Татковци поискаха споделено родителство в Деня на бащата

Някои не са виждали от години децата си
Обновена: 26 дек 2017 21:47 | 26 дек 2017 21:45, Василия Пейчева
23

4071 гледания   |  Още видео
Споделено родителство по шведски модел предлагат бащи, които не могат да виждат децата си.

В Деня на бащата татковците организираха какофоничен концерт пред Народния театър, за да привлекат вниманието на институциите, разказва Bulgaria ON AIR.

Бащите протестираха за промени в законодателството, което от години не е реформирано.

Те споделят, че от години не са присъствали на рождените дни на своите деца, а освен това не са ги виждали.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Страничен преди 11 месеца
До Анонимна
Нещо не разбирам - каква може да е логиката между това, което пишете за отношенията между хората и абсурдното чувство за собственост у родителите от единия пол, разбирайте майките. Независимо от степента им на свързаност с децата, от качествата на другия родител и т.н. Живеем в страна, в която конституционно е регламентирано равноправието в брака и семейството, но дерибействащи съдии решават събдбите на хората само по силата на собствените си предубеждения.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 11 месеца
До Миладинов
Г-н Миладинов, някой е "направил вече избор", но се оказва, че срещаш един, а после се оказва вече друг човек. Вероятно и по тази причина много хора не остават заедно за да отгледат децата си. Как Ви се харесва- "наръчник на добре изпечения домашен лъжец/лъжкиня", "как се свалят сиви мишки от студентските общежития" ,"една какичка ще те възпитава на Колтура- тя е с две виЗши образУвания", "пари ще падат, наместо въшки" и т.н.
20
1
 
6
 
! Отговори
Миладинов преди 11 месеца
До Анонимна

Надеждни или не, както виждаш, има жени, които са родили от тях. Това е чужд, не твой, избор, а е вече направен. Затова и оценката ти е напълно излишна. Тук въпросът е друг: детето се прави от двама, следва да се отглежда от двама, има нужда от двама. Това е, просто е.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 11 месеца
До Иванова
Тия бащи на клипа не са много надеждни. В случай,че някой от тях стане Възпитател- аз веднага отивам да сменя кардана на ЗИЛ-а.
18
3
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 11 месеца
Не е въпросът бащите само да виждат децата си, а и да могат да ги отглеждат, възпитават...
Кой може да каже, че една майка, само защото е майка, трябва да е с детето си? Това общество трябва де спре да продуцира нещастия, фрустрации и т.н.
17
2
 
3
 
! Отговори
Баща преди 11 месеца
До Анонимна
"Ужас без край"?! Конкретен случай: Беше предложено пред съда, за да не се разкарва детето, то да живее на едно място и родителите му да се местят. Заете ли какво отговори съдия Чалъкова:1. Че за пръв път някой й отправял такова нестандартно предложение;2. Че това би било много неудобно за родителите. Ужасът е пряко следствие от дискриминацията спрямо единия пол, която най-меко казано прави другата страна неотстъпчива и й внушава, че има едва ли не "собственически" права върху децата
16
3
 
5
 
! Отговори
В интерес на децата преди 11 месеца
Абсурдно е това разделяне на майки и бащи. Има родители с индивидуални качества, с конкретни имена, лица, връзки с децата. Ако бащата е значимият възрастен, много ясно, че трябва детето да е при него, а майките да не използват децата, за да разчистват лични сметки. За съжаление, съдилищата в България се ръководят от дискриминационни стереотипи по отношение на бащите - така им е по-лесно. За да се избегне цялото това безумие, наистина е по-добре да се въведе презумпция за споделено родителство.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимна2 преди 11 месеца
До Анонимна

дай тогава детето на бащата и ти го виждай по режим?
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 11 месеца
Режимът на "споделени родителски права" е ужас без край, узаконен с документи. Едната седмица детето живее с бащата и любовницата, а другата седмица с майката – с любовник или без. Детето няма спокойствие и се ***, като номад от дом на дом. Този режим е произвел много психично болни деца, объркани от противоречивите напътствия и модели на възпитание на враждуващата бивша двойка. Има и голяма вероятност този тип споделени права да отпадне , защото пораженията са необратими- познавам такива деца
13
4
 
15
 
! Отговори
stefan преди 11 месеца
В БГ бащата не се счита за родител и човек .Той няма никакви права освен правото да плаща
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ем чи да си я търпял, бе нали те беше най-хубавата за пред майка ти. А сега си сърбай попарата. И без да мрънкаш ***.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сложна работа е това, особено ако не искат да се разберат.
Първо не плащат , защото "тя ще си живее живота, пък аз да плащам", после почват "я кажи в къщи идва ли някой чичко"
От друга страна и майките са за бой , почва се една обработка на децата "той баща ти такъв, онакъв," и като сложиш и щипка бабешка сол и гювеча е пълен
10
15
 
6
 
! Отговори
Фен преди 11 месеца
Хехехееее , събрали се отбор неудачници да си търсят правата от ФИЛАНКИШИЯТА ?!?!
9
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Истината е, че когато майката и бащата не искат да се разберат няма как да се получи нещо справедливо. Всичко зависи само и единствено от тях. Забравете всичко станало помежду ви и помислете само за децата си. Баби и дядовци се месят само там, където родителите позволяват. Забранете всяка външна намеса, седнете само двамата родители и помислете за благото на детето си, каквото и да е станало между вас не го пренасяйте върху децата си, защото те страдат. Вие ще си оправите живота, но те няма.
8
4
 
13
 
! Отговори
маларт преди 11 месеца
Социализмът в правната система по семейните въпроси още действа. Бащите никакви права - всичко за жената- майка. Бащата да го ***. Нали ще хармонизираме правната система с тази на страните в ЕС?
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
за да няма разделени семейства трябвя дя зябранят на бабите , тъщите, да се намесват в живота на дъщерите си. всичко развалят, а после искат тъста издръжка без да позволават на татковцте да виждат децата си
6
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато започнат да плащат нормална издръжка, а не такава на основата на минимална работна заплата, при положение, че изкарват десет пъти повече, но им плащат на ръка. Ако бащата изкарва 3000, а плаща 120 лева, няма споделени права.
5
4
 
24
 
! Отговори
Бръчков преди 11 месеца
Голям принос за това имат майката и тъща с отвратителното си възпитание ... 3 години не съм виждал дъщеря си ,
4
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не става ясно, защо им са тези родителски права, след като не са ги упражнявали по време на брака. Защо не са положили усилия да запазят брака? Защо въобще са го сключили? Защо са разрушили живота на децата си?
3
8
 
42
 
! Отговори
Mюler преди 11 месеца
Когато случаите на присъдени родителски "права" на бащите се изравнят с тези на майките, тогава ще може да се предположи, че има поне някаква справедливост.
Защото сега за да остане бащата с децата си трябва поне да докаже че майката е суицидална наркоманка воювала за ислямска държава и да снесе дебели рушвети на съдии, адвокати и социални служби, и пак не е сигурно.
Самия термин "родителски права" показва каква пpеeбавка е цялата система.