Полицаите на протест, но без да блокират ГКПП-та

Недоволните ще стоят около час на пет гранични пункта
20
Полицаите на протест, но без да блокират ГКПП-та
Снимка: Булфото, архив

Както се заканиха служителите на МВР излизат на протест на границата, но обещаха, че няма  да блокират ГКПП-та.
Недоволството им отново е заради ниските заплати и на 22 декември ще го покажат за пореден път.

Още по темата

Протестът ще започне от 11:00 часа на ГКПП "Станке Лисичково", ГКПП "Стрезимировци" и пред РДГП "Елхово", от 11:30 часа протести ще се проведат на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Илинден", а в 12:00 часа ще е началото на протестите на ГКПП "Дуранкулак" и пред РПУ – Сливен, обясни зам. шефът на Синдикалната федерация на служителите на МВР Димитър Попов.

"Няма да създаваме никакви пречки за преминаващите пътници, тъй като утре се очаква засилен трафик. Няма да пречим и на колегите, които в момента ще бъдат на работа и ще обслужват този поток. Протестът ще бъде изцяло законен. Ние нямаме право на стачка, както и нямаме право да блокираме пътища или да затрудняваме движението. Нашият протест ще бъде изцяло съобразен със Закона за митингите и манифестациите, където е записано много ясно, че не трябва да бъдат създавани пречки за безопасността на движението и въобще - за нормалният трафик и обществения ред. Няма да пречим на никого, затова нека хората са спокойни – те ще могат да пътуват без проблеми", каза още Попов.

Той добави, че протестиращите ще седят от двете страни преди зоната на граничните пунктове, където ще кажат какви са техните искания, след което ще се разотидат.

Протестът се очаква да продължи около 60 минути на всички 5 гранични пункта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
вход преди 6 години
Глупости, повечето хора продължават да работят, дори и след навършването на пенсионна възраст. С една мизерна пенсия от около 350 лв., не е реално човек да съществува.Я да стане пенсията 1000 лв., да видим, колко хора ще имат желание да продължават да работят, след навършването на пенсионна възраст. За полицаите, трябва заплащането да е доста по-високо! Не може БГ полицай да получава, колкото примерно,работник в склад или една барманка.!Просто естеството и категорията на работа са различни!
12
2
 
3
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Полиция, образование и медицина не са на лош хал що се отнася до служителите там. Услугите им не струват. Виж им заплатите, коледните, почивките, ранно пенсиониране, купчина пари при него, частните практики и частните уроци, не смятам рушветите. 11, намери кой да дадеш за пример. След пенсиониране всички тия работят, вземани с предимство
11
6
 
2
 
! Отговори
в свой ръце преди 6 години
До До 9Глупости,те са отишли там да работят а не да им пука за нас,ни я сме си изпълнили задължението като отделяме от данъците си за тях,и ако не им харесват условията да напускат никой не идва в моята фирма да ми решава проблемите ни я сами си ги решаваме нали.
10
3
 
4
 
! Отговори
ДААА преди 6 години
Пари само при реформи и работа,както е в ЕС.
9
3
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Пич проблема е твой,мой,техен на всички е. Защо си мислиш,че на тях им пука за теб когато на тебе ти е все тая за тях. От такива като теб полиция, образование, медицина са на тоз хал ! Мен не ме мисли имам достатъчно, не ми трябва нищо от тях освен 2та метра но и тях съм си ги купил но ми е болно като гледам,че нацията страда от такова мислене като твоето тяхно мое бла бла то е на всички !
8
5
 
4
 
! Отговори
nvbogh преди 6 години
До ме 3Ми за тази заплата можеш само да си мечтаеш, че ще видиш такива. Естествено има и съвсем нормални хора в МВР. Да не те отчайвам, ама скоро казаха, че набират около 5200 полицая, а кандидати нямааа. Така, че ще се наложи да вземат куцо, кьораво и сакато само и само да има нещо там, ама се съмнявам, че и такива ще се хванат за тази заплата. Така, че и да ревеш и да не ревеш все тая. Никой не го интересува твоето мнение.
7
4
 
10
 
! Отговори
нали? преди 6 години
До До 8Това е техен проблем щом са мишки и не смеят да искат промени и реформи,народа плаща и очаква те да си вършат работата а какво става вътре в системата си е тяхна грижа те са си виновни щом ги е страх да се справят с една шепа *** и не трябва ни я да страдаме заради мишоците.
6
2
 
8
 
! Отговори
това е преди 6 години
До СсНяма лошо в полицията да получават големи заплати,но първо реформи,преатестация на целия личен състав, и тогава сега не и колкото по бързо го разберат самите полицай толкова по добре за тях...
5
5
 
6
 
! Отговори
ясно преди 6 години
Нека някой от тях ни обясни защо им се полага увеличение,да дадат отчет за свършеното,както е в нормалния бизнес ако си добър и си работил добре тогава награда,а не като в полицията няма реформи и работил не работил привилегии и увеличение,не така уважаеми.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв пронест бе алооу?Какво искате?Престъпници!Всекидневно убийства.наркотици.боища!Прекарвате нелегарни срещу пари!Какъв го искате.ве алооу?Търтеи!
3
3
 
15
 
! Отговори
ме преди 6 години
Аз искам да виждам умни и възпитани полицаи, които не гледат да ти вземат 20 лева. В погледа им няма лукавост, шкембетата им не крият кила прасета.. искам да виждам добро отношение и като видиш полицай да го гледаш с възхищение и уважение, а не с присмех.Когато това стане, тооогава да искат увеличения на заплатите..
2
4
 
10
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Пак ли протестирате бе милиционерчовци? Кааак не ви омръзна да ви лъжат бе! Тоя дето ви каза преди изборите, че като вземе властта ще ви увеличи заплатите ли, той ли ви излъга? Е, не сте само вие...дано съм ви успокоил малко.
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nali po 500 lv sa koleda ne po 40 lv ksto tia do 310 lv kakvo iskat pove4e saplatite ne sa im 520!lv pijat puschat imst apartamenti ne sa gladni nahalni sa