Тиха нощ, свята нощ... Христос се роди! Струи мир и светлина

На Бъдни вечер вижте празничните дръвчета в големите ни градове
24 дек 2017 18:10, Красимир Ангелов
60

София. Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Бъдни вечер е! Християнският свят е в трепетно очакване на новината за раждането на Божия син.

А ние сме заедно със своите най-близки и любими хора. И преди да седнем заедно около празничната вечеря, отрупана с постни ястия, екипът на Dnes.bg ви предлага да се порадваме на коледната украса в някои от големите ни градове.

Насладете й се!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
искам мир за хората по света не искам воина с никого а както изглежда ще започнеот светите места
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и започна са разказва шехерезада нова приказка за коледа
46
1
 
1
 
! Отговори
ПастафарианецJC преди 6 години
Честито Братя и Сестри -Летящото спагетено чудовище роди спасител.Слава на Великият Макарон
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички комплексари днес се обаждат. Смирете се, бъдете добри, не крадете, не лъжете, помагайте на другите човеци. Християните сме едно
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един от нас е божи син! С какво някакъв си Ицо ще е по-добър от мен или от теб? Религията е средство за контрол! Религията е болест! Религията е за овце!
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божи син приравнен по-късно към Бог роден от земна жена с неизвестен баща...ами то всеки *** може да претендира за бог. Стига да има баламурници които да му вярват.
42
7
 
12
 
! Отговори
Ишу Мипикха преди 6 години
Никакъв божи син не е раждал, това са абсолютни измислици тиражирани до безкрайност. Всяка година едно и също, все този младенец, и от гледна точка страничен наблюдател ви казвам супер абсурдно е ако може да се погледнете безпристрастно и да си чуете сектантските откачени приказки въпреки че влагате много любов и лични чувства, но това нищо не значи, човека е еволюционно е развит да изпитва всичко това и да се връзва на такива мелодраматични приказки, масова психоза.
41
0
 
11
 
! Отговори
толкова си прост преди 6 години
До 7-ми януари,че няма накъде повече,името Коледа не идва от колене,идва от Бог Коледа,затова тези дето са пеели в негова чест са коледари,ясно ли ти е,за днешните българи само плюскането и заливането с ракия са важни,изпаднали долни животни,за да бъдете хора трябва да започнете да работите и да си изкарвате хляба с труд,за сега сте само едни гнусни ***
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По соц времето официално не се празнуваше нито бъдни вечер нито коледа. Но народа си ги празнуваше. Официалният празник беше нова година с приветствието преди 12 часа на бай Тошо. Това приветствие в последствие и капиталокомунистите го наследиха и комсомолските президенти ни приветстваха. Но приветствията им се оказаха кошмарни. Пълни с лъжи двуличие и наглост. Докато на бай Тошо приветствията бяха изпълнени със съдържание и чисто сърдечни приветствия изказани на народен език!
39
2
 
6
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Христос не е могъл да се роди през декември и то 25 в Йерусалим щото е студено и звездите не могат да бъдат толкова ниско....... ,това е станало някъде около април месец ,а празника на края на годината са чествали още в "еретическите времена" .................. .)Но щом е Рождество ,то нека да е Рождество Христово ! Нека да има празници ,щом народа го иска празници ,то управляващия им връща празника от преди .
38
3
 
4
 
! Отговори
Ицо със склада преди 6 години
В тази свята нощ - дрогата е уредена от ДАНС Монтана . И по точно от Пламен :) И проститутките :) . Всеки път ще издавам по един от схемата . В пункта за прегледи от Берковица на излизане от градчето има едно момче - Ангел - замесен в схемата :)
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 Ти се еееретик
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иисус се е родил рано е още аз кръста за да стане Кристос или Христос
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сме божии синове и дъщери. Да се кланяте на Исус значи да се кланяте на заблудата и на евреите.
34
6
 
11
 
! Отговори
Драгалевски Ман Гел преди 6 години
В тази тиха и свята нощ на бедната,но празнична трапеза да не забравим да поменем и имената на онези около 3000 айдука, които за 27г.бастсаха, окрадоха, оглозгаха и предадоха народ и Родина,преяждайки с власт,пари и храна и превръщайки я в раграбен и разграден Катун.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не харесвате Православното Християнство,защо пишете глупости и хули във форума? Омръзна ми от такваз атеистична хулиганска ***. Отидете да си показвате силите си на други теми за разговор в днес.бг
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно,Исус не направи нищо щото го убиха и не му и позволиха!Но в това се състоя победата му !Поколения след него възприеха истината!Днес отново загърбена и убита!
31
6
 
2
 
! Отговори
до 31 от 3.8 заплата преди 6 години
Мизерстваш, щот нямаш акъл за 5 стотинки! Нито образование, нито квалификация, нито знанич да правиш квото и да е!Ела тука да видиш суджуци, пастърми, пържоли, вино, ракия, салати... всички екстри! Който бачка, прави тлъста пачка!
30
3
 
1
 
! Отговори
7-ми януари преди 6 години
По-долу съм направил грешка, да се чете "Христос се Роди".
29
3
 
5
 
! Отговори
7-ми януари преди 6 години
Хростос се Роди само че на 7 януари по нов стил (25 декември по стар стил).Новостилието е ерес, така, че България е пълна с еретици,които си празнуват нещо си, та даже не го наричат Рождество, а "коледа",че най-важното за тях е да заколят прасетро.Това не е християнство а ерес.През 1968 г. комунистите нареждат на комунистическата вече БПЦ да смени календара и БПЦ без никакво съпротивление го сменя.Но в християнските празници участва и Небесната Църква. И Там ли ще заповядате?Жалки комунисти