С ЧНГ: Минималната заплата става 510 лева

Размерът й ще се повиши с близо 11%, реши кабинетът
154
С ЧНГ: Минималната заплата става 510 лева
Снимка: архив, БулФото

Минималната работна заплата ще стане 510 лв. от 1 януари 2018 г. Размерът й ще се повиши с 10,9% в сравнение с настоящата година, реши правителството.

Според Министерския съвет по-високият размер на минималната заплата ще мотивира търсещите работа и ще допринесе за намаляване на риска от бедност сред работещите.

За повишаването на минималната работна заплата на 510 лв. способстват икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаването на броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната, допълват от кабинета.

Не на това мнение са работодателите, които вече се обявиха против с мотива за фалит на фирми. Синдикатите пък традиционно смятат, че ръстът на минималната заплата изостава.

От 1 януари 2018 г. минималната работна часова заплата ще бъде 3,07 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
2
 
! Отговори
seira преди 6 години
До шматка 139:НЕ ПОЗНА!НЕ СЪМ "РАБОТОДАТЕЛ".ПРОСТО ЕДНА ЛЪЖА СЕ ПОВТАРЯ ПОСТОЯННО.ИСТИНАТА Е В ПОВИШАВАНЕ НА ПОКУПАТЕЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ НА ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК.МОЖЕ ДА ВЗЕМАШ 6000 лв./м И ДА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗХРАНВАШ - САМ СЕ СЕТИ ЗАЩО?!А, НИКЪДЕ НЯМА ЗАКОН, КОЙТО ДА ЗАДЪЛЖИ "РАБОТОДАТЕЛЯ" ДА ТИ ПОВИШИ ЗАПЛАТАТА, СЛЕД "ВДИГАНЕТО" НА МРЗ!ПРОСТО ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ОТ "РАБОТОДАТЕЛИТЕ" И ОТ РАБОТНИЦИТЕ (СЛУЖИТЕЛИТЕ).АМИН!
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 127В селото е истината за папото, ама като отидеш на гишето да плащаш тока, водата, парното, цифровата, нета, телефона, не можеш да ги платиш с картофи, боб, домати, мляко, вълна, рибица и пр.
135
1
 
1
 
! Отговори
Фирмаджията преди 6 години
Ай честито! От 03.01.2018г. ще се напълни трудовата борса с безработни.
134
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 132Ами мед.сестрата да отиде при шефа и да му каже че тя не е санитарка и заслужава повече.МРЗ и МЧС са механизми които използват правителствата законтролиране на жизнения стандарт.Когато в Румъния вдигат МРЗ всички викате:гледай какво правят румънците.Когато тук се вдига започвате да плюете.Що за племе сме
133
0
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 138Ти явно си работодател който трепери от данъците.Как ще е фиктивно увеличение бе.Нали като кандидатсвам за работа офертата вече ще е от 510 нагоре.Аман от ревльовци.Като не можеш да плащаш такива заплати по добре да фалираш.
132
3
 
9
 
! Отговори
seira преди 6 години
ЕДНА И СЪЩА ЛЪЖА СЕ ПОВТАРЯ ВСЯКА ГОДИНА!"ВДИГА" СЕ ДАНЪЧНАТА ОСНОВА НА ОБЛАГАЕМАТА МРЗ.ДЪРЖАВАТА ОФИЦИАЛИЗИРА МРЗ В РАЗМЕР НА 510 лв.!ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЕЗАВИСИМО ОТ РЕАЛНИЯ ДОХОД, МИНИМАЛНИЯ ОБЛАГАЕМ ДОХОД (МРЗ) СТАВА 510 лв.ТОВА ОБСТОЯТЕЛСТВО ИЗОБЩО НЕ ЗАДЪЛЖАВА "РАБОТОДАТЕЛИТЕ", ОСВЕН ПРОЦЕНТНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НОВАТА ДАНЪЧНА ОСНОВА, ДА ВИ "ПОВИШАТ" ЗАПЛАТАТА! НА ПРАКТИКА СЕ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, А СПАДА РЕАЛНИЯ ДОХОД НА РАБОТЕЩИЯ!!!ОБЕДНЯВАМЕ!!!АМИН!
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средна работна заплата за България 500 Е, но 70 % от населението е с доходи под средната работна заплата. Заплатите в масовият случай в София около 600-700 лв., ИТ масово около 1500-2000 лв., кол център 1500 лв. В страната 500 лв. нето е мечтана заплата. И после някой излиза и казва магазините пълни, кафетата също.
130
1
 
