Над 20 млн. получават общини за пътища и ВиК

МС отпусна пари за посолство, саниране, щети от наводнения...
4
Над 20 млн. получават общини за пътища и ВиК
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи за 2017 г. на редовното си заседание днес.

Общините Съединение, Тервел, Куклен, Димитровград, Симеоновград, Харманли, Симитли, Долни Чифлик, Дългопол, Севлиево, Трявна, Шабла, Стамболийски, Търговище, Доспат, Бяла, Луковит, Брезник, Пазарджик, Кюстендил, Раковски и Дупница получават общо 20,6 млн. лв. за ремонт и рехабилитация на улична и ВиК мрежи, общински пътища и изпълнение на различни обекти от местно значение.

4,4 млн. лв. се предоставят за покриване от бюджетните организации в системата на Министерския съвет на дължимите към общините данък сгради и такса битови отпадъци за 2017 г.

С 390 000 лв. ще се финансира предварително проучване за конструктивно обследване на Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

По бюджета на Българската национална телевизия се разпределят 14,2 млн. лв. за обезпечаване на плащания, свързани с разпространение на телевизионни програми чрез електронна съобщителна мрежа за наземно цифрово радиоразпръскване.

С друго решение правителството одобри допълнителни разходи от 1 млрд. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2017 г. за изпълнение на националната програма за саниране. Това е вторият милиард за финансиране на програмата, който бе одобрен с решение на 43-ото Народното събрание на 18 януари 2017 г.

Правителството отпусна и 578 200 лв. за откриване на посолство на България в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Решението за откриването на дипломатическа мисия на България в ОАЕ е от ноември 2015 г.

Допълнителни 5 млн. лв. се отпускат по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за ликвидиране на огнища на болестта "инфлуенца по птиците" (птичи грип), за обезщетяване на собствениците на животни, както и за тестове за диагностика на заболяването африканска чума по свинете.

Други 3,8 млн. лв. се предоставят за достъп до електронни научни бази данни - по бюджета на МОН.
 
Допълнителни 1,4 млн. лв. отпуска правителството на общините Бургас и Камено за преодоляване на последиците от наводненията през октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 22 града са отпуснати 20 милиона. Средно по 900 х. лв. Докато ги помиришат и ще свършат. Ако не са ги похарчили предварително,де. Виж, ако наближаваха избори, сумите щяха да са по различни.
3
1
 
3
 
! Отговори
Оял се преди 6 години
шопара се разплу до пукване
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA KMETA MU TRYABVAT POVECE
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Симитли трябва повече.