Патриархът към българите: Бог се роди, заради нас!

Божията милост и любов да бъдат с нас, пожела †Неофит
25 дек 2017 11:30,
25
Патриархът към българите: Бог се роди, заради нас!
Снимка: архив, Булфото

Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото творение. Това каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеско и синодално послание за Рождество Христово

"И затова, в неизразимата си радост и благодарност, Църквата тържествува и изповядва: "Девицата днес ражда Свръхестествения, и земята поднася на Непристъпния пещера Ангели с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват. Защото заради нас се роди Младенец Предвечният Бог", заяви българският патриарх.

"Прекланяме се пред величието на безграничната и жертвена Божия любов към нас и, следвайки звездата, заедно с мъдреците, мислено се отправяме към приютилата Го пещера, където, присъединявайки се към ангелския хор, пеем и възпяваме: "Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието", добави той.

По думите му, възприел човешката природа, Бог се ражда, за да освободи човечеството от онзи, който незаконно e притежавал властта на греха и смъртта.

"Възлюбени в Господа, като следваме Господните повели, апостолските наставления и думите на светите наши отци, да постоянстваме във вярата и в усвояването на плодовете от спасителното за нас Въплъщение на Божия Син и наш Господ Иисус Христос. Нека с думите и делата си бъдем истински Господни ученици, Негови свидетели и възвестители на святата Му воля, проповедници на спасителното за човеците евангелско благовестие, та по завета Христов, като виждат делата ни, всички да познаят Истината и да прославят Небесния наш Отец. Нека със слово и дело подражаваме на Неговата жертвена любов към нас, както и Сам Той ни казва: "По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си", заяви патриарх Неофит.

"В деня на славното Христово Рождество отечески приветстваме всички верни чеда на светата наша Православна Църква в Родината ни и далеч от нейните предели, като всесърдечно благопожелаваме на всички вас крепко здраве, бодър дух и благословени от Бога успехи във всяко богоугодно и доброполезно начинание! Божията милост и любов, благодат и мир на раждащия се днес във Витлеем Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас", каза още патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари