Вежди с призив: Време е за прошка, дори на политиците!

Голямо усилие беше да ограничавам думите си, каза той
26 дек 2017 12:30, Петя Славова
121

През почти изтеклата година няколко народни представители куриозно категоризираха обществото като предимно изградено от "идиоти", които "не стават дори за чеп за зеле". Някои от тези управляващи се извиниха за думите си. Какво е да осъзнаеш, че грешиш и да поискаш прошка?

"Човек бързо може да обиди някого, но много повече усилия отнема да се извиниш и да поискаш прошка. Никому не съм сторил зло. А тези, които са ми сторили зло, се опитвам да ги забравям. Политиката е нещо неприятно за някои хора. Тя е отговорна професия. За мен голямата битка бе вътрешната - между политика и артиста. Голямо усилие беше да се ограничавам в думите си", отбеляза Вежди Рашидов.

В интервюто с водещата на "България сутрин" Лора Инджова той разказа и за борбата си с рака.

"Съпътства ме страх, тъй като диагнозата е смъртна присъда в повечето случаи. Опитах се да погреба омразата към хората. Погребах младините си. Но не съм погребал мислите си. Влязох в политиката здрав, но излязох болен. Прекрасно съм работил с премиера Борисов. И му благодаря, че и в този мандат съм негов избраник. Но трябва да се даде път на младите", сподели политикът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Рашидов подчерта дебело колко много обича съпругата си, която е неотменно с него в борбата с болестта още от самото начало.

"Тя е изключително интелигентно същество. Половината от моя живот. Прекрасен лекар. Изграден човек. Безкрайно я обичам. Цял живот съм мечтал да имам семейство, тъй като на 10-годишна възраст останах сирак. Исках да обичам и да ме обичат", категоричен бе бившият министър на културата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят-това е, когато мислите на народа са еднакви с мислите на владетеля, когато народът е готов заедно с владетеля да умре, готов е с него да живее, когато народът не се бои от риска и не познава страха. Сун ДзъМного сте далече от Пътя, г- ексминистре.Г-н ББ не е дори сянка на ТЖ, да не говорим за ВП.Мазни марионетки.
30
0
 
28
 
! Отговори
Аа,Рашидоов! преди 6 години
Грешките на политиците са преднамерени. Те са толкова много че,прошка няма да има.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коледа е Християнски празник да си гледат там Мухамед и шериата тия, че ЕС пропищя от мюселманите.Тия няма да ги признаваме повече нито за българи ,нито за християни бай Тошо искаше да ги направи хора те се писаха мюселмани, сега празнували Коледа гьотверяни.
28
1
 
16
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
за какво да им прощаваме, че народа измря от мизерия, а те откраднаха милиарди ли?! за подобен морал и деяния проща няма!!
27
3
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Василев, от известно време мога да кажа само БРАВО, на коментарите ти.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма прошка за Тиквата вдигна глобите 5-*** умряха на пътя тоя използва нещастието и трагедията на хората за да пълни хазната и от там гробарите да крадат.
25
0
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Защо ли ми се натрапва в съзнанието една поговорка, постоянно, след като прочетох статията?"После е....е няма каене!" А те ни ...... 28 години вече, и изобщо нямат намерение да се разкайват. Да им простим?????
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво да ви простим ? Че от 89 насам всички сътрудници на ДС станаха , руски , американски , турски , европейски , американски и еврейски агенти . И се мислите за много комбинативни . Или за това , че вместо да изградите икономика , не можете дори да контролирате старите канали за дрога и оръжие . Единственото , което създадохте са компромати за вас самите с които ви държат . *** !
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vejdi ti si grschen
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по-хубаво от отмъщението над политиците.
21
1
 
25
 
! Отговори
www преди 6 години
ПОЛИТИЦИТЕ ДА ИСКАТ ПРОШКА ОТ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ...
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен те му ги върнаха милионите, той затова мълчи, инак нямаше да преглътне
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за този няма прошка!
18
2
 
16
 
! Отговори
социално слаб съдия преди 6 години
До Анонимен 17Важното е,че съдебната система им е простила отдавна!А дали ти ще прощаваш няма значение!
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите се сетих една история която ще преразкажа: Срещат се двама монаси, които са били дълги години в затвор матретирани поради политически причини. Единия пита другия дали е простил на насилниците. Другия отговаря че никога няма да им прости. А първи, казва че тогава още те държат затворен.Прошката не премахва нито реабилитира сторените злини. Тя освобождата жертвата от болката и омразата. Или на кратко прошката е за този който я дава. А не за този който я получава.
16
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи да ви простим че окрадохте и съсипахте България? Много удобно! За какво има Наказателен кодекс тогава?
15
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На вас така наречените политици и Господ няма да ви прости,какво остава за нас хората . За 30 години затрихте държава на 1300 години. Разрушихте я и обезлюдихте така, както и враговете ни не го прави ха . Ще горите вечно!
14
9
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Мултак - министър. Only in Bulgaria... хаха. Избирате си крадци за политици, а после ревете, че сте бедни. :)))
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70% от народа са средно статистически граждани конформисти, 15% са откровени мошеници и15%-наивници- идеалисти.Много е важно кой е на върха на пирамидата, защото 70-те % следват неговия пример.В нашия случай по върховете на държавата са мошениците, за жалост в целия свят е така.
12
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веждито прости май че КТБ му прибра парите. Широка душа, други милиони ще дойдат