14
 
! Отговори
До 135 преди 6 години
Защото такова нещо като средна заплата не съществува в реалния свят, това е някаква измислена напоследък величина, която не показва нищо. Не можеш да вземеш парите на всички работещи хора и да ги разделиш на броя хора, защото аз като взема заплата и ти като вземеш заплата не ги слагаме на една купчина заедно и да харчим от нея, а ти си харчиш твоята и аз моята. Тия алабализми са, за да могат да убедят гладния, че не е гладен.
129
2
 
12
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
От тия 510 лева, държавата, разбирай групировката на власт и техните послушковци, прибират около 1/3 още преди да си взел заплата, още 1/3 са ти я откраднали работодателя като ти е спестил извънреден труд, нощен труд, празничен труд и т.н. и с тая една трета, която остава, почват да ти вземат ДДС на всички покупки, акцизи, такси, глоби и т.н... така че реално си изработил 800 лева, взел си 400, а си похарчил само 200, което ни доближава повече до Мали и Бангладеш, отколкото до Унгария или Дания
128
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
България остава най-бедната държава в Европа.Гарантирано от ГЕРБ!Добро утро, селяни прости!
127
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Така е в държавата на ГЕРБ-ерите, недейте да ревете!
126
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо се вдига само минималната заплата, а не средната, я кажете?Знаете ли какво става в болниците например?Санитарката без никакви отговорности и с ниско образование ще взема колкото медицинската сестра.Искате да настройвате хората едни срещу други ли?Това ли е управлението на ГЕРБ?
125
0
 
17
 
! Отговори
Йо преди 6 години
Абе то как е тръгнало май ще започне ме да си плаща ме, че да ходим на работа
124
1
 
11
 
! Отговори
extremist преди 6 години
БРАВО; ГОРДЕЯ СЕ С НАРЪСТЪКА НА БВП, ПРОГРЕСА НА ИКОНОМИКАТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ...НАСТИГАМЕ ТОНГО И ЗАНЗИБАР, ВЕЧЕ ЧОВЕК С МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА МОЖЕ ДА СИ КУПИ МАЛКО СУДЖУК, 2-3 БИРИ И.....СТИГА ТОЛКОВА - НА ДРУГИЯ ДЕН ТРЯБВА ДА СЕ БАЧКА И ЗА ТВА НИКВО ПРЕПИВАНЕ И ПРЕЯЖДАНЕ
123
3
 
15
 
! Отговори
От чужбина преди 6 години
как ги произвеждаш дрОгарю!?? ако се изхранваш от това си умрял!?? такива простотии ти ги разправя тоя *** Борисов!!той грам не е работил,даже е проижвеждал нелеглно цигари ама ви вика да садите картофи а ,той да ВИ КРАДЕ!!???
122
1
 
19
 
! Отговори
вятър и мъгла преди 6 години
Като се вдига минимална заплата за страната, защо не е обвързана пропорционално със заплатите, получавани във всички професионални сфери? Или пък вече всички работещки ще са официално доказани сиромаси? Няма що- голямо геройство са извършили модерните все още народни изедници.тъпанарска история, в типично български стил!
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селото е истината. Произвеждаш си и ядеш и то чиста храна, а не *** от Кауфланда. Света ще се раздели на два паралелни свята. Едните със свръхтехнологиитее, а другите ще са на село по голямата част от населението , разбира се ще е на село.
120
7
 
11
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Мноо батки тука, САЩ, UK, ...а - у ... !!!Средна, полусредна и квадратична класа....Боже, кви *** наоколо, ужас.Е тва е да си вярваш колко си велик.Не че на някой му пука. Реших да споделя, докато си го премествам :))))
119
3
 
47
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
510 лв. седмична минимална заплата трябва да е...
118
4
 
38
 
! Отговори
народа преди 6 години
много бе , 510 лв, срамота , даже в Албания капиталистите дават повече, това е резил и гавра с народа, докога ще търпим тези капиталистически изедници на власт ?!?!?