Facebook приятел, а? Бой, тормоз и 6 дни под ключ за пловдивчанка

20-годишната жена приживяла кошмара в Германия, сега е у нас
21 дек 2017 07:10, Златко Желев
53
Facebook приятел, а? Бой, тормоз и 6 дни под ключ за пловдивчанка
Снимка: flckr

20-годишна млада жена от Пловдив е прекарала 6 дни заключена в квартирата на гаджето си в Германия, където е била жестоко пребивана от него. Причината е, че приела мъж за приятел във Facebook.

Това съобщиха от неправителствена организация за защита на жертви на насилие в града на тепетата, където пострадалата е потърсила помощ след връщането си от чужбина.

Пред психолозите тя разказала, че с любимия си, който бил от Шумен, се запознала чрез социалните мрежи. Връстникът й работел в Германия. Първоначално пловдивчанката му ходела на гости за по 10-15 дни, а впоследствие двамата решили да се съберат в Германия. Младата жена пристигнала там с еднопосочен билет.

"В колата, на път към населеното място, където живеел, той се нахвърлил върху нея с юмруци заради мъжа от Facebook. Спрял на паркинг, свалил й багажа и я заплашил, че ще я остави на тираджиите. После отново я качил и я отвел в квартирата си. Там боищата продължили", разказва пред "24 часа" адвокат Жанета Борисова от правозащитната организация.

След 6 дни плен биячът принудил избраницата си да тръгне с него към строежа, където работел. Оставил я заключена в колата, в подземен паркинг, а тъй като близката аптека била затворена, наложил картофи на раните й, като ги залепил с тиксо.

"На всеки два часа проверявал дали приятелката му е в автомобила. По обяд насилникът тръгнал да излиза с колата от паркинга и тогава тя успяла да избяга", описва премеждията на жената адвокат Борисова.

Насинената пловдивчанка, а и хора, които й помогнали, извикали полиция. Пред германските униформени тя заявила, че не желае да подава жалба срещу гаджето си.

Полицаите я придружили до болница, а след това и до автобуса за България.

В момента жената все още се възстановява от изживения шок с подкрепата на психотерапевти от организацията.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Занимават ни с простотията и манталитета на някакви *** всеки ден. И следващият от фейсбук ще я пробие, защото толкова й е акъла. Съмнявам се униформите да са подминали случая ей така. И аз съм в Германия и такива българи има тук, че се чудя как въобще са стигнали до тук. Простотия, страшна, аз такива хора не съм срещала в България дори. Нищо не им се разбира на български, със самочувствие, готови да скочат да се бият, важни, но онзи от метрото си намери майстора нали?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен
Късмет ! от 356 приятели - точно него избра
============
Ама Германия е това, а не Чупърлянци:))
9
0
 
14
 
! Отговори
\m/ преди 11 месеца
"Пред германските униформени тя заявила, че не желае да подава жалба срещу гаджето си"
Без коментар!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лошото е,че сега повечето млади разчитат на социални контакти чрез социалните мрежи.Те не осъзнават,че не може да разчитат на информацията там. Как може да се довериш на човек с който както казваха старите хора "не си изял една торба сол " ,т.е. не си го видял какъв е в живота.
7
1
 
15
 
! Отговори
Горан преди 11 месеца
Бе, да му се невиди! Как пък от социалните мрежи си намират психопати, каква изненада, а? Да се смееш ли, да плачеш ли... Ако постоянно ще я ревнуваш на тебе жена ти не требе... Седи си сам, егати!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Късмет ! от 356 приятели - точно него избра
5
0
 
16
 
! Отговори
Georgiev преди 11 месеца
Това е отвратително, наистина. Този е всичко друго, но не и мъж. Проблемът е, че повечето жени попаднали в подобна ситуация, след някой друг месец си се връщат при "любимия". Казвам повечето, не всички.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега "мъжът" хванал бързо оборотна и чака вярност. Успех!
Младите много наивни с тяхната свръх свобода - АНАРХИЯ и това наричали живот без морал, без ценностна система.
Колко години целия свят знае поговорката на Facebook "Едни ги събира, други ги разделя".
3
2
 
27
 
! Отговори
Jj преди 11 месеца
Четейки тази новина и новините около Дамла ми идва ужасяваща мисъл в главата. Нещо чудовищно се случва някъде между детството и порасването на българските жени. В един момент милеем за живота на едно малко момиченце, а в следващия ги унижаваме и спукваме от бой, защото 'мъжествеността' е под прицел. Ужасно, просто ужасно...
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
хаха ... не желаела да подава сигнал, тогава какво ни занимавате ... тя си го обича явно
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В случая Фейсбук няма нищо общо. Просто мъжът е бил психопат, който може да постъпи така и когато жената просто се заговори с друг на улицата, в заведението, в службата си.
нито е новина, нито е нещо интересно.