина Йорданова
17
Колко са засегнатите от фалита на туроператора? Ангелкова търси
Снимка: БТА

Изяснява се колко души са потърпевши от фалита на туроператора "София тур и Холидей",  съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Министерския съвет.

Още по темата
Тя призова засегнатите клиенти да потърсят контакт с министерството. До момента това са направили шестима души, но данните колко хора са закупили празнични пакети, били противоречиви.

По думите на Ангелкова към момента няма връзка с фалиралия туроператор за изясняване на ситуацията. Вчера от фирмата обявиха, че изпадат в неплатежоспособност, след като са разплатили стари задължения.

При последвалата проверка от министерството обаче на адреса на фирмата не е бил открит абсолютно никой.

В 15 часа днес Ангелкова вика на спешна среща директорите на двата застрахователя – бившият и настоящият на фирмата. Застрахователят е сменен само преди дни – на 12 декември, като настоящият е "Алианц".

Има и разминаване в размера на покритието на застраховката, което ще се проверява. На срещата ще присъстват представители на Комисията за финансов надзор, както и представители на фирмата на по-ниско ниво, защото собственикът не може да бъде открит към момента. По думите на министъра през октомври компанията е сменила собственика си и е прехвърлена на сръбски гражданин.

Очаква се на срещата да има повече информация за засегнатите клиенти и как най-бързо те да бъдат обезщетени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка фирма можем да фалира. Не е нужно да има план за "крадене" . По-добра конкуренция, не добре планирани инвестиции и др могат да доведат всеки до фалит. Това че фирмите се прехвърлят на **** или клошари вече е държавен въпрос , защо се позволява.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не разбирам, имаш 500 човека купили нещо от теб, което ти не си им го доставил, но си взел пари за него.Къде са парите?тези първо трябва да ги прибират на топло до изясняване на ситуацията и да има обща стратегия какво се прави, не 500 човека да звънят сега на министерството поотделно.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анализатора преди 6 години
Нищо ново под слънцето,фалира основния превозвач на западните туристи Ники флай,и трябва да се върнат парите на хората,в България това може и да не се случи.../за това се обевява в несъстоятелност.
7
1
 
6
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. ОТНОВО ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ...
6
6
 
9
 
! Отговори
кошмар преди 6 години
Това на снимката ако е жена - аз съм космическа совалка!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая като брокер ли действа вече? За какво засегнатите ще търсят министерството? нали има застраховател, да си търсят парите от там. Още повече , че фалирата фирма обвинява именно министестерството за фалита си в своето открито писмо
4
1
 
12
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Ей значи...вече не е модерно да се подбират новите "собственици" по и под пейки на гари и автогари...минАхме в Сръбско...евала...някой ще си купи Бентли
3
1
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Може - Мис БГ 2017.
2
10
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Кажете честно, може ли да има по голяма грозотия от тази на снимката?
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата е прехвърлена на сърбин.КЛАСИКА!Баламите ще пият по една студена вода.Застраховка ЙОК щото е направена преди дни което си е чиста измама и застрахователя НЯМА да плати при това с пълно основание.Тая Ангелкова ли е Ангелакова или пък Турлакова, само ви дрънка врели-некипели.*** пак го "изяде".КЕФ!!