Българската Коледа: Да подкрепим спасения детски живот

Радев, Плевнелиев, Неофит присъстват на концерта
25 дек 2017 21:07, Александър Попов
13
Българската Коледа: Да подкрепим спасения детски живот

За 14 години в рамките на благотворителната инициатива на президента "Българската коледа" са събрани 29 984 449 лв. Това съобщи в началото на концерта в Народния театър "Иван Вазов" водещият Юлиан Вергов.

За това време са подпомогнати над 3800 деца и 259 лечебни заведения.

Инициативата "Българската коледа" се организира за 15-та година. Тя има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и да подпомага лечението на деца.

Петнадесетото издание е посветено на спасения детски живот, като насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация.

В Народния театър "Иван Вазов" в момента се провежда големият благотворителен концерт на "Българската Коледа". Той е под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава. На концерта присъства патриарх Неофит, както и президентът Росен Плевнелиев и настоящата му половинка Деси Банова.

Всеки може да дари надежда с SMS на номер 1117 на стойност само 1 лв., като кампанията е целогодишна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благотворителността е велико нещо. Но, по дяволите, никога няма да видим разчетите за постъпилите милиони. Показват 1-2 случая, на които са помогнали, за замазване на ситуацията, и това е. Да не излезе, че Българската Коледа е за определен брой... здрави и хитри хора! В БГ трябва да се дарява пряко на потърпевшия. Има ли посредници- кофти.
10
0
 
3
 
! Отговори
user преди 6 години
дайте, за да дадем .... че ние само даваме г-да управляващи. Не е ли време и вие да дадете?! Дайте сега, защото ще дойде време да ви излезе през ... Хайде със здраве и много ви здраве.
9
0
 
8
 
! Отговори
Димов преди 6 години
Поне освободете от 20%ДДС тези дарения! Няма да дам пари на държавата че не помага на хората.
8
0
 
3
 
! Отговори
Стефания Георгиева преди 6 години
Лично благодаря на Слави Трифонов и Росен Петров, тяхна бе идеята за Българската Коледа да я има въобще. Благодаря ви за помощта!Който не знае какво е болест и беда за детето ти, няма как да разбере какво е да ти помогнат, когато си загубил надежда.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната перачница на пари.ЦК на ГЕРБ вече отдавна са милионери.
6
1
 
11
 
! Отговори
радев преди 6 години
първо окрадат здравеопазването после пари събират пак да ги откраднат
5
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Роската Плевнелиев......................не ми го хвалете......................къде е той когато неофашистите в Киев от десен сектор избиват руски деца и жени в Украйна?
4
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Къде е БГ-държава да помага на болните деца?Къде са богаташите и олигарсите като Кирил Домусчиев и Георги Гергов?
3
1
 
18
 
! Отговори
23 преди 6 години
егати лицемерието
2
0
 
25
 
! Отговори
Ядосан преди 6 години
Гнусно! Нелепо! ПЕРВЕРЗНО !!! Няма пари за дечицата, но има пари за 13-та заплата и премии на държавни служители, а ?!?! 20% ДДС има върху всяко дарение, но за хазарта е колко ... ? Толкова ми е гнусно, че съм се родил в границите на тази прокълната територия .....
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що Така все помагате и все има МАЙКИ И БАЩИ С ЧЕРНИ БАЛОНИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА.ЩО ИМА ЧИНОВНИЦИ ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТЕ ВЪВ ВСЯКА ОБЩИНА И НИЩО НЕ ВЪРШАТ ЗА ДЕЦАТА В НЕРАВНОСТОИННО ПОЛОЖЕНИЕ.ЩО ИМА КАТО ПРОФОРМА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ РЕСУРСНИ УЧИТЕЛИ.ЩО РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА РАБОТЯТ ПО 2-3 РАБОТИ ЗА ДА ПЛАЩАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА ДЕТЕТО СИ-защота държавата не им е длъжна НО ЗНАЕ ДА ИМ ОБЕРЕ ДАНАЦИТЕ ТАКСИТЕ 20% ДДС ДАЖЕ И В/У Лекарствата на детето за което се БОРЯТ.ВСИЧКО Е ЕДНА ЛЪЖА И ПРОФОРМА НА ЗАГРИЖЕНОСТ.