С новата година – нова тримесечна винетка за 54 лева

Стикерите за следващата година са вече на пазара
14

2947 гледания   |  Още видео
Винетките за следващата година са вече на пазара. В търговската мрежа се продават 2 милиона стикера, като до края на януари трябва да станат 5 милиона. За първи път те ще важат от датата на купуването им, а не до края на януари, както беше досега.

Въвежда се и нова тримесечна винетка, която ще струва 54 лева. Тя ще е улеснение основно за хората, които ползват годишния си отпуск в България, но не живеят тук.

И тази година цената на стикерите за леки коли остава непроменена. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната - 15 лв.

Почти 350 милиона лева ще влязат в хазната от продадените винетки за 2017 г., което е с над 30 милиона повече от миналата.

Новите винетки идват с нова защитна нанотехнология. Тя позволява буквите и цифрите на стикера да сменят местата си при наблюдение от различен ъгъл. Затова по-добре не опитвайте да си правите фалшива винетка. През изминаващата година няма засечени фалшиви винетки.

Глобата за шофиране без стикер е 300 лева. Това ще са последните винетки, защото от 2019 г. трябва да заработи ТОЛ-системата, съобщи Bulgaria ON AIR.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
До аноним сметкаджия преди 10 месеца
Абе палячо, нали смисъла на тея цени е да има преференция за тези, които купуват за по-дълъг период винетка бе. Най-скъпо ти излиза седмичната, а най-евтино годишната. Прост си. *** си.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали винетката се вдигна, за да има пари за ремонт и обновление на пътищата? Все по разбити пътища, дупки, кръпки и вълнички си караме.
9
0
 
3
 
! Отговори
Rec преди 11 месеца
Na vinetkite recycling ..!..
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кефи се българино , има нова таблица за деление 97 делено на 4 = 54. Нали така тва е цената на новата тримесечна винетка. Доволен ли си?
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И кой е този дето ще си купи тримесечна за 54 лева? Или трябва да е "умен" или "учен". Това означава че много добре ще му дойде за 1 година. Четири пъти в годината за по 3 месеца ще му се хванат 216 лева за година. Е кажете ми има ли такъв умник който ще си купи такава лилетка?
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Карали сме стари коли ми по тия пътища и нова да караш все ще се разбие никой нищо не прави по въпроса крадат яко парите на хората
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нов бардак със стари ков..ьри не става то
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ние плащаме,те си крадат!А 100%съм сигурен, че Тиквата,шайката около него,че и всички там в парламата не плащат нито винетки нито данъци!Нали са от привилегированата каста.
3
1
 
7
 
! Отговори
Бау преди 11 месеца
Еми .. браво ..
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хахах, 3 - месечната струва почти толкова, колкото струваше годишната, преди ГЕРБ и патрЕотите да я вдигнат на 100лв.
1
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
През новата година-стари про.стотии....