Предколедно, на браздата: Полицаи на протест!

Недоволството, заради лоши условия на труд и ниски заплати
22 дек 2017 11:20, Петя Славова
15

Полицейските синдикати излизат на протест, дни преди коледните празници. Протестните действия ще са пред граничните пунктове в Елхово, Варна, Дуранкулак, Кулата и Стрезимировци. Основните искания на полицаите са вдигане на заплатите и по-добри условия на труд.

Част от протестиращите се събират в Люлин, за да тръгнат към едно от местата, предвидени за протест - ГКПП Стрезимировци.

Още по темата

"Пунктовете няма да бъдат затваряни. Ще се минава безпроблемно. Не искаме да пречим на гражданите, които ще празнуват някъде извън страната. Искаме да изразим недоволството си от МВР", казаха пред Bulgaria ON AIR полицаите.

По думите им разчетът на бюджета разрешава увеличение на заплатите, но все пак политиците не са склонили да има такова повишение. За по-добрите условия на труд също не се взимат никакви мерки, защото униформите са като от края на миналия век, категорични са пазителите на реда.

"Трябва да бъде обърнато внимание на сигурността на полицаите. Старият закон има 14 поправки. Трябва да се изготви нов закон и да се повиши защитеността на служителите на МВР. Колегите трябва да бъдат сигурно в своята неприкосновеност, за да си вършат работата", отбелязаха те.

Според тях трябва незабавно министърът на вътрешните работи Валентин Радев да влезе в преговори за всички тези искания, но това така и не се случва.

"След реформата "Бъчварова" недостигът на колеги е голям. Има около 5000 вакантни места. От пожарникарите се иска да ходят по 2-ма души на пожар. Пострадали от тези решения ще бъдат хората. Не искаме да се случи инцидент, за да се задвижи системата", уточниха протестиращите.

Служителите допълниха, че протестите ще продължат и по време на европредседателството до предприемане на конкретни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
expolice преди 6 години
Че вие тъпаници да не би да си мислите че боко ше ви вдигне заплатата. Парите ви са в рохингите с по десет чаавета всички с фалшиви инвалидни пенсии. Рохингите жена получава всеки месец 1300 до 1500 лефта без да си мръдне пръсчето. Хехе.Отделно от престъпления си добавя допълнително финанси.Докато държавата я командват двама старшини цецо и боко оправия няма да има.
9
0
 
0
 
! Отговори
boy.de преди 6 години
До Do 2Ама сте и грамотни!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига протести, цела година полицайте на протест, ами седнете и си починете бе хора, ако сте се изморили, че празници идват. Дрехите ви дрехи , обувките обувки, заплатичката добра, извънаредни, почивки, 20 заплати при пенсия и добра пенсия.Кво още?
7
1
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
По мое време имаше милиция ! Сега са търтеи-рушветчии !
6
1
 
5
 
! Отговори
Сс преди 6 години
А ти като милиционер колко пъти си усещал,искара се Рамбо,не сме на седем годинки и знаем как работят милиционерите....търтеи
5
2
 
11
 
! Отговори
От дядото преди 6 години
До АнонименНе знам при толкова ниски заплати, как един пенсиониран сержант получава пенсия два пъти по-голяма от един инженер и три пъти и половина минималната пенсия за страната?....
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При минимална заплата от 510 лева, нормално ли е стартовата за полицай да е 710??? Как няма да протестират, това си е унижение.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе *** имате оръжия ами направете Военен преврат и само така може да събирите Фалшивите менте Патриоти и ГЕРБ
2
3
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
не е лесно по цял ден да имитираш дейност и да си седиш на гъзa ,мисля че заслужават повишение!
1
2
 
21
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
За какво протестират , не знам какво са им обещали Бойко Борисов и Цветанов, които излизат от тези среди. Аз като пенсионер виждам, че един сержант получава два пъти по-голяма пенсия от един инженер и три пъти и половина повече от минималната пенсия в България.Явно имат сериозни основания. Аз имах 40 години трудов стаж. На тях им искат 18?....