Вежди с призив: Време е за прошка, дори на политиците!

Голямо усилие беше да ограничавам думите си, каза той
26 дек 2017 12:30, Петя Славова
121

През почти изтеклата година няколко народни представители куриозно категоризираха обществото като предимно изградено от "идиоти", които "не стават дори за чеп за зеле". Някои от тези управляващи се извиниха за думите си. Какво е да осъзнаеш, че грешиш и да поискаш прошка?

"Човек бързо може да обиди някого, но много повече усилия отнема да се извиниш и да поискаш прошка. Никому не съм сторил зло. А тези, които са ми сторили зло, се опитвам да ги забравям. Политиката е нещо неприятно за някои хора. Тя е отговорна професия. За мен голямата битка бе вътрешната - между политика и артиста. Голямо усилие беше да се ограничавам в думите си", отбеляза Вежди Рашидов.

В интервюто с водещата на "България сутрин" Лора Инджова той разказа и за борбата си с рака.

"Съпътства ме страх, тъй като диагнозата е смъртна присъда в повечето случаи. Опитах се да погреба омразата към хората. Погребах младините си. Но не съм погребал мислите си. Влязох в политиката здрав, но излязох болен. Прекрасно съм работил с премиера Борисов. И му благодаря, че и в този мандат съм негов избраник. Но трябва да се даде път на младите", сподели политикът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Рашидов подчерта дебело колко много обича съпругата си, която е неотменно с него в борбата с болестта още от самото начало.

"Тя е изключително интелигентно същество. Половината от моя живот. Прекрасен лекар. Изграден човек. Безкрайно я обичам. Цял живот съм мечтал да имам семейство, тъй като на 10-годишна възраст останах сирак. Исках да обичам и да ме обичат", категоричен бе бившият министър на културата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Badi zdrav, gn Rashidov!
70
0
 
24
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Значи така..... да ви простим казвате? Намерете си народ който ще ни замести във това наше "задължение",ние смятаме да пропуснем.......
69
0
 
25
 
! Отговори
Б@х ти наглеца! преди 6 години
Мултак номер 1 на републиката!
68
0
 
33
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Досега крадоха безогледно и сега трябва да им простим за да могат да продължат да крадат през новата година с чиста съвест.
67
3
 
10
 
! Отговори
фолклор преди 6 години
За кокошка няма прошка.За милиони няма закони.
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя лапач за колко милиона направи Ларгото? Че забравих.А има ли някой да преброи колко човека минават през тази простотия.
65
0
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Прошка ще търсиш там в казана със катрана!
64
1
 
28
 
! Отговори
Ще я получите преди 6 години
Само когато паднете на колене, върнете всичко откраднато, махнете се от заграбената и узурпирана власт и СМИРЕНО Я ПОИСКАТА - веднага, на мига я имате !Ти и цялата ти престъпна шайка, начело с Боконестата Мутра !
63
0
 
28
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
За крадци, предателите, прошка никога. Тези хора обричат на мизерия хиляди деца, пенсионери щ, и още много други. Прошка - никога.
62
0
 
22
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
Тоя пиян ли е? Каква прошка? Ако видя, че се дават политик и ***, ще извадя охлюва.
61
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съсипахте ДЪРЖАВАТА НИ.ЗАРАДИ ВАС НЕ СЕ РАЖДАТ БЪЛГАРЧЕТА.ЗАРАДИ ВАС ЖЕНИТЕ СТАНАХА РОБИНИ НА ЗАПАДА.ЗАРАДИ ВАС МЪЖЕТЕ СТАНАХА БЕРАЧИ НА ЯГОДИ .ЗАРАДИ ВАС ПРОКУДИХТЕ ТОЛКОВА СЕМЕЙСТВА И СЪСИПАХТЕ ТОЛКОВА СЪДБИ С МИЗЕРИЯ ОСКОТЯВАНЕ И ЗДРАВНИ ГРИЖИ .ЗАРАДИ ВАС БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ДЕЛЯТ ФИЛИЙКА ХЛЯБ.ЗАРАДИ ВАС СМЕ НАЙ БЕДНИ,БОЛНИ,И ИЗЧЕЗВАЩ ВИД.СКАПАХТЕ НИ КАТО НАРОД ГОРД И ТРУДОЛЮБИВ.ГО НАПРАВИХТЕ ОЗВЕРЯЛ ОСКОТЯЛ МЪРШАВ И БЕЗПОМОЩЕН.СРАМ,СРАМ И ПОЗОР (всичките от прехода).!!!
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За вас прошка- никога!Вие всички сте атеисти!
59
0
 
28
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
НИКАКВА ПРОШКА УБИЙЦИ НЕНАЯДЕНИ, НЕНАПИТИ С ЧОВЕШКА К.Р.Ъ.В , НИКАКВА ПРОШКА ЗА ВАС
58
2
 
24
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Тоя е обикновен каменоделец ! Ама се нагажда на властимащите и яко кльопа !
57
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не е никакъв скулптор. Извън България никой не е чувал името му.Обаче нали се мазни постоянно на Суджука, а той най-много обича това, дори го бяха направили Министър на Културата, доколкото си спомням.Това е голямо падение за всички българи - при толкова ИСТИНСКИ творци, които имаме ...
56
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на този светъл празник КОЛЕДА ли ще ни натрапвате турския наглец.
55
2
 
21
 
! Отговори
Божо преди 6 години
Веждичка пак си пиян!
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше прочел предсмъртното писмо на г-н Кунчев ,щеше ли да се напъваш за политик ?
53
1
 
24
 
! Отговори
SS преди 6 години
А - не! Няма прошка за такива като тоа! Елементарно. На герберастите това им е играта - като си уредиха положението, сега само ще повтарят за прошки и помирение. Та да се успим. И да продължим да ги търпим... и да теглим... Не, за тези дето ни лъжат най-арогантно, не може да има прошка ! Дори и на Коледа!ГЕРБ е ПОЗОР за БЪЛГАРИЯ !
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрият политик е мъртвият ! Продадоха и погребаха България (((