Facebook приятел, а? Бой, тормоз и 6 дни под ключ за пловдивчанка

20-годишната жена приживяла кошмара в Германия, сега е у нас
21 дек 2017 07:10,
53
Facebook приятел, а? Бой, тормоз и 6 дни под ключ за пловдивчанка
Снимка: flckr

20-годишна млада жена от Пловдив е прекарала 6 дни заключена в квартирата на гаджето си в Германия, където е била жестоко пребивана от него. Причината е, че приела мъж за приятел във Facebook.

Това съобщиха от неправителствена организация за защита на жертви на насилие в града на тепетата, където пострадалата е потърсила помощ след връщането си от чужбина.

Пред психолозите тя разказала, че с любимия си, който бил от Шумен, се запознала чрез социалните мрежи. Връстникът й работел в Германия. Първоначално пловдивчанката му ходела на гости за по 10-15 дни, а впоследствие двамата решили да се съберат в Германия. Младата жена пристигнала там с еднопосочен билет.

"В колата, на път към населеното място, където живеел, той се нахвърлил върху нея с юмруци заради мъжа от Facebook. Спрял на паркинг, свалил й багажа и я заплашил, че ще я остави на тираджиите. После отново я качил и я отвел в квартирата си. Там боищата продължили", разказва пред "24 часа" адвокат Жанета Борисова от правозащитната организация.

След 6 дни плен биячът принудил избраницата си да тръгне с него към строежа, където работел. Оставил я заключена в колата, в подземен паркинг, а тъй като близката аптека била затворена, наложил картофи на раните й, като ги залепил с тиксо.

"На всеки два часа проверявал дали приятелката му е в автомобила. По обяд насилникът тръгнал да излиза с колата от паркинга и тогава тя успяла да избяга", описва премеждията на жената адвокат Борисова.

Насинената пловдивчанка, а и хора, които й помогнали, извикали полиция. Пред германските униформени тя заявила, че не желае да подава жалба срещу гаджето си.

Полицаите я придружили до болница, а след това и до автобуса за България.

В момента жената все още се възстановява от изживения шок с подкрепата на психотерапевти от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Занимават ни с простотията и манталитета на някакви *** всеки ден. И следващият от фейсбук ще я пробие, защото толкова й е акъла. Съмнявам се униформите да са подминали случая ей така. И аз съм в Германия и такива българи има тук, че се чудя как въобще са стигнали до тук. Простотия, страшна, аз такива хора не съм срещала в България дори. Нищо не им се разбира на български, със самочувствие, готови да скочат да се бият, важни, но онзи от метрото си намери майстора нали?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКъсмет ! от 356 приятели - точно него избра============Ама Германия е това, а не Чупърлянци:))
9
0
 
14
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
"Пред германските униформени тя заявила, че не желае да подава жалба срещу гаджето си"Без коментар!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е,че сега повечето млади разчитат на социални контакти чрез социалните мрежи.Те не осъзнават,че не може да разчитат на информацията там. Как може да се довериш на човек с който както казваха старите хора "не си изял една торба сол " ,т.е. не си го видял какъв е в живота.
7
1
 
15
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Бе, да му се невиди! Как пък от социалните мрежи си намират психопати, каква изненада, а? Да се смееш ли, да плачеш ли... Ако постоянно ще я ревнуваш на тебе жена ти не требе... Седи си сам, егати!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късмет ! от 356 приятели - точно него избра
5
0
 
16
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
Това е отвратително, наистина. Този е всичко друго, но не и мъж. Проблемът е, че повечето жени попаднали в подобна ситуация, след някой друг месец си се връщат при "любимия". Казвам повечето, не всички.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега "мъжът" хванал бързо оборотна и чака вярност. Успех!Младите много наивни с тяхната свръх свобода - АНАРХИЯ и това наричали живот без морал, без ценностна система.Колко години целия свят знае поговорката на Facebook "Едни ги събира, други ги разделя".
3
2
 
27
 
! Отговори
Jj преди 6 години
Четейки тази новина и новините около Дамла ми идва ужасяваща мисъл в главата. Нещо чудовищно се случва някъде между детството и порасването на българските жени. В един момент милеем за живота на едно малко момиченце, а в следващия ги унижаваме и спукваме от бой, защото 'мъжествеността' е под прицел. Ужасно, просто ужасно...
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха ... не желаела да подава сигнал, тогава какво ни занимавате ... тя си го обича явно
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая Фейсбук няма нищо общо. Просто мъжът е бил психопат, който може да постъпи така и когато жената просто се заговори с друг на улицата, в заведението, в службата си.нито е новина, нито е нещо интересно.